מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויי פיטורים עקב מצב בריאות לקוי של בן משפחה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסעיף 6 לחוק פצויי פיטורים נקבע: "התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן-משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות – רואים לענין פצויי פיטורים את התפטרותו כפיטורים." בע"ע (ארצי) 30933-09-16 קבוצת פיטרו הכט בע"מ נ' דהן (פורסם בנבו, 07.05.2018), עמד כב' בית הדין הארצי על העקרונות שהותוו בפסיקה ביישום הוראות סעיף זה, בלשון זו: "העקרונות שהותוו בפסיקה הבהירו והדגישו את הדברים הבאים:
" לכך נוסיף, כי על פי הדין, על התובע מוטל הנטל להוכיח התקיימות החריג הקבוע בסעיף 6 לחוק פצויי פיטורים, ולעניין זה יש להוכיח הן מצב רפואי לקוי והן שמצב זה הוא הסיבה שהביאה את התובע להתפטר מעבודתו.
בהתאם לפסיקה, כאשר העובד מחליט להתפטר בעטיו של מצב בריאותי לקוי, המונע ממנו להמשיך במתכונת העבודה בה הוא עבד, יש לאפשר למעסיק למצוא עבודה ההולמת את המיגבלה הרפואית, ואין לראות במצב הרפואי כשלעצמו סיבה מספקת להתפטרות (ע"ע (ארצי) 347/03 אופרשיאן נ' מונדי שירותי כח אדם (פורסם בנבו, 8.9.2005)).
עדותו של התובע בנושא זה לא היתה משכנעת כלל, במיוחד כאשר אינה נתמכת בתעוד רפואי רלוואנטי, שמטבע הדברים מצוי בשליטתו, עת טען בכתב התביעה כי התפטר "לאור מצבו הרפואי" ו"כאבי גב אשר תקפו אותו" ובעדותו ציין כי התפטר עקב כאבים בכתף (פרוטוקול, עמ' 5 ש' 17-18).
...
משדחינו את טענות התובע, כמפורט לעיל, תביעת התובע באשר לרכיבים אלה נדחית.
כמו כן, בשים לב למיהות המחלוקת שנתגלעה בין הצדדים, לא מצאנו לחייב את הנתבעת בפיצויי הלנה.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 ימים את הסכומים הבאים, אשר יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל: בגין דמי חגים – סך של 3,694.24 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר מכן, לשיטתו, נפגע בתאונת עבודה נוספת ביום 19.2.19 במהלך פריקת סחורה ממשאית, ולאחריה לא שב לעבודה עקב מצבו הרפואי.
התובע הגיש כנגד הנתבעים תביעה לתשלום זכויות סוציאליות ופיצויי פיטורים בגין תקופת העבודה הנטענת.
בטופס תביעה לדמי פגיעה (נספח ב' לתצהיר התובע) נרשם, כי הייתה עדה בשם איריס מחנות תבלינים סמוכה, ולא נרשם כי בני משפחתו של הנתבע 1 היו עדים.
נזכיר, כי נטל ההוכחה מוטל על התובע, וכפי שצוין בפתח הדברים, למעט עדותו שלו, שאף היא לוקה בסתירות ואי סבירות, לא הוצגה כל ראייה ממשית נוספת.
...
בסיכומו של דבר, לא שוכנעתי, כי נרקמו בין הצדדים יחסי עבודה.
סוף דבר התביעה נדחית במלואה.
בהתחשב בייצוג המשותף, אני קובעת, כי התובע יישא בהוצאות ושכ"ט לכל אחד מהנתבעים בסך 3,000 ₪ לתשלום בתוך 30 ימים (סה"כ 6,000 ₪ לשני הנתבעים יחד).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

האם נסיבות סיום ההעסקה מזכות את התובע בתשלום פצויי פיטורים? לטענת התובע, הוא סיים את העסקתו כמי שהתפטר בדין מפוטר על רקע היתדרדרות במצבו הבריאותי בדמות שחיקה ותשישות עקב עבודה מאומצת וממושכת ללא ימי מנוחה.
התובע טען כי יש לחייב את הנתבעת לשלם לו פצויי פיטורים בסכום של 22,525 ₪ (בכתב התביעה העמיד התובע רכיב זה על 37,987 ₪) בתוספת דמי הלנת פצויי פיטורים.
סעיף 6 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 (להלן - חוק פצויי פיטורים) קובע בזו הלשון - "התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן-משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות - רואים לעניין פצויי פיטורים את התפטרותו כפיטורים." הנטל להוכיח את התקיימות כל יסודות העילה לפצויי פיטורים לפי סעיף 6 לחוק פצויי פיטורים, מוטל על העובד זאת בבחינת הכלל לפיו המוציא מחברו עליו הראיה.
יחד עם זאת, למרות שקיימת חובת הודעה מוקדמת על כוונת "התפטרות בדין מפוטר", אי אפשר לומר באופן גורף, כי עובד ששתק במעמד ההתפטרות, אך הוכיח בפני בית הדין בצורה ברורה וחד משמעית שהתפטרותו נבעה ממצב בריאותי לקוי, יפסיד את פצויי הפיטורים.
...
אשר על כן יש לראות בפסק הדין החלקי שניתן בהסכמה, משום מעשה בי דין ולכן נדחות טענות התובע להרמת מסך.
כפי שפורט לעיל, מקובלת עלינו גרסת הנתבעת לפיה התובע נטש את עבודתו מבלי שנתן הודעה מוקדמת.
סוף דבר- משדחינו את התביעה בחלקה הארי, תישא הנתבעת בתשלומים הבאים בלבד ובקיזוז סך של 5,300 ₪ בגין חלף דמי הודעה מוקדמת: סך של 34,157 ₪ בגין הפרשי תשלום עבור שעות נוספות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

באותה עת אף איבדה את אחיה הצעיר לימים בתאונה מצערת ותקופה זו, גרמה לה לחשוש להישתלב במעגל העבודה הצבורי ובכלל, וכלשונה "אבל פה יש נסיבות, יש כלל ויש חריג מהכלל. מכיוון שעברתי הטרדה מינית שנדונה והוכחה בבית משפט, לא יכולתי לחזור, רציתי ולא יכולתי לחזור בגלל המצב הנפשי שהייתי בו" (עמ' 7 ש' 13 – 14) (דגש ש.ש.).
עניין זה הוכח על ידי התובעת ועל ידי בעלה בעדויותיהם וכלשונו: "...היתעללו בה... אישתי ישבה בבית אחרי מסע פיטורים מכוער ביותר בעקבות התביעה וכל מה שקרה בחברה הזאת..." (עמ' 7 – 8 לפרו').
כך למשל בסעיף 6 לחוק פצויי פיטורים מצב בריאות לקוי של עובד ובן משפחתו מצדיקים ראייתו שמפוטר גם אם התפטר.
...
תביעת ההלנה נדחית מחמת שהייתה מחלוקת משפטית אמיתית.
מצאנו כי יש ממש בטענתה כמפורט לעיל .
בעניין ההוצאות לאחר ששקלנו גם שאלת ההוצאות לתובעת , מצאנו כי די ברכיב עגמת הנפש לעיל וכי יש לחייב רק בשכ"ט ב"כ התובעת בסך 7,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לדידי התובע, התפטרותו על רקע מצבו הרפואי דינה כדין פיטורים ומצדיקה קבלת פצויי פיטורים מלאים בהתאם להוראת סעיף 6 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 (להלן: "חוק פצויי פיטורים") בסך 14,125 ₪ (50 ₪ לשעה * 113 שעות * 2.5 שנים), בקיזוז הסכום הצבור בקופת הפיצויים; לחלופין נטען, כי התובע זכאי לפצוי חלף הפרשות חסרות לפיצויים, בשיעור 6% מהשכר המבוטח בסך 7,670 ₪ בצרוף פצויי הלנת פצויי פיטורים (סעיפים 10-15 לכתב התביעה).
התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות - רואים לענין פצויי-פיטורים את התפטרותו כפיטורים.
אמנם אין הכרח, כי האישור הרפואי שיוצג יהא מרופא תעסוקתי, אולם, אכן מצופה מעובד המבקש 'להתפטר בדין מפוטר' מחמת מצב רפואי לקוי, להציג בפני מעסיקו טרם התפטרותו מסמכים רפואיים המוכיחים את המצב הרפואי הנטען.
...
בנסיבות אלה, אין בידי לקבל את תחשיב התובע בסיכומיו המתייחס למשרה בהיקף 71.4% (סע' 86) ואני קובעת, כי התובע עבד בממוצע ב-62% משרה.
סוף דבר על יסוד כל האמור, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: פיצוי חלף הפרשות מעסיק חסרות לפיצויים בסך 760 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממחצית תקופת הזכאות, 1.2.18, ועד למועד התשלום בפועל; פדיון חופשה שנתית בסך 3,930 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד סיום ההעסקה, 13.1.19, ועד למועד התשלום בפועל; פיצוי חלף הפרשות מעסיק חסרות לתגמולים בסך 1,302 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.18 ועד למועד התשלום בפועל; דמי חגים בסך 1,972 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממחצית תקופת הזכאות, 15.11.17, ועד למועד התשלום בפועל.
יתר התביעות נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו