מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין אי תשלום פיצויי פיטורים לצד פיצויי שעות כוננות ופדיון חופשה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעות הן לתשלום: "הפרש פצויי פיטורים", "ימי חג", "פדיון חופשה", "פיצוי בגין אי מתן תלושים כדין", "גמול עבודה בשעות נוספות", "פיצוי על העדר הפרשות מלאות לפנסיה", "הפרישי שכר" ו"עגמת נפש" (עמ' 5 ש' 13-28).
למעשה, הוכח הן מעדויות הצדדים והן עפ"י מכתבי סיום ההעסקה בשתי התקופות (נספחים ב וד' לתצהיר מר אמיר), כי מדובר בהפסקת עבודה שנבעה על רקע של צימצום הקף העבודה והפחתת שכר.
בהתאם לפסיקת בית הדין לעבודה ופסיקת בית המשפט העליון, השכר הרגיל לעניין גמול שעות נוספות משמעו, השכר המשתלם בעד השעות שקדמו לשעות הנוספות, והוא יכלול גם תוספות שהשתלמו בשעות אלו, כמו "תוספת משמרות" ו"תוספת כוננות".
...
אשר על כן– אין מנוס מדחיית התביעה שבפנינו, ככל שהיא נוגעת לרכיב זה. "פיצוי על היעדר הפרשות מלאות לפנסיה": הנתבעת מודה כי בוצעו הפרשות בסכום כולל של 13,027 ₪ בגין תגמולי מעביד (נספח ז לתצהיר הנתבעת).
לא מצאנו נימוקים מיוחדים להעניק לתובע פיצוי נפרד בגין רכיב זה; הניתן – יש לציין – רק במקרים חריגים.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה הקטן בלבד.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: הפרש פיצויי פיטורים בסך 1,081 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין תביעת התובעת לפצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה, תשלום בגין שעות נוספות, שעות שבת, דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, הפרשות לפנסיה, תוספת ותק, פיצוי בגין תלושי שכר שאינם תקינים, פיצוי בגין העסקה בנגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה, אפליה על רקע מיגדרי, נזק לא ממוני, עוגמת נפש, החזר הוצאת לרו"ח בגין עריכת החישובים לצורך הגשת התביעה, הלנת שכר והלנת פצויי פיטורים.
התובעת הבהירה כי החישוב נערך על סמך תלושי השכר וכוללים תשלום בגין משכורת, כוננות, תוספת הפרשים בגין שעות שבת ושווי חופשה.
יחד עם זאת נקבע: "לאחר בחינת טענות הצדדים החלטנו לדחות את ערעור העובד, שכן לא שוכנענו כי המקרה דנן בא בגדר המקרים החריגים בהם יש מקום להתערב בפסק דינה של הערכאה הדיונית בפסיקת פיצוי מסוג זה. נציין כי מרחב שיקול הדעת של הערכאה הדיונית בנסיבות הענין רחב. בית הדין האיזורי שוכנע שאין לפסוק פיצוי בהיתחשב במכלול הנסיבות, ולא מצאנו מקום להתערב בכך, הגם שדרך כלל דו"חות נוכחות כשלעצמם אינם מספקים כתחליף לרישום מדויק של שעות העבודה בתלושי השכר בהתאם להוראות החוק". אין מחלוקת כי במהלך תקופת העבודה נפלו טעויות בחישוב השכר, ומדי חודש התובעת עברה על התלושים בקפידה, לשם קבלת זכויותיה.
...
סוף דבר התביעה נדחית ביחס לרכיבים הבאים: אי מתן הודעה על תנאי העסקה, תשלום בגין שעות נוספות, שעות שבת, הפרשות לפנסיה, תוספת ותק, פיצוי בגין העסקה בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה, נזק לא ממוני, עוגמת נפש, החזר הוצאת לרו"ח בגין עריכת החישובים לצורך הגשת התביעה, הלנת שכר והלנת פיצויי פיטורים.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים המפורטים מטה: בגין הפרש דמי הבראה סך של 416 ₪.
בשים לב לכך שעיקר הרכיבים נדחו, ולפער התהומי בין היקף רכיבי התביעה וסכום התביעה שהועמדה על סך של 218,857 ₪ לבין היקף הרכיבים שאושרו והסכומים שנפסקו לטובת התובעת בפועל, ונוכח הפסיקה בעניין זה , התובעת תשלם שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך 2,500 ₪.סכום זה ישולם תוך 30 יום .

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין תביעת התובע על סך של 241,623 ₪ בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה, תשלום בגין שעות נוספות, שעות שבת, דמי הבראה, פדיון חופשה, ימי מחלה, דמי חגים, תוספת ותק, הפרשות לפנסיה, פיצוי בגין תלושי שכר שאינם תקינים, פצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת, אי עריכת שימוע, פיצוי בגין העסקה בנגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה, נזק לא ממוני, עוגמת נפש, החזר הוצאת לרו"ח בגין עריכת החישובים לצורך הגשת התביעה, פצויי הלנת שכר והלנת פצויי פיטורים.
לתובע שולמו פצויי פיטורים, הצדדים חלוקים אם במלואם.
פצויי פיטורים התובע עתר לתשלום פצויי פיטורים בסך של 9,173 ₪, על פי תחשיב שערך (נספח 11 לכתב התביעה) וכולל פצויי פיטורים בגין משכורת, כוננות, תמורת חופש, אחמ"ש, ותק, הפרישי תמורת חופש והפרשי שעות שבת.
...
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים המפורטים מטה: בגין הפרש דמי הבראה סך של 1,512 ₪.
בשים לב לכך שעיקר הרכיבים נדחו, ולפער התהומי בין היקף רכיבי התביעה וסכום התביעה שהועמדה על סך של 241,623 ₪ לבין היקף הרכיבים שאושרו והסכומים שנפסקו לטובת התובע בפועל, ונוכח הפסיקה בעניין זה, התובע ישלם שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך 5,000 ₪.
נציין כי נוכח כל האמור לעיל, והתנהלות התובע, ראוי היה כי ישמור על לשון שאינה משתלחת ועל כבודה של הנתבעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעה ביקש התובע לחייב את הנתבעת בתשלום גמול בגין העסקה בשעות נוספות ובימי מנוחה, פצויי פיטורים, פיצוי בגין אי ביצוע הפקדות לקרן פנסיה, פדיון דמי חופשה וקצובת הבראה בסכום כולל של 241,046 ₪.
שעות העבודה (כולל כוננות בשעות העבודה) בימי המנוחה השבועית בחודש – 72 ₪ = 4 X 18.
כאמור לעיל טוענת הנתבעת, כי משהסתיימו יחסי עובד מעסיק בין הצדדים ביוזמת התובע, בנסיבות בהן אין התובע זכאי לפצויי פיטורים, דין התביעה לפצויי פיטורים להדחות.
...
על רקע התעלמות הנתבעת מטענות התובע לפיהן הוא זכאי לדמי הבראה המתייחסים לארבעת החודשים האחרונים להעסקתו, ובשעה שמתלוש השכר לחודש אוקטובר 2013 (תלוש השכר האחרון), אין כל התייחסות לתשלום יתרת דמי ההבראה להם זכאי התובע – יש לקבל את תביעת התובע להפרשי דמי הבראה בסך של 871 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.11.2013.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: דמי פדיון חופשה בסך של 9,343 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 01.11.2013.
משהתקבלה התביעה בחלקה, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות בסך של 5,000 ₪ בלבד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד (2,500 ₪); הפרישי שכר (20,021 ₪); גמול שעות נוספות (64,976 ₪); פצויי פיטורים (7,558 ₪); חלף הודעה מוקדמת (8,160 ₪); פיצוי בגין העידר שימוע (3,000 ₪); הפרישי הפרשות לפנסיה (2,699 ₪); פדיון חופשה (10,062 ₪); דמי חגים (6,385 ₪); הוצאות אש"ל (6,804 ₪); מענק ריבעוני (3,082 ₪); פיצוי בגין זמני נסיעה לעבודה וממנה (37,876 ₪).
המחלוקת בין הצדדים נגעה לשאלה – האם זכאי התובע לתשלום בעבור שעות עבודה נוספות ובאיזה שיעור? על פי הוראות הצוו – "נקודת מוצא" היא "נקודת התחלה או סיום, אשר נימצאת במרחק של עד 10 ק"מ מביתו של הנהג". לטענת התובע, משאין חולק כי ביתו מצוי בישוב כסייפה ועיקר עבודתו היתה באזור אשקלון-שדרות, כאשר הנתבעת לא נתנה לו הוראה מפורשת לשוב לביתו בין הזמנות העבודה, והזמנות העבודה אינן מסתיימות ב"נקודת המוצא" היינו, ביתו של התובע, יש להחיל בעיניינו את הוראות סעיף 71.3 לצוו ההרחבה ולראות בכל השעות כשעות עבודה המזכות אותו בתשלום שכר מלא.
אכן, קיימת איבחנה בין פיצוי בגין זמני הנסיעה לעבודה וממנה לבין חישוב שעות העבודה שבגינה זכאי התובע לתשלום אלא שהפיצוי שנתבע על ידי התובע היה בגין זמני הנסיעה מכוח הוראות סעיף 85 לצוו ההרחבה ולא כשכר בגין שעות כוננות.
...
בנסיבות אלה, מצאנו שהנתבעת לא הרימה את הנטל להוכיח שהתובע אינו זכאי לקבלת המענק הרבעוני.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: הפרשי שכר בסך כולל של 862.68 ₪.
תביעות התובע לתשלום גמול שעות נוספות, דמי חופשה, דמי חגים, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין העדר שימוע ופיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד - נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו