מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצוי בגין פרסום צילומי דוגמנות ללא הסכמה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנסיבות העניין, בהצעת בית המשפט ובהסכמת הצדדים הועמד סכום הפצוי על 1,800 ₪ בגין ההפרה נוכח אופי הפירסום והעדר נזק.
תא"מ (י-ם) 49152-10-13 דן פורגס נגד עמותת בית הספר סם שפיגל לקולנוע וטלויזיה בירושלים (5.9.2014) התובע, צלם במקצועו, תבע פיצויים בגין הפרת זכות יוצרים בצלום של המשורר יהודה עמיחי שפירסמה הנתבעת (עמותה ציבורית ללא כוונת רווח בתמיכת משרד התרבות) באתר האנטרנט שלה.
ת.א. (מחוזי חי') 27730-07-16 אופק שחידם נגד נג'יב שחאדה (18.4.2017) התביעה הוגשה בגין הפרת זכות יוצרים ב-18 תמונות של דוגמנים שדגמנו "חליפות חתן". התמונות צולמו עבור התובע, בעל עסקי אופנה בכפר ג'וליס, לרבות סלון לכלות וחתנים.
...
חיזוק למסקנה זו מצא בית המשפט בכך שבאתר העמותה מופיעים צילומים רבים ללא מתן קרדיט.
משכך, ישלם הנתבע לתובע פיצויים בסכום כולל של 8,000 ₪.
כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט, כולל החזר חלקי של אגרת בית המשפט, בסך 1,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בעקבות פרסומים אלו, הנתבעת טוענת כי סגרה עם התובע הסכם בעל פה עבור יום צילומים אחד בעלות של 4,500 ש״ח בתוספת מע״מ. הנתבעת הבהירה כי עסקה זו כללה גם קידום בגוגל, פייסבוק ואינסטגרם באותו החודש.
באשר להסכם שצרף התובע לכתב תביעתו, לטענתה, הסכם זה אינו מלמד על הסכמות אליהם הגיעו הצדדים בפועל, זאת משום שחתימתה זויפה ככל הנראה על ידי התובע, ופרטי ההסכם מעולם לא אושרו על ידה.
הנתבעת טוענת כי התובע הפר את התחייבויותיו ועל כן, זו דורשת את השבת הכספים ששילמה לו באמצעות העברה בנקאית ופצוי בגין הנזקים שנגרמו לה. לאור קביעתי כאמור כי לא ניתן לראות בתשלום שהעבירה הנתבעת על סך 4,500 ש״ח בצרוף מע״מ כמקדמה, כפי שטוען התובע, במכלול האמור לעיל, נחה דעתי כי סכום זה הנו הסכום שהיווה הלכה למעשה את ההסכמות אליהם הגיעו הצדדים בהתאם לגירסת הנתבעת.
נוסף על כך, הגב׳ יעל קופר העידה שנכחה ביום הצילומים שהתקיים בעיסקה של הנתבעת: ״אני נשלחתי לעשות יום צלום אצל ענת שלא היה מספיק מסודר, כי הדוגמנית ביטלה והיו כל מיני אילוצים ודביר לא הסכים לוותר.
...
לסיכום, דין התביעה העיקרית להידחות.
דין התביעה שכנגד להתקבל בחלקה.
התובע (הנתבע שכנגד) ישיב לנתבעת (התובעת שכנגד) את סך התשלומים שהעבירה על סך 5,265 ש״ח. סוף דבר בנסיבות האמורות, התביעה העיקרית נדחית ואפוא, התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כפי הנטען, משהתמונות נשוא התביעה אשר צולמו ע"י התובע מהוות יצירה אמנותית כמשמעותה בחוק זכויות יוצרים, תשס"ח-2007 (להלן: "החוק"), הרי שהשימוש כפי שנעשה ע"י הנתבעת ללא הסכמה וללא ציון שמו של התובע מהוה הפרה של זכויות התובע, באופן המזכה את התובע בפצוי ללא הוכחת נזק בהתאם לסעיף 56 לחוק בסך של עד 100,000 ₪, לכל הפרה.
במקרה אחר פסק בית המשפט המחוזי בחיפה, כי שימוש מפר ב- 18 תמונות של ארבעה דוגמני דוגמנים, אשר צולמו בנסיבות דומות ובאתו הקשר, בסטודיו אחד ובפרק זמן נתון, איננו בגדר ביצוע של 18 הפרות של זכויות היוצרים בתמונות אלא של ארבע הפרות בלבד, לפי זהות האובייקטים המצולמים בתמונות השונות (ת.א (מחוזי חיפה) 27730-07-16 אופק שחידם ואח' נ' נג'יב שחאדה ואח' (פורסם במאגרים) [פורסם בנבו] (2017))ׂ. באופן דומה נפסק, כי פירסום אחד הכולל מספר תמונות של אותה דמוית, יחשב כמסכת אחת והפרה אחת (ת.א (שלום ירושלים) 7036/09 שמואל רחמני נ' חברת החדשות הישראלית בע"מ (פורסם במאגרים) [פורסם בנבו] (2011)).
זאת ועוד, מהכיתוב על גבי התמונות ניתן ללמוד כי השמוש בתמונות בוצע לכל הפחות, "לפני שנתיים". התובע לא הראה כי נגרם לו נזק כספי עקב הפירסום הלא מורשה של התמונות, לא הוצגו נתונים כלשהם מצד התובע בדבר הערך הכספי של התמונות והמחיר שהיה בידו לקבל בעבור פירסומן בהסכמתו.
...
מכך, דין טענות הנתבעת בעניין זה להידחות.
לפיכך מסקנתי היא כי לעניין הפיצוי ענייננו ב-13 הפרות נפרדות.
לסיכום בהתאם לכל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 65,000 ₪, בצירוף אגרה בסך של 2,617 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 8,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

התובע עתר פיצוי בסך 250,000 ₪, בגין 13 הפרות וכן לתשלום בגין יום צילומים עבורו ועבור הדוגמנית, בסך 15,000 ₪, ובסה"כ – 265,000 ₪.
בעקבות פירסום של הנתבעת לאיתור צלם לצורך קמפיין פירסום של בגדי קיץ לנשים, נוצר קשר טלפוני בין הצדדים, והם סיכמו כי התובע יספק שירותי צלום למשך יום אחד.
אליבא התובע, תחת קבלת תשלום, סיכם עם הנתבעת שלושה תנאים מהותיים: הראשון, לא יפורסמו תמונות שלא עברו עריכה; השני, אחייניתו של תובע תשמש אחת הדוגמנות בקמפיין ותמונותיה יפורסמו לצד תמונות של דוגמניות אחרות; השלישי, התמונות שיפורסמו יכללו קרדיט לצלם, בדמות הטמעת הלוגו שלו כסימן מים בתמונות, ותיוג שמו.
בסע' 6 לתצהירו, העיד התובע כי הסכים לעבודת הצלום ללא תשלום תמורה כספית, בכפוף לקיומם של שלושה תנאים מצטברים מהותיים, והם: "(אחייניתי הייתה אמורה לשמש בתור דוגמנית של בגדי הקמפיין; (2) אני אבצע לתמונות שיפורסמו עריכה ובדיקת איכות מקדימה; (3) בכל התמונות שיפורסמו, בכל פלאטפורמה תקשורתית, היה אמור להנתן לי קרדיט מלא תוך הוספת החתימה המקצועית שלי וציון שמי, לרבות תיוג בפוסטים, על מנת להגביר את החשיפה של התובע כצלם ברשתות החברתיות". נטען כי עדות זו של התובע לא נסתרה (סע' 15 ו-28 לסיכומיו).
...
סבורני, כי התובע ידע היטב באילו פלטפורמות יבוצע הפרסום.
לאור כל האמור במקובץ, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ויוסיף עליהן שכ"ט עו"ד בסך 16,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

התובע העיד כי הצלום נשוא התביעה הנו חלק מסט תמונות שצולמו על ידו כחלק מהפקה משותפת שלו עם מגזין "דוגרי" שלדבריו החליף את שמו למגזין "מוטו", כאשר התובע סיפק את ציוד הצלום, הדוגמנית והפעלולנים שהופיעו בתמונות וגורם אחר סיפק את האופנועים.
כזכור, מר דגן אישר את גירסת הנתבע לפיה התמונה נשוא התביעה פורסמה בעמוד הפייסבוק שלו, שימשה אותו לצורך פירסום עסקו וכי הוא אישר לעו"ד כרמלי להעביר מידע על קיומן של תמונות, לרבות הצלום נשוא התביעה, לצורך פירסום במסגרת הכתבה שפורסמה באתר הנתבע, וזאת בהתאמה לטענות הנתבע בעיניין ולעדותו של מר כרמלי.
(ב) ביצירה שהיא דיוקן או צלום של ארוע משפחתי או של ארוע פרטי אחר, שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין, אלא אם כן הוסכם אחרת.
לחלופין, גם אם הייתי קובעת כי האישור שניתן לנתבע על ידי מר דגן היה אישור שלא כדין, אזי יש לבחון האם היה הנתבע נהנה מההגנה הקבוע בהוראת סעיף 58 לחוק לפיו - "הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, ואולם המפר לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד ההפרה, כי קיימת זכות יוצרים ביצירה, לא יחויב בתשלום פיצויים עקב ההפרה." הנתבע העיד כאמור, כי הנו מודע למשמעויות הנודעות לחוק זכות יוצרים ולהפרותיו.
...
בשים לב לכל האמור לעיל, להיקף השינויים המינורי אשר אכן משפיע על התמונה, אולם לא מהווה השחתה או שינוי מהותי בתוכנה, אני סבורה כי יש לפסוק הפיצוי על הרף הנמוך.
בענייננו, מצאתי להעמיד את הפיצוי על הרף של 5,000 ₪, וזאת בשים לב לכל האמור לעיל.
בנוסף הנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 5,000 ₪ בצירוף אגרה כפי ששולמה והוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 2,650 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו