ברקע הבקשה תביעה למתן פסק דין הצהרתי, על פיו הסכם החכירה מיום 14.2.1950, אשר שנערך בין המשיבה לבין המנוח הנו הסכם תקף ומחייב, וכי בהתאם להסכם זה נרשמה ביום 15.2.1950 זכות החכירה של התובעת בפנקסי המקרקעין (להלן: "הסכם החכירה").
המבקשים הוסיפו וטענו כי משך כ- 70 שנה, ממועד עריכת ההסכם, המשיבה לא קיימה את מטרת החכירה – בניית בתי דירות לחרדים בשכונה שתיקרא על שם המנוח; לא דאגה לבצוע פארצלציה במקרקעין, באופן שהביא לכך שקק"ל תפסה חזקה בחלק בלתי מסוים במקרקעין, המיועד למגורים, פיתחה אותו לבדה, בנתה עליו והקנתה בו זכויות לצדדים שלישיים; עוד נטען כי המשיבה לא דאגה לבטח את המקרקעין; אפשרה לקק"ל להחכיר חלק מהשטח לשם עיבוד חקלאי ללא קבלת אישור של הבעלים או לדאוג כי יקבלו תשלום הוגן עבור השמוש; לבסוף נטען כי המשיבה לא פעלה לביטול צו ההפקעה אשר הוטל על המקרקעין.
...
מדובר בסעיף חוק מאוחר הגובר על הוראות תקנות סדר הדין האזרחי הקודמות לו.
במסגרת רע"א 4128/17 Lauderbaie vachts Ltd (חברה זרה) נ' יצחק טאוב (פורסם; 29.6.2017) קבע כב' השופט דנציגר כדלהלן:
"על פי סעיף 353א לחוק, בית המשפט רשאי לחייב תובע המאוגד כחברה בעירבון מוגבל או חברת חוץ להפקיד ערובה להבטחת הוצאות המשפט של הנתבע במידה ותביעתו תידחה. לכלל זה ישנם שני חריגים: בית המשפט מצא כי נסיבות העניין אינן מצדיקות את חיוב החברה בערובה; או שהחברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע. תכליתו העיקרית של סעיף 353א לחוק היא להפיג את החשש שמא נתבע שזכה בדין לא יוכל להיפרע בגין הוצאותיו מתובע המסתתר מאחורי ישות משפטית ערטילאית נטולת נכסים (ראו: רע"א 10905/07 נאות אואזיס מלונות בע"מ נ' זיסר), [פורסם בנבו] פס' 6 (13.7.2008); אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 684 (מהדורה 12, 2015)]. הלכה היא כי בניגוד לכלל במקרה של תובע אישי, כאשר מדובר בחברה-תובעת חיוב בהפקדת ערובה הוא הכלל והפטור הוא החריג."
גם מתוך החלטתו זו של כב' בית המשפט העליון עולה כי שיקול הדעת אותו מפעיל בית המשפט נעשה תוך בחינת מכלול שלם של נתונים רלוונטיים.
משנתתי דעתי למכלול הסוגיות הצריכות לעניין אני סבורה כי נקודת האיזון בתיק זה שבפני, מצדיקה חיובה של התובעת בהפקדת ערובה, אולם בסכום מופחת מזה אשר התבקש.
אני מורה בזאת כי המשיבה תפקיד, לא יאוחר מיום 30.6.2020, סך של 40,000 ₪, וזאת כתנאי להמשך ניהול ההליכים בתיק זה. לחילופין תהא המשיבה רשאית להפקיד ערבות בנקאית אוטונומית בלתי מותנית, בהתאם להוראות המזכירות, על סך של 40,000 ₪, כל זאת לצורך הבטחת תשלום הוצאות המבקשים (הנתבעים).