מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה למתן צו עשה ופיצוי בגין נזילת מים מחדר ההסקה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני תביעה למתן צו עשה וכן לתשלום פיצויים לתובעת, אורלי עמיר (להלן:- "התובעת"), בגין ניזקי רטיבות הקיימים בדירה מס' 20, אשר נימצאת בבעלותה ואשר ממוקמת ברח' סנהדרין 130, בעיר באר שבע.
בבדיקת הצפה שבוצעה לצנור המשותף נתגלו נזילות מים שיצאו מקיר חדר הרחצה בדירת התובעת (בגובה 70 ס"מ מעל גובה הריצפה) המומחה קובע כי:- "בבדיקת ההצפה לצנור הביוב קו ראשי נמצאה נזילת מים בצנור הביוב המשותף. צנור הביוב לקוי. הכשל היחיד שנימצא בצלום הקו הנו מחיבורי צנרת "2 ל- "4 קו ביוב ראשי שלא בוצעו חיבורי T כנדרש.
ס' 52 לחוק המקרקעין מגדיר את הרכוש המשותף כ:- ""רכוש משותף" – כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדריגות, מעליות, מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.
והפיצוי בגין חוסר יכולת להשכיר את הנכס מפצה על נזק זה, ואין מקום לפסוק פיצוי כפל בשיעור הסכום שביקשה התובעת.
...
לכן הנני דוחה טענות אלו.
לסיכום ניתן בזאת צו עשה, ולפיו על הנתבעת לפעול לתיקון כל הליקויים המפורטים בחוות דעתו של המהנדס גיל רפאל ושל מר רונן עבודי.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 30,000 ₪ בגין הפסדי שכר דירה וכן בשיעור 15,000 ₪ בגין עוגמת נפש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

נזילה שהחלה לדידו לפני מעל 7 שנים עובר לפנייה ולתביעה.
הדברים אמורים בנוגע לחדר כביסה, חדר הסקה, והיכן שנירשם בתשריט מכל מים, שטח המתוחם בגדר.
כך גם עולה מהדרישה של התובעים בסיכומיהם, לפצוי עבור דיור חילופי לתקופת התיקון, מה שמעיד על אי זניחת התביעה למתן צו עשה לתיקון הגג.
עם זאת, אני מחייבת את הנתבעים בפצוי לתובע זה בגין עגמת הנפש וההכבדה בשל מצב דירתו בסך של 20,000 ש"ח. משלא הוגש תצהיר של התובעים 2 ו-4 נדחית תביעתם לפצוי בגין עגמת נפש.
...
לאור האמור, אני קובעת כי המנוחה פישמן ז"ל נתנה לתובעים רשות להשתמש בגג שלא בתמורה.
בהתאם לקביעתי לפיה השימוש של התובעים בגג לאורך השנים היה לאור הרשאה מכללא וללא תמורה שניתנה להם ע"י הבעלים, נדחית התביעה לדמי שימוש.
אני מורה לתובעים לעשות כן תוך 45 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

נוכח המשכות הופעת סימני רטיבות בדירתה, הגישה התובעת ביום 14.8.2018 תביעה למפקחת על רישום המקרקעין בנתניה (להלן: "המפקחת") כנגד ראובן נגר וחברת הביטוח, בה עתרה, למתן צו עשה לתיקון הנזילה בדירת נגר וכן לתיקון הנזקים שנגרמו כתוצאה מהנזילה לרכוש המשותף, למתן צו עשה שימנע מנגר שימוש בחלקת גג דירתה של התובעת וכן לפצותה בסך של 42,000 ₪ בגין תיקון הנזקים בדירתה ובגין נזקים בלתי ממוניים (תיק 280/18).
פיצוי בגין נזקים עקיפים ונזקים בלתי ממוניים– התובעת עתרה לחייב את נגר בסך של 24,000 ₪ בגין נזקים עקיפים כגון פינוי הדירה בכלל וחדר השינה בפרט, טירחה טירדה וחוסר יכולת לעשות שימוש סביר בחדר השינה שלה ופגיעה חמורה באיכות חייב במשך שלוש שנים.
סעיף 52 לחוק המקרקעין, תשכ"ט- 1969 (להלן: "חוק המקרקעין") מגדיר את המונח "רכוש משותף" – "כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדריגות, מעליות, מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת". מלשון הסעיף עולה כי גגות הבניין המשותף הנם רכוש משותף.
...
התובעת לא הוכיחה את משך זמן ביצוע התיקונים ולא שוכנעתי כי נגרמה פגיעה של ממש באיכות חייה של התובעת המצדיקה פיצוי בסך של 24,000 ש"ח. עם זאת, עסקינן בדירת מגורים ואין ספק שקיומם של נזקי רטיבות בדירה אינם מאפשרים שימוש סביר בכל חלקי הדירה, ויש בהם כדי לגרום עגמת נפש, וכן בעצם ביצוע התיקונים נגרמת אי נוחות לתובעת.
שקלול הנסיבות מביא למסקנה כי הסכום הראוי לפסוק בגין נזק בלתי ממוני הוא בסך של 5,000 ₪.
סוף דבר לסיכום, התביעה הכספית מתקבלת בחלקה, ואילו התביעה למתן צו עשה, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתם, דוקטרינת האשם התורם רלוואנטית רק כאשר מדובר בתביעה לפיצויים ובמקרה דנן הסעד הראשי הנו למתן צו עשה.
כן נטען כי התובעים לא יכולים מחד לוותר על תביעתם לתיקון ניזקי הרטיבות מהנתבעים 2-3 ומאידך לתבוע תיקון הנזקים מהנתבעת, שכן התובע הודה בסיכומיו שהמקור לחדירת המים המשמעותית ביותר היה חדרון ההסקה של נתבעים 2-3.
לבסוף טוענת הנתבעת כי יש לדחות את התביעה לפצוי בגין עוגמת נפש, נטען כי הסכום הנתבע מופרז וכי שלום ביצע תיקונים וצביעה בדירת התובעים בסיום הבניה.
איני סבורה כי יש צורך להכריע בכך לאור עמדת המומחה כי תהיה אשר תהיה הסיבה לכך שבדיקת ההצפה לא הראתה נזילה, מדובר בכלי עזר בלבד, שאינו שולל את המסקנה המקצועית לפיה למצער חלק מהרטיבות בחלק הגלוי בהרחבה של דירת התובעים נובע מחוסר באיטום במרפסת הנתבעת.
...
מכל מקום, לאור כל האמור לעיל קשה לקבל כי הנתבעת תידרש לפצות את התובעים עבור מבנה בלתי חוקי המעלה חשש ליציבות הבניין בו היא חיה.
התביעה לפיצוי בגין נזקים בדירת התובעים ובגין עוגמת נפש נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעים סך של 10,000 ₪ וזאת תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה שבנידון הוגשה למתן צו עשה לתיקון נזילה מחדר ההסקה של הנתבעת ולתשלום פיצוי בסך 5,000 ₪ בגין הנזק, עגמת הנפש ואי הנוחות שנגרמו לתובעים.
בד בבד עם הגשת התביעה הגישו התובעים בקשה למתן סעד זמני שיתיר להם לסגור את ברז המים המוביל לדירת הנתבעת, וזאת עד למועד בו ייושם ביצוע תיקון נזילת המים מצנור המוביל מים לדירת הנתבעת ועובר בחדר ההסקה שבגג הבניין.
בנוסף ביקשו התובעים לפסוק להם את מלוא הסכום שנתבע בכתב תביעתם, קרי 5,000 ₪, בגין עוגמת הנפש והנזק שניגרם לדירתם, וכן לחייב את הנתבעת בפצוי בגין כל יום בו לא תבוצע ההחלטה, ובנוסף לחייבה בהוצאות ההליך ושכר טירחת עו"ד. הנתבעת טענה, מנגד, כי הנזילה בגינה הוגשה התביעה תוקנה וכיום אין עוד רטיבות בדירת התובעים.
...
יש להצטער על כי העבודות לא בוצעו על פי הנחיות המומחה, ונראה כי ניסיון ללכת בדרך הקצרה הוביל בסופו של דבר לדרך ארוכה ומפותלת יותר.
נוכח כל האמור, אני מורה כדלקמן: ניתן צו עשה המורה לנתבעת להחליף צנרת ישנה וחלודה בחדר ההסקה שלה, לבצע בדק על ידי טכנאי מערכות הסקה וכן לבצע איטום ברצפת חדר ההסקה בהתאם לדרישות התקן.
בגין הנזקים ועוגמת הנפש תשלם הנתבעת לתובעים סך של 3,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו