בנכס מופעל מרכול על ידי המערערת (להלן:"הנכס" או "המרכול").
המשיבה, המשמשת כנציגות ועד הבית בבניין, הגישה נגד המערערת תביעה למתן צו הצהרתי בנוגע להישתתפות המערערת בהוצאות החזקתו של הרכוש המשותף בבניין, ולחיובה בתשלום דמי ניהול בגין המרכול בשיעור השווה לזה המשולם על ידי יתר הדיירים בבניין.
ביום 5.10.21 ניתנה החלטת כב' המפקחת בבקשת ההבהרה (להלן: "ההחלטה השניה") שבה נקבע:
"באשר לבקשת הנתבעת להבהרת ההחלטה יובהר כי, ההחלטה נוגעת להגשת חוות דעת בלבד ולא ראיות נוספות, זאת כפי שנכתב בהחלטה. משכך, אין מקום להגשת ראיות נוספות מטעם הנתבעת, דבר שאין לו כל בסיס בדין. בנוסף, מתגובת התובעת עולה כי חוות הדעת תיתבסס על מסמכים ונתונים שגולו לנתבעת, ועל כן איני מוצאת כי נגרם בכך נזק דיוני לנתבעת. מכל מקום, ככל שיעלה שהתובעת ביססה את חוות דעתה על מסמכים שלא גולו, בנגוד לתגובתה, תשמר לנתבעת הזכות לטעון במסגרת הסיכומים לעניין זה".
לטענת המערערת, נפלו טעויות מהותיות בהחלטותיה של כב' המפקחת, אשר פוגעות בתקינות ההליך המשפטי, בזכויות הדיוניות של המערערת, באיזון ובצדק בין הצדדים להליך המשפטי וביכולתה של כב' המפקחת להכריע במחלוקת שבין הצדדים באופן נכון, אמיתי וצודק, על יסוד מלוא המידע העובדתי הדרוש; על פי הדין, על בעל הדין להגיש ראיותיו, לרבות חוות דעת מומחה, בחבילה אחת; הצורך בהגשת חוות דעת מטעם המשיבה עולה מהאמור בכתב התביעה, שכן מכתב התביעה עולה כי על המערערת להציג תחשיב סדור ומפורט של דמי הניהול ומרכיביו, ואת השירותים הניתנים למערערת במסגרתם, כדי לבסס את תביעתה כנדרש; המשיבה הייתה אמורה לדעת אודות הצורך בהגשת חוות דעת, גם נוכח דרישת המערערת לגילוי המסמכים, דוגמאת רשימת השירותים שניתנו לדיירי הבניין, תחשיבים, כרטסות וחשבוניות שנערכו בקשר לתחשיב דמי הניהול עליו נשענת המשיבה במסגרת תביעתה.
...
אוסיף כי לאור נוסח תקנה 87(ו) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט-2018, אף שאינה חלה באופן אוטומטי על הליך זה שהחל לפני כניסתן של התקנות לתוקף, נראה שאף מחוקק המשנה מצא שיש מקום לאפשר הגשת חוות דעת כאמור, אף מבלי שיינתן אישור לכך, דבר המחזק את המסקנה אליה הגעתי לעיל".
דיון והכרעה:
לאחר שנתתי דעתי להחלטות כב' המפקחת ולטענות המערערת, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות ללא צורך בתשובה, וזאת בהתאם לתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
מאותו טעם סבורני כי החלטת כב' המפקחת לאפשר הגשת חוות דעת נגדית מטעם המשיבה, סבירה ואפשרית אף היא לנוכח אותו ספק; ומאותו טעם ממש, סבורני כי ההחלטה השניה של כב' המפקחת, שדחתה את בקשת המערערת להגשת ראיות נוספות, סבירה ואפשרית אף היא, ואינה מצדיקה התערבות ערכאת הערעור, שכן יש טעם רב בלא להאריך את ההליך ולסרבל אותו יתר על המידה, בעניינים דיוניים שהרלוונטיות שלהם מוטלת בספק.
סוף דבר: הערעור נדחה.