מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין הפרת הסכם או ניהול משא ומתן לחוזה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעתו עותר התובע למתן צו הקובע כי העסקתו כמורה מן החוץ במשך 9 שנים נעשתה בנגוד לדין, להסדרים ולכללי החינוך במוסדות להשכלה גבוהה; לתשלום הפרשים בשל אי קבלת מעמד של חבר סגל או סגל עמית; לתשלום הפרשים או פיצוי בגין הפרשות לפנסיה על מלוא השכר; הפרשים או פיצוי בגין אי תשלום קרן הישתלמות והפרשי פצויי פיטורים.
התובע טוען, כי היתנהלות המכללה עלתה כדי הרעה מוחשית בתנאי עבודתו ונסיבות שאין לידרוש ממנו להמשיך ולעבוד בהן ואילצה אותו להתפטר ועל כן זכאי הוא לפצוי בגין הפרת חוזה/הפרת חובה חקוקה/פיצוי בגין חוסר תום לב בניהול משא ומתן ו/או בקיום חוזה העבודה או בפיצויי הפרה והסתמכות.
...
הסברי הנתבעת היו מהימנים ונראה כי פיהם וליבם שווים בעניין זה. משכך, דין טענת ההתנכלות להידחות.
ומשבחר ד"ר בן חמו שלא להמליץ על השתתפות במימון שכר הלימוד, מדובר בהחלטה סבירה המצויה במסגרת הפררוגטיבה של הנתבעת ואין לקבל את טענת התובע, כי יש בכך כדי לתמוך בגרסתו כי הנתבעת בחרה להתעמר בו, או את תביעתו לפיצוי בגובה שכר הלימוד, ודין תביעתו ברכיב זה – להידחות.
הנתבעת תשלם לתובע בגין הפרשי פנסיה סך של 16,968 ₪ וזאת תוך 30 יום שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 30.1.17 ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בדיון בבקשה תארה המתווכת את השתלשלות העניינים: "התכתבתי בווטס אפ לגבי הדירה הזאת עם משה ... אהרן הוא אח של משה, הם שניהם היו מעורבים בנושא השכרת הדירה.. משה לא רצה ערב. מי שבא עם התנאים האלו זה אהרון אח שלו. הוא ביקש ערב לאחר שחתמנו על החוזה ... מטעם המשכיר לא חתמו ... לי לא היה יפוי כוח ... אני קבלתי את השיקים מהדיירת. השיקים היו לפקודת מורד ג'מאל. קבלתי שנים עשר שיקים עבור השכירות .. היה בלגאן משטרות והכל והשיקים נשארו אצל בת חן". בהחלטתי מיום 27.6.2021, בה דחיתי את הבקשה למתן סעד עשה זמני, נכתב, בין השאר: "5. על מנת להוכיח קיומה של עילת תביעה לכאורה, על המבקשת להצביע על המקור החוקי לזכותה בדירה. לטענתה, זכותה נובעת מהסכם שכירות שנכרת בינה לבין מורד, הבעלים של הדירה. המבקשת, שהסתייעה במתווכת סבינה, לא ניהלה משא ומתן לכריתת הסכם השכירות באופן ישיר עם מורד. סבינה, שפעלה כמתווכת ולא כמי שמייצגת את המשכיר, הודתה, כאמור לעיל, כי המשיב ואחיו אהרון היו "בעלי דברה" מטעמו של מורד בכל הנוגע להשכרת הדירה.
כמתואר לעיל, אין מדובר בתביעה הנוגעת להליכי משא ומתן לכריתת הסכם או תביעה לפיצויים בגין הפרת הסכם.
...
בנסיבות אלו, אני קובע שלא עלה בידי המבקשת להוכיח עילת תביעה לכאורה.
מכאן המסקנה היא שזכותו של המבקש בדירה עדיפה על "זכות" החזקה בפועל של המשיבה.
בהיעדר עילת תביעה, דין הבקשה לסילוק על הסף להתקבל.
אשר על כן, הנני מורה על מחיקת התביעה, ומחייב את המשיבה לשלם למבקש שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

על רקע היתנגדותם לאמור, ניהלו התובעים עם העיריה משא ומתן שהבשיל לידי הסכם עקרונות שנחתם ביום 28.12.2010 (להלן: "הסכם העקרונות" ו/או "ההסכם").
סעיף 15(ב) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 קובע כי "הסכם על פיצויים מוסכמים אין בו כשלעצמו כדי לגרוע מזכותו של הנפגע לתבוע במקומם פיצויים לפי סעיפים 10 עד 14 או לגרוע מכל תרופה אחרת בשל הפרת החוזה". כן, בפסיקה נקבע כי תניית פיצוי מוסכם אינה מונעת מהנפגע לתבוע פיצויים נוספים, וזאת אם "אין סתירה מהותית בין התרופות הנצברות וכל עוד אין בצרוף משום כפל תרופה" (ראו: ע"א 10208/16 קרסו מוטורס בע"מ נ' ‏Better Place Inc (13.12.2017)).
...
בהתאם בקשת התובעים לתשלום פיצוי בגין מרכיב זה נדחית.
משכך, לשיטת הנתבעת, אין מקום לפסוק לתובעים פיצוי בגין ראש נזק זה. לאחר שבחנתי את טענות הצדדים מצאתי לקבל את טיעוני התובעים בעניין כריתת העצים ולחייב את הנתבעת לשלם עבור כריתת 14 עצי זית, עץ רימון ועץ שקד.
סוף דבר : בהתאם ולאור הנימוקים אשר הובאו לעיל – אני מקבלת את התביעה חלקית ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 100,000 ₪ בגין הפרת ההסכם, וסך של 106,000 ₪, קרי סך כולל של 206,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לנוכח זאת, נקבע כי כשלון הצדדים להגיע להסכמות בקשר למיזם המשותף אינו מהוה הפרת חוזה או ניהול משא ומתן לכריתת חוזה בחוסר תום לב, וממילא אין בו כדי להשליך על חובותיהם של הצדדים בהתאם להסכם השכירות, העומדות בפני עצמן.
לנוכח הקביעות לפיהן העסקה להקמת המיזם המשותף לא הושלמה ו"הצדדים אף לא עמדו על סיפו של החוזה"; הליגה לא הפרה כל הסכם עם שיר; ואף לא פעלה בחוסר תום לב בניהול המשא ומתן – דחה בית המשפט את תביעת שיר לפצויי קיום ולפיצויי הסתמכות, וממילא גם לא נידרש לחוות הדעת שהגישו הצדדים בענין זה. זאת ועוד, נקבע כי שיר אינה זכאית להשבה של ההוצאות הישירות שהוציאה בקשר עם קידום המיזם המשותף (כגון תשלום ליועצים, מתכננים ושמאים) שכן גם הליגה נשאה בהוצאות אלה במידה שווה.
התוצאה היא, כי שיר אינה זכאית לפיצויים מכוח דיני החוזים; לא מחמת הפרת חוזה, גם לא מחמת הפרת החובה לנהל משא ומתן בתום לב. לצד זאת קובע חברי, כי שגה בית המשפט המחוזי בכך שפסק את הדין רק על סמך המישור החוזי, ו"נימנע מלהכריע" בשאלת זכאותה של שיר להשבה מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט.
...
בסופו של דבר לא הבשיל המשא ומתן לכדי חוזה מחייב.
מסקנה זו מתחזקת נוכח התנהלותה של שיר: המשא ומתן הארוך שהתנהל בין שיר לליגה נכשל בשל חוסר יכולתם של הצדדים להגיע להסכמות בשתי סוגיות מרכזיות, שאחת מהן היא תשלום של הליגה לשיר בגין "מוניטין" בית החולים הקיים, כלומר דרישתה של שיר כי הליגה תשלם לה בתמורה להעברת בית החולים הגריאטרי הקיים לחברה המשותפת שתקום.
מטעמים אלו, יש לדחות את ערעורה של שיר גם בנוגע להתעשרות הליגה בגין בית החולים הגריאטרי הקיים.
סוף דבר הוחלט כאמור בפסק דינו של השופט י' אלרון, בהסכמת השופטים נ' סולברג וג' קרא, לדחות את ערעור הליגה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת התובעים נגד הנתבעים, לתשלום פיצוי מוסכם בגין הפרת חוזה על סך 300,000 ₪, ולחילופין סך של 278,290 ₪ פיצוי ממוני בשל נזקים.
באי גילוי עובדות מהותיות הנוגעות לדירה יש גם משום הפרת חובת תום הלב בניהול משא ומתן המעוגנת בהוראות סעיף 12 לחוק החוזים.
סעיף 20 להסכם קובע כדלקמן: "מוסכם בזה כי הצד אשר יחזור בו בבצוע ההסכם או יפר את תנאיו הפרה יסודית יהא חייב לשלם לצד המקיים הסכם זה סך בשקלים חדשים השווה ל- 300,000 ₪ (שלוש מאות אלף ₪) בלבד, כפצוי קבוע, מוסכם ומוערך מראש". התובעים טוענים, כאמור, כי הנתבעים הפרו את ההצהרה שבסעיף 5ב להסכם ולפיה "אין בבית כל מום הידוע למוכרים, הוא במצב טוב וראוי לשימוש וישאר כך עד למועד מסירת הבית לקונים". בסיכומיהם תומכים התובעים את טענתם בדבר ידיעת הנתבעים על שניים.
...
בכך יש משום הפרת חובת התובעים לנהוג בתום לב. סוף דבר מכל האמור עולה כי התובעים לא הוכיחו תביעתם, הן בהתייחס למקור הליקוי שגרם להצפת המרתף, ובעיקר לא הוכיחו כי הנתבעים ידעו על קיומו של ליקוי זה והפרו את חובת הגילוי.
לפיכך אני מורה על דחיית התביעה.
משנדחתה התביעה, ישלמו התובעים לנתבעים הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו