התובע טוען, כי הגבלת הגיל הוכנסה שלא כדין לפוליסה שמעולם לא נימסרה לו, ועל כן הנתבעת חייבת לפצות אותו על נזקיו.
הילכת "פיקאלי" לא אישרה הילכת "סלוצקי", הילכת "פיקאלי" שוללת פיצוי באופן מוחלט ממבוטח, אשר הטעיה ביודעין את המבטחת בנוגע לזהות הנהג ברכבו, או מדובר בפעולה שלא בוצעה באופן חד פעמי, אלא, באופן תדיר, כפי שניתן להבין מטענות התובע ומבדיקות שבוצעו על ידי הנתבעת לניתוח מקרה זה.
הנתבעת הגישה בקשה לדחיית התביעה, בנימוק שהתקיים דיון נוסף בפרשת "פיקאלי" במסגרת דנ"א 5325/19, שבגדרו בית המשפט העליון ביטל את ההלכה שנקבעה ברע"א 9849/17 (הדיון הראשון בעיניין פיקאלי) בעיניין הפצוי היחסי וקבע, כי אם המבוטח רוכש פוליסה שבה נקבעה מיגבלת גיל והתאונה ארעה עת שנהג ברכב מי שאינו עומד בתניית הגיל, אין מדובר במקרה של "החמרת סיכון" ויש לשלול לגמרי את הכסוי הבטוחי.
הסייגים לתחולת סעיף 2(א) לחוק חוזה הביטוח
סעיף 2(א) לחוק חוזה הביטוח, שותק ביחס לסנקציה שיש להטיל על המבטח בשל אי מילוי חובה זו, בעוד סעיף 2(א) להצעת החוק, הורה במפורש כי "אין המבטח זכאי להסתמך על תנאי שבחוזה כל עוד לא נימסרה הפוליסה למבוטח ולא על תנאי שפורט בפוליסה".
הגישה השלטת בפסיקה היא שמבטח שלא המציא את הפוליסה למבוטח, אינו זכאי להסתמך על הסייגים הכלולים בה. אולם, אין מדובר בכלל גורף.
וכשנשאל לעניין כך שהוא "לא רואה אותן פוליסות" הוא ציין: "ברור שאני לא רואה. הצגת לי מסמכים שאני חתום שאני לא עושה מתחת לגיל 24, וזה לא נכון. יש לי אמונה אצל הסוכן. זאת אומרת, אני לא מהיום אצלו. אני עוד מזמן דוד ז"ל, אבא של רועי ובעלה של שרה. 25 שנים אני מבוטח... את המקיף לא רואה. זה 8-7 ניירות ואין לי עצבים לקרוא. אני שם את כל האמונה שלי וכל הרכוש שלי במיליונים אצלם. ועד היום אני מבוטח אצלם" (עמ' 7, ש' 8-13).
...
אשר לטענה של התובע כי יש לקבל את התביעה מכח סעיף 29 לחוק חוזה הביטוח –
סעיף 29 לחוק חוזה הביטוח קובע:
"היתה חבות המבטח או היקפה מותנים על פי חוק או על פי החוזה, בין לחיוב ובין לשלילה, במעשה או במחדל של המבוטח או של המוטב, שלא השפיעו השפעה של ממש על סיכון המבטח, רשאי בית המשפט, אם נראה לו צודק לעשות כן בנסיבות הענין, לחייב את המבטח בתגמולי הביטוח, כולם או מקצתם, אף אם התנאי לא קויים או הופר."
לטענת התובע התאונה הייתה בכל מקרה מתרחשת מהטעם שהאחריות להתרחשותה מוטלת על שכמי הנהג של הרכב הפרטי.
לאור כל הנימוקים המתוארים לעיל, דין התביעה להידחות.
סוף דבר
הנני מורה על דחיית התביעה ומחייבת את התובע בהוצאות הנתבעת לרבות שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪ שישולמו תוך 60 ימים מיום קבלת פסק הדין, אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.