מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה למזונות אישה מבעל בחו"ל

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

מיום 7.6.21 בין הצדדים מתנהלים מספר הליכים: תביעה רכושית לפירוק שתוף שהוגשה על ידי התובעת ביום 5.11.20 בתלה"מ - 11- תביעה למשמורת הקטינים שהוגשה על ידי התובעת ביום 9.11.20 בתלה"מ - 11- תביעת מזונות (אשה וילדים) שהוגשה על ידי התובעת ביום 9.11.20 בתלה"מ - 11- תביעה למשמורת בלעדית של הקטינים שהוגשה על ידי התובע ביום 15.11.20 בתלה"מ 35688- 11- ביום 17.3.21 היתקיים בפני דיון קדם משפט ראשון וארוך בעיניינם של הצדדים וילדיהם .
ברשות התובעת המשאבים להוצאותיה הרפואיות לרבות קוי טפול ביולוגיים ו/או אימיונולוגיים אשר אינם בסל הבריאות או ניתוחים מצילי חיים בחו"ל."
ביחס להסכם הממון, עומדים המבקשת והמשיב בהתנגשות אינטרסים חזיתית שכן, בעוד שחלוף הזמן פועל לרעתה של המבקשת, וכל יום מגביר את הסיכון שלא תזכה לממש את רכושה, הרי שלמבקש יש אינטרס שהזמן יחלוף והשיתוף בדירה לא יפורק במהרה, שכן ככל שכך יהיה, והמבקשת תלך חו"ח לעולמה טרם נמכרה הדירה ייהנה המשיב מזכות מגורים בלתי מסויגת למשך כך חייו בדירה, על אף שאיננו, וככל הנראה לא יהיה, בעל כל, או אף מרבית, הזכויות בדירה.
...
עם זאת, סבורני כי טוב היה עושה לו היה תומך בכל מאמציה להילחם במחלתה גם במחיר צמצום היכולות הכלכליות.
לנוכח כל האמור מצאתי להורות כדלקמן: ניתן בזאת צו לפירוק שיתוף בדירת הצדדים שכתובתה רח' ______.
ת.פ. בהתאם החלטתי ניתנת לפרסום בהיעדר פרטים מזהים.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בחודש נובמבר 2021, בעת ששהה העותר בביקור בישראל, הגישה המשיבה תביעת מזונות אשה לבית הדין האיזורי בתל-אביב יפו (להלן: בית הדין האיזורי) (תיק 1347122/2), ובמסגרתה היא עתרה למתן צו עיכוב יציאה מהארץ נגד העותר.
בנוסף, העותר טען כי שגה בית הדין הרבני הגדול כאשר קבע שהמשיבה היא "עגונה" תוך פירוט עובדתי שלא הוכח ומבלי שהובאו ראיות בעיניין בפני בית הדין האיזורי; עוד הוא טען כי כתב התביעה לא הומצא לו כדין אלא בדוא"ל וזאת הגם שהמשיבה ידעה את כתובתו שכן הוא שהה בדירה שבבעלות הצדדים.
סעיף 4ב1(א) קובע כדלקמן: (א) בלי לגרוע מסמכויות השיפוט לפי סעיף 1 וסעיף 4א, לבית דין רבני יהיה שיפוט ייחודי בתביעת גט לפי דין תורה שהגישה אשה יהודייה נגד אשה היהודי, אף אם לא מתקיימות לגביהם הזיקות המנויות בסעיף 4א(א), ובילבד שהנישואין נערכו על פי דין תורה והאשה לא קיבלה גט מנישואין אלה בבית דין מחוץ לישראל ומתקיים אחד מאלה: (1) במקום מושבו של הנתבע או במקום מושבה של התובעת אין בית דין שניתן לערוך לפני גט לפי דין תורה מחוץ לישראל [.
...
פרשנות מרחיבה של לשון החוק אשר תקיים את תכליתו, מובילה למסקנה כי אין הכרח בהחלטה פורמאלית כתובה דווקא, ודי בכך שהאישה תצביע על כך שבית הדין הרבני במדינת החוץ היה סבור שעל בני הזוג להתגרש, וניסה לכן להביא את האיש לידי מתן גט. באופן דומה, גם את התנאי הקבוע בסעיף 4ב1(ב) יש לפרש בצורה מרחיבה.
גם בהקשר זה מקובלת עליי קביעת בית הדין האזורי.
סוף דבר: העתירה נדחית.

בהליך שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התביעה למזונות משקמים לטענת האשה בתמצית, האיש היה המפרנס העקרי של המשפחה, הם הורגלו לרמת חיים טובה ואף גבוהה הכוללת חופשות בארץ ובחו"ל, לימודי העשרה.
אכן בחודש אפריל 2020 האשה חתמה מול בעלת הדירה ולבקשתה על הסכם שכירות ועל שטר חוב, וזאת כפי שהוכח אגב הצורך שהתעורר בעת ניהול תביעת המזונות שהגישה, כאשר עיון מעלה כי סעיף 4א' להסכם השכירות קובע כי ההסכם חל רטרואקטיבית מיום 1.8.19 ודמי השכירות המשיכו להשתלם בהתאם להמחאות שמסר האיש.
...
סיכום מכל המקובץ נקבע כדלקמן: בתביעה הרכושית- נקבע בזה כי כל הזכויות, הנובעות מעבודתם של הצדדים לרבות פנסיה, מענקי פרישה, ביטוחים , קופות גמל, קרנות השתלמות וחסכונות אחרים שהצטברו במקום העבודה במהלך היחסים כידועים בציבור- מיום 1.6.2010 ועד לחודש 1.2.2019 הינן זכויות משותפות.
התביעה למזונות משקמים נדחית.
התביעה הכספית נדחית.

בהליך תמ"ש 16865-11-14 שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

נקבע, כי לבית המשפט סמכות לידון בתביעה לאיזון המשאבים המתייחסת לנכסי הנתבע בחו"ל; התקבלה טענת התובעת, כי ישראל היא הפורום הנאות לידון בתביעות; נדחתה בקשת הנתבע לסלק על הסף את התביעות בעיניין רכוש ומזונות שהגישה התובעת נגדו.
סילוק התביעה מהיעדר עילה - הסכמת הצדדים להתגרש והפירוד הממושך משך כ-14 שנים מלמדים על שנישואי הצדדים הסתיימו ואין כל סיכוי שיחזרו לחיות יחד; הדין האישי (העברי) מחייב את הנתבע במזונות אשה "כל עוד היא עמו". מגורים משותפים וחיי מישפחה הם תנאי סף לחיוב הנתבע במזונות אישתו, אלא שמקום בו הפירוד ממושך, הצדדים אינם גרים תחת קורת גג אחת ואינה "סמוכה לשולחנו" הרי שממילא הנתבע פטור מלשלם לה מזונות אשה.
. פלורידה בשווי $2,500,000; בעלות ביאכטה מפוארת; בעלות באוסף פרטי יודאיקה ייחודי ויקר ערך בשווי מוערך $4,000,000; בעלות באוסף אומנות יקר ערך, לרבות אוסף ייחודי של אומנות קולומביאנית; הנתבע היה תורם ידוע לעמותות צדקה, בתי חולים וגורמים פוליטים בארץ ובחו"ל. הנתבע נהג לקנות, לשפץ ולמכור דירות יוקרה בארה"ב. התובעת הייתה מופקדת מטעמו על שפוץ הדירות, עיצובן וריהוטן באמצעות בעלי מיקצוע.
...
מסקנה זו גם מתחזקת מעדותו של א., לפיה בתקופה הקובעת לא החזיק הנתבע נכסי נדל"ן בניו יורק (פרוט', עמ' 47 שורות 28-35; עמ' 56 שורות 19-30; סעיפים 6-8 לתצהירו), אשר לא נסתרה ומהימנה עלי.
לא שוכנעתי שיש בכך ממש.
לאור כל האמור לעיל, התובעת לא הוכיחה תביעתה הרכושית והיא נדחית.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הוצאות אלו כוללות, בין היתר: שכר דירתו השכורה ותכולתה; הוצאות החזקת בית; נסיעות לחו"ל; בילויים במסעדות וכיו"ב. האישה עתרה בתביעת המזונות, שהוגשה טרם גירושי הצדדים, למזונות אישה מכוח דין תורה, שלפיו זכותה להמשיך לחיות ברמת החיים הגבוהה שלה הורגלה ושאותה סיפק לה האיש במהלך החיים המשותפים, וכי יש להורות על קיום הכלל – "עולה עמו ואינה יורדת עמו". בסיכומי האישה נטען, כי בשל רמת החיים הגבוהה שהילדים הורגלו אליה, כלל דמי המזונות ששולמו נאכלו.
ראוי היה להפחית את סכום דמי המזונות/לבטלם מהטעמים הבאים: הילדים היו מצויים באחריות הורית משותפת עד למעברם אליו, וחרף זאת חויב במדורם; במועד מתן ההחלטה למזונות זמניים, גילם של שלושת הילדים היה מעל לגיל שש שנים; הכנסתה החודשית של האישה גבוהה – סכומה עומד על סך של כ-22,300 ₪ נטו לחודש המתקבלים מתשלום השכרת שלוש הדירות; האישה בעלת נכסים, ששווים הכולל עומד על סך של כ-20,000,000 ₪: שווי שלוש הדירות הוערך בחוו"ד נכסי האישה בסך של 13,500,000 ₪, לזה יש להוסיף את שווי המיגרש בגוש הגדול ושווי חלקה של האישה במחצית מזכויות הבעלות בבית המגורים; האישה היא בעלת יכולת הישתכרות גבוהה לנוכח השכלתה והכשרתה (בין היתר למדה רפלקסולוגיה, שמאות, הוראת שחייה לפעוטות, ייעוץ בתחום הנדל"ן ועסקה בעברה בתחום הפיננסים); האישה לא חשפה בתביעת המזונות ובהרצאת הפרטים שצורפה לה את קיום נכסיה, חרף היות נתון זה רלוואנטי ומהותי לצורך ההכרעה בתביעת המזונות; ההחלטה למזונות זמניים חייבה את האיש בכפל – חיוב בתשלום מדור הילדים בנוסף לחיובו בהישתתפות בשיעור של 75% מהחזר החודשי של הלוואת המשכנתה.
...
לפניי ארבע תובענות שהגישו הצדדים, ושבהן אדון במאוחד: תלה"מ 66756-01-18 – תובענה למזונות אשה, מזונות קטינים ומדור שהגישה האשה (להלן – "תביעת המזונות") – עמ' 36-1 לפסק הדין; תלה"מ 63643-01-18 – תובענה לאיזון משאבים, מוניטין ונכסי קריירה שהגישה האשה (להלן – "תביעת הרכוש מטעם האשה") – עמ' 90-36 לפסק הדין; סוגיית מיסוי החברות – עמ' 73-65 לפסק הדין; תלה"מ 25932-06-20 – תובענה למתן פסק דין הצהרתי ואיזון משאבים שהגיש האיש שלפיו גם נכסים הרשומים על שם הנתבעת הם נכסים משותפים (להלן – "התביעה לשיתוף ספציפי"/"תביעת הרכוש מטעם האיש") – עמ' 99-90 לפסק הדין; תלה"מ 60346-12-22 – תובענה לדמי שימוש שהגיש האיש (להלן – "התביעה לדמי שימוש") עמ' 107-99 לפסק הדין; סוף דבר והוראות ביצוע – עמ' 111-107 לפסק הדין.
סוף דבר והוראות ביצוע עתה, משתמה המלאכה וניתנה הכרעה בכל התובענות שלפניי יש להתכנס ולהדרש לשם מתן הוראות כמפורט להלן: אשר לתביעת המזונות התובענה למזונות ולמדור אשה – נדחתה.
חברות ההזנק – מצאתי לאמץ את המלצות המומחה אשר לאופן חלוקת זכויות האיש בחברות ההזנק, ואני מורה על חלוקתן בעין, בחלקים שווים, בין הצדדים.
אשר לתובענה לשיתוף ספציפי תביעת האיש לשיתוף ספציפי נדחית, כקבוע בסעיף 394 לפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו