התובעים 1 ו-2, מר צבי קשטן והגב' אילנה קשטן, הנם הבעלים הרשומים של 1/15 חלקים מהבניין; התובע 3, מר רן גריצרשטיין, הנו הבעלים הרשום של 29/264 חלקים מהבניין; התובע 4, מר גיל גריצרשטיין, הנו הבעלים הרשום של 29/264 חלקים מהבניין (להלן: "התובעים") (נסח רישום צורף כנספח א' לכתב התביעה; וראו גם ייפויי כח חתומים שהוגשו כחלק מבקשה מספר 14 בתיק).
בית המשפט הוסיף כי יש לראות בתשלום סעד מן הצדק משום מתן פיצוי לתובעים דשם בשל שינוי מטרת השכירות (להלן: "תביעת הפינוי הראשונה") (העתק פסק הדין צורף כנספח ג' לכתב התביעה);
ת"א 56872-06-17: תביעה שהוגשה כנגד המנוח, הנתבע דכאן ושניים נוספים, במסגרתה התבקש פינוי החנות בשל אי תשלום דמי שכירות ונטישת המושכר על ידי המנוח.
הנתבע שינה את ייעוד המושכר בנגוד לפסק הדין בתביעת הפינוי הראשונה, והפך את החנות למחסן כללי או למקום למכירת סוללות אם בכלל; הנתבע לא שילם את דמי השכירות בגין החנות בנגוד להחלטת בית המשפט בדרך של הפקדה בקופת בית משפט במועדים שנקבעו, כאשר את חלק מתשלומי השכירות אף לא הפקיד כלל.
סעיף 3 לחוזה השכירות קובע:
"השוכר מתחייב להשתמש במושכר אך ורק למטרה הקבועה לעיל ולא למטרה אחרת כלשהיא בלי הסכמתו של המשכיר בכתב."
בהמשך קובע סעיף 19 כדלקמן:
"אם השוכר יפר או לא יקיים איזה תנאי או התחייבות הכלולים בחוזה זה... אזי בכל אחד מהמקרים הנ"ל יחשב החוזה הזה בטל ומבוטל ומבלי לפגוע מזכותו של המשכיר לקבל כל סעד או תרופה אחרים, יהיה הוא רשאי לתבוע מיד את פינוי המושכר."
העובדה שהנתבע לא עמד בתנאי סעיף 26 לחוק ולא הוסיף לנהל בו את העסק שניהל בו המנוח, מהוה שינוי של מטרת השכירות.
סעד מן הצדק
סעיף 132(א) לחוק קובע כדלקמן:
"132. (א) על אף קיומה של עילת פינוי רשאי בית המשפט לסרב לתת פסק דין של פינוי אם שוכנע שבנסיבות הענין לא יהיה זה צודק לתת."
לעניין סעיף זה יפים דבריו של בר-אופיר:
"סעיף 132(א) קובע באופן כללי, כי אם בנסיבות העניין לא יהיה זה צודק לנהוג עם הדייר על פי שורת הדין ולפנותו מן המושכר, רשאי בית המשפט לנהוג עמו לפנים משורת הדין ולא לפנותו." (בר-אופיר, כרך ראשון, עמ' 163)
ועוד, בהתייחסו להושטת סעד מן הצדק כאשר מדובר בבתי עסק לעומת בית מגורים:
"כאשר מדובר בחצרים המוחזקים לצרכי עסק מחמירים בתי המשפט יותר עם דייר המחזיק את מושכרו לצורך ניהול עסק מאשר עם דייר של דירת מגורים." (בר-אופיר, כרך ראשון, עמ' 174)
במכלול הנסיבות שבפניי, אינני מוצאת טעם ראוי בגינו יש להושיט לנתבע סעד מן הצדק: אין המדובר בדייר המקורי; עסקינן בבית עסק ולא במגורים; הדייר המקורי כבר קבל בעבר סעד מן הצדק; בחנות אין פעילות עסקית אמתית; והנתבע מנהל עסק נוסף.
...
אני דוחה את טענת הנתבע לפיה התובעים טענו טענות עובדתיות חלופיות של נטישה, שינוי השימוש במחסן לכדי מחסן ולזיוף חשבוניות.
סוף דבר
הנתבע לא הוכיח כי הוא מפעיל בחנות עסק של מכון שמיעה ומכירת מכשירי שמיעה.
הנתבע ישלם לתובעים הוצאות משפט בסך כולל של 7,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 25,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.