מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצוי בגין הטעיה ועיכוב באספקת מוצרי חשמל

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 30.3.17 ניתן פס"ד ע"י כב' השופטת שושנה אלמגור לפיו התקבלה בקשה לאישור הסדר פשרה בין מבקש 5 בבקשת לאישור תובענה כייצוגית – מוטי בן עמי ומשיבה 6 – טקשופס בע"מ. ביום 12.8.20 ניתן פס"ד ע"י כב' סג"נ השופט חאלד כבוב לפיו התקבלה הבקשה לאישור הסדר פשרה בנוגע לעניינם של מבקשים 1 -3 בבקשה לאישור התובענה כייצוגית (יניב חי ראובן, אנטון סוקולוב, אנג'ליקה בטייב, בהתאמה) ומבקש 6 – מריוס כץ והמשיבות 1 – 4 (טרקלין חשמל בע"מ, המשביר לצרכן בתי כלבו בע"מ, א.ל.מ סחר 2000 בע"מ, בסט ביי רשתות שיווק בע"מ, בהתאמה) ומשיבה 8 – שופרסל בע"מ. ביום 30.5.21 ניתן פס"ד נוסף ע"י כב' סג"נ השופט חאלד כבוב לפיו אושר הסדר הפשרה בין מבקש 6 בבקשה לאישור התובענה כייצוגית – מריוס כץ למשיבה 7 – קרביץ ישראל בע"מ כפוף לשינויים שפורטו בפסה"ד. עניינה של בקשת האישור בנוגע למשיבה, היא בטענת המבקש כי המשיבה הפרה את הוראותיו של סעיף 18א(א1) לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן") וכן את הוראות תקנות הגנת הצרכן (מדבקת אחריות), תשע"ב-2012 (להלן: "תקנות מדבקת אחריות"), כאשר סיפקה או מכרה טובין מבלי למסור לצרכן מדבקת אחריות או תעודת אחריות כשפרטיהן מלאים במעמד המכירה או במעמד האספקה.
מאחר והמשיבה אינה מסוגלת לאתר את כל הלקוחות שרכשו אצלה את הטובין בתקופה הרלוואנטית, הוסכם כי החל מ – 30 ימים לאחר אישור ההסכם ומשך 12 חודשים לאחר מכן (להלן: "המועד האחרון למתן הפצוי"), המשיבה תעניק פיצוי בדרך של מתן תקופת אחריות נוספת למוצרים שנרכשים ממנה, מעבר לזו המקורית למוצר הרלוואנטי וכפוף לתנאי האחריות המקורית (להלן: "הפצוי"): מוצרים שמחירם בטווח 150-500 ₪ ועד בכלל – תקופת אחריות נוספת של 3 חודשים.
הוסכם כי אישור הסדר הפשרה יהווה מעשה בית דין ביחס ללקוחות המשיבה בלבד בסעדים שנתבעו (כמפורט בסעיף 4 לבקשה לאישור הסדר הפשרה) ובעילות המפורטות בבקשת האישור: הפרת חובה חקוקה, הפרת הסכם, רשלנות, הטעה.
הצדדים סבורים כי בנסיבות העניין אין צורך במינוי בודק שכן לא נידרשת מומחיות מיוחדת ומינוי בודק עלול לעכב את ביצוע ההסכם ולהכביר על הצדדים הוצאות נוספות ומיותרת בלא שצפויה מכך תועלת.
...
אני מקבלת בהקשר זה את טענות הצדדים לפיהן בבקשת האישור ההערכה הכספית התבססה על מידע חסר ביותר בשל פערי מידע בין הצדדים, כך שהפער בסעדים אינו כה גבוה.
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, אני מוצאת לנכון לאשר למבקש גמול בסך 12,300 ₪ ולב"כ התובע שכ"ט בסך 122,462 ₪.
לסיכום: לאור האמור לעיל, אני מאשרת הסדר הפשרה, כפוף להבהרות שפורטו בפסה"ד, ונותנת לו תוקף של פס"ד. הצדדים יפרסמו הודעה בדבר אישור הסדר הפשרה כקבוע בסעיף 25 (א) (4) לחוק תובענות ייצוגיות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לביטול עסקה לרכישת מעלון, ולפיצויים בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב אספקת מעלון לא תקין.
אין לאמבר אחריות לליקויים שנגרמו עקב אחסנת המעלון, שלא סופק לתובעים עם הגיעו ארצה הואיל ובית התובעים טרם היה מוכן, ובנתיים השתנו דרישות התקינה, דבר שהוביל לעיכוב נוסף באספקתו.
בעדותו הסביר המומחה: "... כל האביזרים המכאניים של המעלון הזה, הם ברמה גבוהה והורכבו בצורה טובה. יש חלק נוסף שהוא חלק החשמלי פיקוד, חשמלי, שפה יש כשלים ואני המלצתי להחליף אותו אפילו ולהרכיב מחדש. עכשיו כל שאר ההערות שיש, מי שמתעסק במעליות יודע שזה לא דברים מהותיים, זה דברים שעושים אותם וממשיכים הלאה, זה שלא עשו אותם זה סיפור אחר, אבל זה לא דברים שאתה יכול להגיד הדבר הזה לזרוק אותו, זה הרמת גרוטאות כמו שראיתי באחת ההערות, זה לא הרמת גרוטאות, זה, זה מעלון שצריך לסיים אותו, זה הכל" (עמ' 16 ש' 28-36 לתימלול מיום 17.2.22).
התובעים מפנים בסיכומיהם גם לסעיף 2(א)(12) לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 שעניינו איסור הטעה ביחס להעדר קיומם של חלפים ואביזרים המתאימים לתיקון הנכס ולשימוש בו. דין הטענה להדחות.
גם לגבי עלות הכנת תיק מוצר – חלקם של התובעים בעלות זו סוכם בין הצדדים, והתובעים שילמו חלק זה. אין בסיס לחייב את התובעים בסכום נוסף.
...
סוף דבר נתבעת מס' 1 תשלם לתובעים סך של 82,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
אני דוחה את התביעה נגד נתבע 3.
התובעים ישלמו לנתבע 3 הוצאותיו בתביעה זו בסך 8,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתיק זה הגישו החברה ובעלי המניות תביעה לפיצויים בגין לשון הרע כנגד מספר רשתות קמעונאות למכירת מוצרי חשמל (ומכשירי טלויזיה בפרט) בטענה כי דיברו עליהם סרה ושכנעו לקוחות שלא לרכוש מהם מכשירי טלוויזיה.
הסמכות לחייב חברה בהפקדת ערובה קבועה בסעיף 353א' לחוק החברות, הקובע כדלקמן: הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט שלו הסמכות לידון בתביעה, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתנתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין.
...
משכך, מתחייבת המסקנה כי בכל מקרה ומקרה יש לבחון האם הערכת הסביבה כלפי הפרט עלולה הייתה להשתנות כתוצאה מן הפרסום.
כל אלו מחייבים את המסקנה כי המשוכות העומדות בפני התובעים יקשו מאוד על הוכחת עילות התביעה וכי סיכויי התביעה, ככל שניתן להביע עמדה בשלב זה, אינם נוטים לטובת התובעים.
סוף דבר לאור כל האמור, ובשים לב להיקף ההוצאות הרב והזמן הרב שצפוי כי יוקדשו להליך, אני מחייב את התובעים להפקיד ערובה להוצאות הנתבעות כדלקמן: א. החברה טי. וי סנטר בע"מ תפקיד פיקדון כספי או ערבות בנקאית על סך של 30,000 ₪ להבטחת הוצאותיה של כל נתבעת (סך הכל 150,000 ₪).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

ביום 13.08.17 נשלחה בקשה נוספת מטעם ב"כ התובעים, עו"ד יעקב קהן, לביהמ"ש המחוזי בלוד במסגרתה נטען כי הם עדיין שוהים באגף המעבר, חרף החלטת ביהמ"ש. בהחלטתו קבע הנשיא אברהם טל את ההליך לדיון ביום 15.08.16 בנוכחותו של מפקד האגף השמור וכן נקבע כי צו העיכוב שניתן בנוגע להעברתו של משה מהאגף השמור עומד בתוקפו עד להחלטה אחרת ובמידה והעותר לא נמצא שם (באגף השמור) להחזירו לשם.
לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי כי התובעים זכאים לפצוי בגין ארוע זה. ארוע רביעי – נטילת מוצרי חשמל נטען כי בהוראת גונדר יעקב וסעדון נילקחו מתאם של התובעים כל מוצרי החשמל, מבלי שנשפטו ובנגוד לפקודה, למשך 15 ימים מיום 07.08.17 ועד ליום 22.08.17.
גם לו היה בסיס לטענות, במסגרת עתירה מנהלית נבחנים שיקולים אחרים ביחס לשלילת טובות הנאה או ענישה הננקטת כלפי אסיר אולם בתביעת פיצויים בה עסקינן, איני סבור כי יש לפסוק פיצוי בגין שלילת פריבילגיה שאין מחובתו של שב"ס לספק לאסיר.
...
מכל האמור לעיל עולה כי לא נפל פגם בהחלטת שב"ס לשלול מהתובעים את הזכאות למזון בד"ץ. הדברים נבחנים ע"י רב בית הסוהר ואנשי דת האמונים על תחום הכשרות בבתי הסוהר ולהם נתונה הסמכות לקבוע מי זכאי ומי איננו זכאי למזון בכשרות מהודרת בהתאם לאמות מידה שנקבעו בפקודת הנציבות.
סוף דבר התובעים שהו בבית הכלא איילון תקופה של כחודש, במהלכה הפרו את כללי המשמעת החלים על אסירים פעמים רבות, בהתנהגות כוחנית אשר אינה הולמת את מעמדם כאסיר.
על כן, התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התובע צירף לכתב התביעה מסמכים, ובהם הצעת המחיר, נספח 1, המלמדת כי עלות הפריקסטים חושבה בסכום של 2730 ₪ לפני מע"מ. כן נלמד מס' 2 בהערות הצעת המחיר, כי - "הרכבת המוצרים בגמר עבודות צבע, סיוד, טיח חוץ ופנים". גם הצעת המחיר שצורפה כנספח 6 כוללת את ההערה האמורה.
נטען כי עיכוב בבנייה נבע מהחלפת קבלן והפסקת עבודה בשל כך, על ידי התובע, נתון שלא גולה בכתב התביעה, ולא בשל אי הזמנת חומר או אי התחלת ייצור על ידי הנתבעת.
נטען כי פלח אחד לא חובר משהותקן על סדק בטון, וכי האחר צמוד לנקודת חשמל, ולפיכך קדוח במקום מהוה סכנה.
נדחתה הטענה להטעייה גם באשר ללוחות הזמנים, והובהר כי לבקשת אשת התובע, צוין בהזמנת העבודה כי ההתקנה תעשה בתוך 5 שבועות מגמר השליכט והריצוף, חלף 6 שבועות שצויינו בטיוטות הקודמות, נוכח בקשת התובע ואישתו לזרז את ההתקנה.
משכך, נתבעים 16,380 ₪ בגין הרווחים הצפויים של הנתבעת ככל שההסכם היה מיתקיים כפי שנחתם, 1,755 ₪ בגין חוות דעת מקצועית שהוכנה לשלילת טענות התובע, פיצוי בגין פגיעה בשמה הטוב של הנתבעת, בסך 10000 ש"ח, הוצאות בגין ביזבוז זמן לשם התייעצויות, הפסד ימי עבודה, הכנת כתב תביעה וכתב הגנה ועוד, בסך 8,000 ₪, ופצוי בסך 15,000 ₪ בגין עוגמת הנפש בשל הפרת ההסכם ונזקים עקיפים שאינם ניתנים להערכה.
בנסיבות שתוארו לעיל, משזמן קצר קודם להודעת הביטול הודיע מנהל הנתבעת כי יגיע לראות את ההתקנה הפגומה הנטענת, ומשלא הוכח בפניי כי ההתקנה אכן היתה פגומה, ובשים לב לשלילת הטענה בדבר הפרת המועדים שהוסכמו בין הצדדים, אין לי אלא לקבוע כי לא נעשתה הפרה יסודית של ההסכם, וכי לא ניתנה לנתבעת ארכה מספקת לתיקון תוצאת ההפרה, ככל שהייתה הפרה.
...
בנסיבות אלו, ובשים לב לנטל הראיה, לסכום הכולל של ההסכם, בסך כ-87,000 ₪, לסכום המצוי במחלוקת ולהערכת רכיב זה בהסכם הכתוב, אני קובעת כי בוצעה עבודה בערך של כ-10,000 ₪.
בנסיבות אלו, נדחית התביעה שכנגד.
נוכח מכלול הנסיבות, לא יעשה צו להוצאות בגין תביעה זו. הנתבעת תשלם לתובע את הסכום שנפסק בתוך 30 ימים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו