תמצית טענות הצדדים
טענות התובעת
בכתב התביעה המתוקן שהוגש בחודש אוקטובר 2019 טוענת התובעת כי הנתבעים מחזיקים שלא כדין בחלק מהמקרקעין - הן בדירות 5 ו-6, הן בפלישה שלא כדין למיתחם הצמוד לדירות, שחלקו בבעלות התובעת וחלקו מצוי במקרקעי ציבור, מבלי שניתנה להם כל הסכמה או הרשאה להתגורר בדירה המאוחדת ולהחזיק בחנות מטעם התובעת, שהיא בעלת הזכויות במקרקעין, ומבלי שהם משלמים דמי שכירות לגורם כלשהוא.
משעה שהתובעת רכשה את זכויות החכירה במקרקעין כהגדרתם בתביעה, קמה לה זכות עצמאית לתבוע פינויים של הנתבעים, ככל שאלו מצויים במקרקעין שהיא בעלת זכות חכירה בהם.
...
באשר לדירה מס' 2 נקבע בפס"ד עמידר כי מאחר והוצג הסכם שכירות משנת 1968 בו נקבע כי אין הדייר מוגן על פי חוק הגנת הדייר, ועל פי ההסכם הושכרה הדירה לתקופה מוגבלת ומאז התחדשה בהסכמה מדי תום התקופה, נדחית טענת הנתבעים להיותם דיירים מוגנים בדירה זו, ולאור הודעת עמידר על רצונה לסיים את ההתקשרות החוזית שהוארכה מדי תקופה בתקופה, ומאחר ותקופת השכירות הסתיימה, זכאית עמידר לפינוי הדירה לאלתר, וניתן צו לפינוי דירה מס' 2.
לא הוצגה בפניי על ידי מי מהצדדים כל הערכה שמאית בנוגע לשווין של דירות מס' 5 ו- 6, ואין בידי לקבוע בשלב זה שוויין של זכויות הנתבעים בהן.
על כן, יש מקום למינוי מומחה מטעם בית המשפט אשר יאמוד את שווי זכויותיהם של הנתבעים בדירות אלו כדיירות מוגנת, כפי שנקבע בפסק דין זה.
סיכומם של דברים, נוכח התקיימותם של מלוא התנאים אשר נקבעו בסעיף 131(10) לחוק הגנת הדייר, אני קובעת כי לתובעת עומדת עילת פינוי כנגד הנתבעים בנוגע לדירות מס' 5 ו- 6.
סוף דבר
במהלך ניהול התיק נעשו ניסיונות להביא הצדדים לידי הסכמות, הן באמצעות הליך גישור, הן על ידי בית המשפט (על מותביו השונים שדנו בתיק), לרבות הצעת פשרה כספית מפורטת שהועלתה, כאמור, על ידי התובעת בסיומו של דיון ההוכחות.