רקע
לפני תביעת עיזבון המנוח כ.נ.י ז"ל (להלן: "המנוח") ורעייתו, יורשת העזבון, לפיצויים בגין ניזקי התלות והעזבון בשל רשלנות רפואית נטענת.
התובעים עתרו להעברת נטל הראיה בשל העידר רישומים ובשל היות חלק מהרישומים לקויים לרבות קיום חוסרים בדבר תלונות המנוח בגיליון האישפוז, העידר הדמיה של הצואר, רשומי חדר המיון שלא כללו את נתוניו עם קבלתו ונתוני חיבורו לחמצן, רשומי הרופאים המטפלים במיון בוצעו לאחר שעות, העידר רשומי ד"ר טרוצקי, דו"ח ארוע שנעלם אף הוא, כשבכל אלה יש משום נזק ראייתי מובהק המעביר את הנטל אל הנתבעת להוכיח שלא התרשלה, ומשלא עמדה בנטל יש לחייבה בנזקי התובעים.
פרופ' צבי רפפורט, מומחה התביעה בתחום הנוירוכירורגיה, מציין אף הוא כי המנוח סבל מסיבוך של ניתוח בצואר, דימום תת חריף באתר הניתוח שלחץ על קנה הנשימה וגרם להפסקת נשימה עם נזק מוחי אנוקסי בלתי הפיך.
התובעים מנמקים זאת בתקופת הסבל הארוכה בה סבל המנוח ממועד הפגיעה המוחית ועד מועד פטירתו, תקופה של למעלה מ- 6 שנים, בהן הפך מאדם עצמאי ופעיל למשותק מרותק למיטתו ללא יכולת לזוז, לדבר ונזקק לעזרה סיעודית 24 שעות ביממה, כשמעבר לכך הלך המנוח לעולמו בגיל 75 כשתוחלת חייו ארוכה יותר ולכן הנו זכאי לפצוי בגין הנזק הלא ממוני בשל קיצור תוחלת החיים.
...
הנתבעת מצידה ציינה כי ראש נזק זה הינו אינדיבידואלי, והפנתה לפרשת ע"א 4022/08 אגבבה נ' דיש, פ"ד סד(2) 284 (2010), ובה ניזוק במצב וגטטיבי ולכן מחוסר הכרה מחייבת את המסקנה ולפיה מדובר בפיצוי בעייתי.
הנתבעת אינה מתמודדת בסיכומיה למעשה עם סכום זה ולפיכך הנני מקבל את הסכום הנדרש בסך 90,448 ₪.
סוף דבר
תביעת התובעים מתקבלת.