מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לחיוב ברכיבים שונים בגין העסקה ללא הסכם עבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסמוך לאחר סיום ההיתקשרות, שילמה הנתבעת לתובע סכומים שונים בגין זכויות סוציאליות כמפורט בחשבוניות/קבלות שהנפיק התובע ואולם כפי שנפרט להלן, בין הצדדים קיימת מחלוקת לעניין מהות התשלומים.
בטרם נדרש לבירור עילות התביעה אחת לאחת נבהיר כי עובר לתחילת ההיתקשרות בין הצדדים נחתם ביניהם הסכם לפיו שכרו של התובע ישולם על בסיס עמלות / בונוסים בגין רכיבים שונים של עבודה.
לטענתו סכום בסך 54,990 ₪ ששילמה לו הנתבעת לאחר סיום עבודתו מהוה תשלם בגין עמלות שחייבת לו הנתבעת בגין 10 שנות עבודתו.
מאחר שבסיס שכרו של התובע חושב על בסיס עמלות בלבד הרי שהוא זכאי לתשלום דמי חגים צו הרחבה - הסכם מסגרת 2000 קבע את זכאותם של עובדים שאינם מועסקים על בסיס שכר חודשי, לתשלום מהמעסיק בגין ימי חג שחלו בימי עבודה וזה לשון הצוו:  דמי חגים א.       עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה, שלא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (יום לפני החג ויום אחרי החג), אלא בהסכמת המעביד, יהיה זכאי לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג (2 ימי ראש השנה, יום הכיפורים, 2 ימי סוכות, 2 ימי פסח, חג שבועות ויום העצמאות).
...
על רקע האמור, כשלושה חודשים לאחר שהסתיימה ההתקשרות בין הצדדים, בחודש מרץ 2019 הגיש התובע את התביעה דנן לתשלום פיצויי פיטורים, הפרשי שכר וזכויות בגין תקופת עבודתו אצל הנתבעת.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים הכרעתנו היא כדלקמן: מתכונת ההתקשרות בין הצדדים התובע טוען כי עובר לתחילת ההתקשרות בין הצדדים נחתם ביניהם הסכם עבודה, התובע עבד על פי סידור עבודה שקבע המעסיק, קיבל מהמעסיק רכב, וציוד כמו גם דמי הבראה ותשלומים שונים נוספים שאותם מקובל לשלם לעובדים ולפיכך לטענתו יש לדחות את טענת הנתבעת לפיה לא התקיימו יחסי עבודה בין הצדדים.
אשר על כן התביעה שכנגד נדחית על כל חלקיה.
כללו של דבר בתוך 30 יום תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי ריבית מהצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
בגין הפרש פ"פ 39,680 ש"ח בגין הפרשות לגמל 38,070 ש"ח בגין דמי חופשה 8,207 ש"ח בגין דמי חגים 13,723 ש"ח בגין הפרש דמי הבראה 6,385 ש"ח בנוסף תשלם הנתבעת לתובע השתתפות בהוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לגיטימיות: בחינת דרישת הלגיטימיות כוללת את השאלה "האם בתבנית ההעסקה 'אין כל דבר הנוגד יסודות משפט העבודה', ובכך להופכה למנוגדת ל'תקנת הציבור'" (עניין פלפל), ובכלל זאת האם מתכונת ההעסקה פוגעת בדרך כלשהיא בזכויות העובד אותנטיות: הבחינה הנדרשת היא "האם הלבוש הפורמאלי בו הולבשה תבנית ההעסקה תואם את העסקה האמיתית שנרקמה בין הצדדים" (עניין פלפל); המבחנים השונים פורטו בין היתר בדב"ע (ארצי) נב/3-142 חסן אלהרינת נ' כפר רות (נבו.
נוכח פערי הגרסאות מצד הנתבעת והיעדר רישום (לא בהסכם העבודה ולא בדוחות הנוכחות) כמתחייב מחד גיסא, ונוכח מסקנתנו כי התובע לא אמר אמת ביחס ליציאתו להפסקות, מצאנו לאמוד את אורך ההפסקה היומית של התובע בחצי שעה, שבה היה פנוי במהלך ההפסקה לעיסוקיו וכשקלניקסט הייתה אדישה לנוכחותו או אי נוכחותו בבניין בזמן זה. תוצאת האמור היא שיש לנכות את משך ההפסקה מיום עבודתו של התובע לצורך חישוב הפרישי ש"נ. לכתחילה ערך התובע חישובים בהתאם לשיטתו לפיה לא היתה הפסקה.
התביעה ברכיב זה נדחית תוספת ותק בהתאם לסעיף 7 לצוו ההרחבה החל מהשנה השנייה לעבודה חב מעסיק בתשלום תוספת ותק בשיעור 0.35 אג' לכל שעת עבודה.
...
לא מצאנו לפסוק לתובע פיצוי כלשהו בגין פיטורין שלא כדין הן לאור קביעתנו כי מדובר בפיטורים שהוסכמו בין שני הצדדים מראש, והן כיוון שלא נגרם כל נזק לתובע בשל העדר שימוע, שכן הוא חפץ בכך, ידע עוד קודם לפיטורים שהם צפויים נוכח הפסקת התקשרות ועד הבית עם קלינקסט ולכן לא היו בפיו טענות להוסיף ולטעון בשימוע .
התביעה ברכיב זה נדחית תוספת ותק בהתאם לסעיף 7 לצו ההרחבה החל מהשנה השנייה לעבודה חב מעסיק בתשלום תוספת ותק בשיעור 0.35 אג' לכל שעת עבודה.
לאור האמור תשלם קלינקס לתובע סך 3,478 ₪ בגין רכיב זה. סוף דבר התביעה כנגד שיאון נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התקבלה טענת התובעת כי לא היתה חייבת לבצע בדיקות לרכב במכון חצוני לפני שרכשה את הרכב ובנסיבות, הנתבעת לא היתה פטורה מחובת הגילוי.
בית משפט קמא דחה את התביעה בנוגע לעלות תיקון רכיבים שונים, בגין העברת רכב טסט, תשלום עבור עוגמת נפש והפסד ימי עבודה והתשלומים הנוספים.
אם המערערת היתה רוצה להטעות או לרמות, היא לא היתה צריכה לבצע את החלפת המנוע לאחר המכירה אלא לפני ביצוע העסקה ולא לתת אחריות בגין מנוע, גיר ושילדה.
ג) באשר לשווי התמורה של העסקה: נטען כי חוזה המכר לא מציין את שווי רכב הקיה אלא כל שנכתב הוא כי מדובר בקיה שנת 2011 והמשיבה הוסיפה תשלום בסך 38,000 שקלים לכן העריכה המשיבה בכתב תביעתה את שווי הקיה בסך של 24,000 ₪ בהתבסס על מחירון המקובל בשוק הרכב של לוי יצחק והמערערת מעולם לא הלינה על סכום הזה או על אופן חישובו.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים מצאתי כי דין הערעור להידחות: א) עסקינן באופן מהותי בפסק דין המושתת על קביעות עובדתיות של הערכאה הדיונית, אשר בחנה את מכלול הראיות שבפניה והגיעה למסקנות העובדבתיות על בסיסן.
בית משפט בחן את ההתנהלות בין הצדדים לאורך כל הדרך והגיע למסקנה ולפיה הפרה המערערת את חובת הגילוי.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל נדחה הערעור.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה, עותרת התובעת לחייב את הנתבע בתשלום גמול עבודה בשעות נוספות, פיצוי בגין אי עריכת הסכם עבודה, פיטורים בהעדר שימוע ומחצית שכר הטירחה שהיתקבל בתיק מסוים, בעיניינו נרחיב בהמשך[footnoteRef:1].
סעיף 23 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 קובע כי "חוזה יכול שייעשה בעל פה, בכתב או בצורה אחרת, זולת אם הייתה צורה מסוימת תנאי לתקפו על פי חוק או הסכם בין הצדדים...". בעיניין זה כותבת המלומדת פרופ' ג. שלו כי (הדגשות נוספו, מ.ק) - "חוזה בעל פה הוא תוצאת הצעה וקיבול שנעשו בדיבור פה, או תוצאת משא ומתן בין נוכחים שלא קיבל ביטוי כתוב. בפתיחת נתיב לעשיית חוזים בעל פה טמונה תשובה לטעות השגורה אצל הדיוטות שלפיה בהעדר כתב אין חוזה. גם סיכום דברים בעל פה, ואפילו בעניינים מסובכים, רציניים ויקרים, יכול שייחשב כחוזה מחייב, ובילבד שמתקיימות דרישות פרק א לחוק (שהן, בעיקר, גמירת דעתם של הצדדים ומסוימות). מובן שיש להוכיח חוזה בעל פה בראיות מספיקות, ובהעדר מיסמך כתוב עשויה הוכחת חוזה בעל פה לעורר קשיים. אולם שאלות אלו עניינן בתחום דיני הראיות ולא בתחום המהותי של דיני החוזים. כך, למשל, כאשר נדון בבית המשפט העליון הסכם סוכנות שהתבסס על דברים שבעל פה, דחה השופט גולדברג את הטענה כי הסכם הסוכנות חייב היה להערך בכתב. עם זאת, העדר תעוד כתוב של הסכמת הצדדים עלול להוביל לחוסר יכולת להכריע בין גרסאותיהם הנוגדות של הצדדים ולשלול לפיכך מתן תוקף להסכמה". (ר' גבריאלה שלו, דיני חוזים (מהדורה רביעית, 2019), עמ' 261-262 והאסמכתאות שם).
משקבענו לעיל כי לא הוכחה הסכמה בין הצדדים אשר לחלוקת שכה"ט בתיק זה, בין היתר על יסוד היתנהלותה של התובעת אשר לא דרשה אף לקבל חלק מהתשלום התכוף שהיתקבל בתיק ועל יסוד היתנהלות הצדדים בזמן אמת באופן שאינו מאפשר קביעה לפיה הוכחו הצעה וקיבול קונקריטיים בנסיבות, וכי ככל שהייתה הסכמה או נוהג לחלוקת שכר הטירחה בתיקים של מקורבים ומכרים של התובעת אין להחילה גם על תיק ב.ע, אשר הובא למשרד בנסיבות שונות לחלוטין – התוצאה היא כי יש לדחות את תביעתה של התובעת ברכיב זה. התביעה לפצוי בגין "השפלה, הטרדה והוצאת דיבה" לטענת התובעת, לאורך תקופת העסקתה נהג הנתבע להתעמר בה, להקניט אותה, להשפיל אותה ואף לפרסם כנגדה פירסומי דיבה.
כאמור, שוכנענו כי התובעת הסכימה בזמן אמת על סיום העסקתה מאחר שהדברים התיישבו עם רצונותיה ועל כן לא היה מקום בנסיבות אלו לזמנה לשימוע, כך שלא נפלו פגמים בהליך העסקתה, המצדיקים פסיקת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
...
לאור האמור לעיל, נוכח הקשיים הרבים העולים מהם, איננו מקבלים את תחשיביה של התובעת.
כאמור, מסקנתנו לפיה אין לקבל את תביעתה של התובעת ברכיב זה מתבססת על הפירוט והחישובים שהגישה התובעת במנותק מאלו של הנתבע, כאשר הגענו למסקנה כי לא ניתן לקבל את חישוביה.
סוף דבר תביעת התובעת נדחית ברובה, להוציא הפיצוי שנפסק כאמור לעיל, כך שהנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך 5,000 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד, שישולם תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין שאם לא כן ישא הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום רכיבי שכר שונים בגין תקופת עבודתה של התובעת אצל הנתבעת וסיומה, ותביעה שכנגד בטענה לחוב של התובעת כלפי הנתבעת.
לאחר בחינת העדויות והראיות שהובאו לפנינו, מצאנו כי טענה זו לא הוכחה, וזאת על יסוד הנימוקים הבאים: כמפורט לעיל, עם תחילת העסקתה של התובעת לא ניתנה לה הודעה לעובד על תנאי העסקתה ולא נחתם עימה הסכם עבודה כנדרש בחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן – חוק הודעה לעובד).
אשר לפצויי הלנת שכר עבודה ופיצויי הלנת פצויי פיטורים – כמפורט לעיל, מדובר ברכיבי שכר ופיצויי פיטורים אשר לא שולמו לתובעת, נוכח הקזוז שערכו הנתבעים משכר התובעת בשל טענתם לחוב של התובעת בגין תשלומי יתר ששולמו לה. על אף שדחינו את טענות הנתבעים לקיומו של חוב זה, אנו סבורים כי בין הצדדים היו חילוקי דיעות שיש בהן ממש בדבר עצם קיומו החוב ובשאלת זכות הנתבעים לקזז את החוב במסגרת גמר החשבון, באופן המצדיק בנסיבות העניין שלא לחייב בפיצויי הלנה.
...
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, הנתבעת 1 תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: השלמת שכר עבודה עבור חודש 3/2020 בסך 452 ₪ בערכי נטו.
שאר רכיבי התביעה וכן התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
התביעה שכנגד וטענת הקיזוז של הנתבעים נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו