התובעת לא צירפה לכתב התביעה חוות דעת מומחה, אולם העריכה כי נזקיה עומדים על סך של 290,000 ₪, בגין נזק ישיר למבנה, נזק לרכוש הדירה, פיצוי בגין עגמת נפש, ירידת ערך הדירה והוצאות שונות.
מאחר ותחזוקת הגג, לרבות ניקיון קולטני הנקוז הנם באחריות ועד הבית, אין הנתבעת נושאת באחריות לרטיבות הנ"ל. המומחה גולדשטיין אשר, כי קיימת סדיקה בקירות והוא העריך את עלות התיקון בסך של 1,500 ₪ וכן, קבע כי להשלים נערכת איוורור במקלחת.
ראיה נוספת לרטיבות בדירה נשוא התביעה, ניתן למצוא במכתבה של התובעת מיום 17.7.2009 (חודש בלבד טרם הפיצוץ בצנור המין בחדר השרות), במסגרתו נרשם כי "לאחר חשד לפני חצי שנה חשש לרטיבות מתחת למרצפות ולאחר פרוק ריצוף ובדיקת לחץ מים, לא היתה שום דליפה או פצוץ. בוצעה עבודה מירבית החזר הריצוף והחלפה של ריצוף שבור, תיקון קירות בסלון ובפרוזדור, תקוני צבע בשרותי אורחים. כל העבוות האלה בוצעו מתאריך 17/7/09 - 14 כולל. נ.ב. נעשתה שתיפה לדירה + רובה מחדש ואין לי שום תענות על העבודה שבוצעה (בוצעה עבודה מעולה). על החתום - תיקי נוה" (השגיאות במקור - א.ר.).
חוות דעת המומחה מטעם התובעת לא עסקה במישור זה. עם זאת, אדריכל גולדשטיין, המומחה מטעם הנתבעת, אשר בחוות דעתו, כי בעת ביקור בדירה נימסר לו על ידי נציג הקבלן כי מקור אירוע ההצפה היה בפגם בצנרת הבית העוברת תחת הריצוף בחדר השרות (עמ' 4, תחת הכותרת סיכום לסעיפים 1 - 6).
הנתבעת טענה מנגד, כי התובעת לא אפשרה לה לתקן את הנזקים שנגרמו לדירה עקב פצוץ צנור המים והיא עתרה להורות לאשר לה לבצע את כלל התיקונים הנדרשים על פי חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט.
...
עלות תיקון הליקויים שנמצאו בסופו של דבר על ידי המומחה מטעם בית המשפט נמוכה באופן ניכר מזו שנטענה על ידי התובעת.
סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
א. פיצוי בגין ליקויי הבניה וליקויי הרטיבות - סך של 22,412 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת את הוצאותיה בגין אגרות התביעה, חוות דעת המומחים מטעמה, חלקה בשכ"ט המומחה מטעם בית המשפט (על פי קבלות שתוצגנה על ידי התובעת בתוך 7 ימים), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום שהוצאה כל הוצאה ועד למועד התשלום בפועל וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪.