מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצוי כספי בגין תלונת שווא למשטרה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה כפי שעולה מהתובענה, התובע טוען לתלונת שוא במישטרה והוצאת דיבה בגין ארוע בו לשיטתו הנתבעת טענה כי תקף אותה וזעקה לעזרת השכנים ולאחר מכן הגישה תלונה במישטרה.
לאחר שעיינתי בחומר הראיות ושמעתי את טענות הצדדים נראה כי הסירטון המתייחס לארוע מיום 20.9.20 הוא הארוע מושא התביעה בגינו עותר התובע לפצוי כספי בגין תלונת שוא והוצאת דיבה כאמור, אליו גם מתייחסת הנתבעת בעצמה לפי סעיף 1 לכתב ההגנה.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 3,000 ₪.
סה"כ, תשלם הנתבעת לתובע סך של 3,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עניין לנו בתביעה לפצוי כספי בסך 50,000 ₪ בהתאם לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה - 1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע" או "החוק").
הנתבעת לא הסתפקה בהגשת תלונות סרק למישטרה והחלה להפיץ האשמות שקריות בגין ההטרדה המינית ותקיפת ילדיה בקרב חברים, שכנים ומכרים.
בהגנה זו ביקש המחוקק לאזן בין השמירה על שמו הטוב של אדם לבין הצורך לאפשר לציבור להתלונן בפני המישטרה על עבירות שבוצעו מבלי לעמוד בפני הסיכון לתביעה בגין לשון הרע (ראו ע"א 788/79, ריימר נ' רייבר, פ"ד לו (2) 141 (1981)).
טענת התובע כי הנתבעת הגישה את התלונות בשל מערכת היחסים העכורה השוררת ביניהם, ועל רקע הגשת בקשתו למתן צו הטרדה מאיימת נטענו אף הם בעלמא ולא הוכחו.
...
די בכך כדי לדחות את טענות התובע בעניין זה. למעלה מן הדרוש, מצאתי להוסיף כי דין הטענה בהקשר זה להידחות לגופה מהטעמים הבאים: כעולה מסעיף 1 לחוק, במוקד הדברים העשויים להוות לשון הרע יעמוד אדם קרי, יחיד או תאגיד.
נוכח האמור לעיל, דין התביעה, ככל שהיא נוגעת, לתכתובת הוואטס אפ להידחות גם כן. סיכום אשר על כן, ונוכח כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת סך של 2,000 ₪ עבור הוצאות ההליך הכוללות שכר טרחת עורך דין.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כבר בעת קריאת כתבי הטענות, נדמה כי המניע להליכים אשר לפני אינו הרצון בפצוי כספי, אלא כי מדובר בתביעה הנובעת מעלבון, כעס, ותחושת עוול קשה אשר לתחושת התובע – נגרמו לו. לתחושתו של התובע, התלונה אשר הוגשה על ידי הנתבעת תלונת שוא היא, אשר מטרתה להכפישו ולגרום לו לנזק.
התובע נהג לפנות ישירות לבית המשפט, ללא ידוע הצד השני ובנגוד לתקנות, וזאת חרף החלטותיי החוזרות ונישנות כי אינו יכול לעשות כן, עד שלבסוף הטלתי על התובע הוצאות בגין היתנהלות זו. התרשמתי, כי התובע לא התגבר הלכה למעשה על הפרידה אשר נכפתה עליו, והוא מוצא לנכון לנקוט בהליכים כנגד הנתבעת כתוצאה מקושי זה. אציין, כי במסגרת כתבי הטענות נחשפתי לעובדה כי זוהי התביעה הקטנה השנייה אותה הגיש התובע כנגד הנתבעת, כאשר בתביעה הקודמת עתר התובע לסעד בדמות פיצוי כספי בגין החזרים כספיים אשר הנתבעת הייתה חייבת לו לטענתו, עוד מזמן מגוריהם המשותפים.
אציין שוב כי תמוהה בעיני העובדה כי בתביעתו הקטנה הקודמת, אשר הוגשה כאמור לאחר הגשת התלונה במישטרה, בחר התובע לבקש סעד המבוסס אך ורק על חובותיה הכספיים הנטענים כתוצאה מחייהם המשותפים ולא הזכיר בכתב תביעה זה את הנזק שניגרם לו בגין אותה "תלונת שוא". אין זאת שאילו היה התובע סבור כי נגרם לו נזק באמת, ברור שהיה תובע את ניזקו בהליך הקודם.
...
יחד עם זאת, אין בכך בכדי להוריד מכנותה של התלונה ואדגיש, כי עיקר פסק דין זה עוסק בהודעות אותן שלח התובע לנתבעת ולמכריה אשר אינן שנויות במחלוקת, מכל האמור לעיל, מצאתי לנכון לדחות את התביעה העיקרית במלואה.
אומנם עסקינן במשפט אזרחי, אולם משהודה הנתבע במפורש כי ביצע את השיחות בכוונה ואף על פי כן נמנעה המשטרה מלהגיש נגדו כתב אישום (ואין אני מביע כל עמדה ביחס להחלטה זו), אני סבור כי יש ליתן משקל הולם לשיקולי הרתעה וגמול במסגרת סכום הפיצוי שייפסק כאכיפה אזרחית של איסור הקבוע בדין הפלילי.
מכל האמור לעיל מצאתי לחייב את התובע לשלם לנתבעת סך של 9000 ₪ בצירוף 1000 ₪ הוצאות משפט.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

תביעה לתשלום פיצוי בסכום של 35,000 ₪ בשל הפרה נטענת של חוזה שכירות, נזקים נלווים להפרתו והוצאת דיבה.
לדברי התובעת, במהלך הפגישה שהתקיימה ביניהן בבית ובמסגרתה התכוונו השתיים לחתום על חוזה, דרשה ממנה התובעת לבצע שיפוצים שונים, ואף איימה עליה שאם לא תיאות לדרישותיה, היא תבצע את השיפוצים בעצמה ולאחר מכן תידרוש ממנה סכומי כסף בגין השבחת הנכס.
הנתבעת הוסיפה וטענה, כי התובעת הגישה כנגדה תלונת סרק במישטרה, ועל כן התובעת היא שהוציאה דיבתה ולא ההיפך.
יתרה מכך, לאחר ההתראה לפני נקיטת הליכים, שבה הנתבעת וחזרה על גירסתה העובדתית בהודעה נוספת: "....את פלשת לנכס ללא הסכם שכירות ואף מאיימת לתבוע כספים על השבחות שתבצעי וכן איימת שלא תצאי ממנו...". כאן למעשה ישנה עדות לתגובה ראשונה בעיניין מצד התובעת אולם גם זו נעשתה בכלליות ובאורח שאינו מניח את הדעת: "אל תכניסי לי מילים שלא נאמרו, כבר הוכחת את חוסר אמינותך לצערי, אני מתכוונת לפנות כשאמצא את הבית האחר, עד אז אני בעלת המקום להזכירך את נהגת ונוהגת בבריונות ועל כך הוגשה תלונה במישטרה...". בחינת מכלול האמור לעיל, לרבות גרסאות הצדדים בזמן אמת ובעדותן לפניי, תוך שאני מביאה בחשבון כי לא נמצא הסבר או מניע אחר, באתי לכלל מסקנה שהסיבה לאי חתימת חוזה נעוצה בשינויים המשמעותיים והבלתי מוסכמים שביקשה התובעת לבצע תוך הטלת האחריות הכספית לפתחה של הנתבעת.
...
טעם נוסף למסקנה שהחוזה לא השתכלל בשל קיבול מסוייג שאינו תואם את ההצעה – מצוי בתורת ההשתק- וביתר פירוט בשל השתק מכוח מצג- התובעת הציגה עמדה שלפיה אינה מסכימה להצעה והיא מבקשת לשנותה באופן שיטיב עימה.
סוף דבר- המשא ומתן שבין הצדדים לא הבשיל לכדי חוזה לאור הקיבול המסויג של התובעת שהוא בבחינת קיבול תוך שינוי.
הטענה בדבר הוצאת דיבה או לשון הרע לא פורטה ולא הובאו בפניי כל ראיות בתמיכה לה ולכן דינה להידחות על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בתביעתם בהליך השני עתרו לפצוי בסך 601,790 ₪ בגין עוולת לשון הרע בשל תלונות שוא במישטרה והליכי סרק בהם נקט התובע לכאורה, בין היתר בתיק ה"ט 36940-01-22; וכן בטענות נוספות לרשלנות, מיטרד, נזק למערכת האינסטלציה, עוגמת נפש והוצאות.
כמובא לעיל, ההליך השני כולל טענות ללשון הרע לכאורה בשל הגשת תלונות שוא, נקיטת הליכי סרק, רשלנות, מיטרד וטענה לנזקים כספיים בשיעור משמעותי בשל היתנהלותו הנטענת של התובע.
...
" בנדון, מקובלת עלי טענת התובעים כי איחוד הדיון בתובענות עלול להביא לעיכוב בבירורן וסרבול הדיון בהן.
אשר על כן, דין הבקשה - להידחות.
הנתבעים ישלמו לתובעים הוצאות הבקשה בצירוף שכ"ט עו"ד בסך כולל של 1,500 ₪, תוך 30 ימים מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו