מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לזכויות עובד בגין מעבר בין מעסיקים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמו של התובע ציינה בתצהירה כי עקב התאונה נגרמו לתובע הוצאות רפואיות רבות, לרבות בשל רכישת תרופות, קנביס רפואי, בדיקות, ייעוץ רפואי, רפואה משלימה, טפולי שיניים, מתיחות של הגוף, אימונים אישיים בחדר כושר, עיסוי רפואי, רכיבה טיפולית והוצאות נילוות לאישפוז וכן נסיעות לטיפולים רפואיים, מעבר למימון שניתן על ידי קופת החולים או ביטוח לאומי.
לאחר ששקלתי טענות הצדדים וחומר הראיות, ונוכח העובדה שהתובע זכאי לקבל כימעט את מלוא הטיפולים הרפואיים הקשורים לתאונה מקופת החולים ללא הישתתפות עצמית, אעמיד את גובה הפצוי בראש נזק זה, לעבר ולעתיד, על סכום כולל של 250,000 ₪, נכון להיום.
במקרה דנן התובע בחר לא לקבל קצבה מיוחדת למרות שנימצא זכאי לה והעדיף קצבת שר"מ. הנתבעת מפנה לע"א 4084/04 איילון חברה לביטוח בע"מ נ' גדי סגרון (5.11.2006) (להלן: פס"ד סגרון), שם נקבע כי זכותו של נפגע לבחור במסלול גמלה כזה או אחר אינה גורעת מהצורך לנכות מסכום הפיצויים שהמעביד חב בו את הגימלאות שהנפגע זכאי להן מכוח היותו נפגע עבודה.
בין המעביד ובין המוסד מתקיימת מערכת יחסים של מבטח – מבוטח ואם שילם המבוטח, הוא המעביד, את דמי הביטוח – שוב אין מקום שיישא גם בנזק וגם יידרש להשיב למוסד את הגימלה המשתלמת לנפגע, הוא העובד (ע"א 552/71 נסים כהן נ' אלכסנדר ולד, פ"ד כז(1)201 (27.12.1972); פס"ד סגרון).
בהתאם לסעיף 82(ב) לפקודת הנזיקין, כפי שפורש בפס"ד סגרון, מקום בו זכאי הנפגע לגימלה כנפגע עבודה, אך בוחר בגימלה אחרת, רואים את גמלת העבודה שהוא זכאי לה כאילו שולמה, וזאת לצורך ניכוייה מהפצוי שזכאי לו הנפגע מהמעביד וכך נפסק: "זכותו של המעביד כי שווי גמלאות העבודה ינוכה מסכום הפיצויים וכי המוסד לביטוח לאומי לא יחזור עליו בתביעת שבוב לעניין גמלאות אלה". שאלת תחולת הילכת אלגריסי, לפיה, כאמור, מבטחת רכב המעביד באה בנעלי המעביד, על קרנית, לא נדונה ולא הוכרעה בית המשפט העליון.
...
התובע טוען בסיכומיו כי ממכלול הראיות בתיק, לרבות חוות דעתו של פרופ' גרוסוסר, עולה בבירור כי הנכויות מהן הוא סובל בשל התאונה, המשלבות מגבלות פיסיות, קוגניטיביות, רגשיות והתנהגותיות, שוללות כל כושר השתכרות ולכן הוא זכאי לפיצוי מלא בגין הפסדי שכר בעבר ובעתיד.
ריבלין, בספרו, מציין את השיקולים לכאן ולכאן ומסכם כי "השאלה היא שאלה של מדיניות משפטית, בסופו של דבר, והיא כרוכה בין היתר בבחירה אם להטיל את נטל הפיצויים על המעביד הלא מבוטח" (אליעזר ריבלין תאונת הדרכים - תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים 433-432 (מהדורה חמישית, 2020)).
אם ייקבע כי קרנית נחשבת צד שלישי ולא מעביד ולמוסד תעמוד זכות חזרה כלפיה, הרי שבסופו של דבר בעל הרכב – מתיר השימוש – הוא מעבידו של הנפגע - יישא בנטל הכספי של זכות החזרה של המוסד, שהרי לקרנית זכות חזרה שלא ניתן לשלול לפי החוק, וזוהי בדיוק התוצאה שביקש המחוקק למנוע באמצעות סעיף 82(ג) לפקודת הנזיקין.
"היו כמה מבוטחים מלבדו שקיבלנו אותם שנים אחורה ואנחנו החלטנו כהחלטה מחוזית לא לגעת בהם...זה היה המון שנים אחורה" (עמ' 105).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתם בהתאם לצוו ההרחבה ניתן לנייד עובד בין סניפים, בהתאם לצרכי המעסיקה, וכי התובעת עברה בין סניפים שנמצאים במרחק הליכה זה מזה, לבקשת התובעת לאחר שלא הסתדרה עם הצוות בסניף וכן על מנת לעבוד רק במשמרות בוקר.
בסעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורים נקבע: "התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לעניין חוק זה, כפיטורים". נטל ההוכחה כי חל סעיף 11 לחוק פצויי פיטורים רובץ לפתחו של העובד (ר' דב"ע מח/158-3 חיים שלום נ' מירון סובל שור ושות' פד"ע כ 290; דב"ע לו/18-3 פישמן נ' מ"י (לא פורסם)).
וזאת בכדי להמנע מתשלום מלוא הזכויות המגיעות לה. משכך, טענה התובעת כי יש לחייב את הנתבעים בפצוי בסך של 15,000 ₪ בגין הפרת חוק הגנת השכר ואולי אף בנוסף פיצוי עונשי מעבר לפצוי שהתבקש ע"י התובעת בכתב התביעה.
...
הנתבעים טענו כי נחתם עם התובעת הסכם העסקה, התובעת התפטרה בשל נסיבותיה שלה וללא קשר לטענות בדבר הרעת תנאים, שכרה ותנאי עבודתה שולמו כדין, התובעת זכתה ליחס הוגן ומכבד, קיבלה ביגוד, ודין התביעה להידחות.
התביעה נדחית בגין הרכיבים הבאים: פיצוי בגין עוגמת נפש בשל העסקה פוגענית, דמי ביגוד, והפרשי שכר חודשיים.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים כדלקמן: משכורת 13 בסך 14,589 ₪.
הנתבעת תשלם שכ"ט ב"כ התובעת בסך 8,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פדיון חופשה – לטענת התובעת נוכח הותק של התובעת (תחילת עבודה בשנת 2013) זכאות התובעת עומדת על 30.38 ימי חופשה בערך של 272 ₪ ליום (50 ₪ לשעה במכפלת אחוז המשרה) ומשכך מדובר על סך של 8,264 ₪.
בהתאם להלכה הפסוקה, בעת שנסתיימו יחסי עובד מעביד בין הצדדים, העובד זכאי לתבוע את ימי החופשה שהיה זכאי העובד לקבל בשלוש השנים המלאות האחרונות להעסקתו, בצרוף הימים שנצברו לזכותו בשנת העבודה השוטפת (ע"ע 547/06 משה כהן נ' ויליאם אנויה, פורסם בנבו,8.10.07).
עוד נפסק כי: "יש להבין את החשיבות והמשמעות של החובות הרישומיות, כתנאי להגשמת ערכים מהותיים החורגים מעבר לאכיפה של זכויות ברמה הפרטנית, לרבות ערכים של שויון כלכלי, צדק חלוקתי, הנגשה שויונית ומעצימה של מנגנוני האכיפה ואמצעי אכיפה של זכויות עובדים לאוכלוסיות עובדים מוחלשות והפחתה של תחרות שאינה הוגנת בין מעסיקים." ע"פ (ארצי) 29785-07-13 א. דינאמיקה שרותים 1990 בע"מ נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 09.05.2017) "חוק הודעה לעובד, בהיותו שייך לאותם הסדרים נורמאטיביים המטילים על המעסיק חובות רישומיות, שם דגש מיוחד על כמה מהתכליות העומדות מאחורי הסדרים אלה שעניינן - אכיפה יעילה ושוויונית של זכויות מהותיות; ביסוס יחסים של שקיפות ואמון בין העובד למעסיק; מניעת התדיינויות משפטיות מיותרות, שהנן פועל יוצא של מחלוקות בנוגע לתנאי העבודה המוסכמים וכן, סיוע לעובדים למצות את זכויותיהם באופן יעיל, במקרה של מחלוקת המתעוררת בהליך משפטי באשר לתוכנו של הסכם העבודה. זאת משום שהפרת החובה ליתן הודעה מעבירה את הנטל אל כתפי המעסיק לסתור את טענות העובד בקשר לתנאי העבודה" (ר' ע"ע (ארצי) 300162/96 בתי מלון פנורמה בע"מ – וואיל סנדוקה ואח' [פורסם בנבו] (1.6.04)).
...
מנגד, לא שוכנענו כי הנתבעת הרימה את הנטל להוכיח את טענתה כי יש ליתן צו הצהרתי שמאפשר לנתבעת לקבל בחזרה את כספי הפיצויים שהופרשו עבור התובעת.
משכך לא שוכנענו כי יש לקבל את התביעה שכנגד בכל הנוגע לצו ההצהרתי ומשכך על הנתבעת לשחרר לתובעת את מלוא רכיב הפיצויים, גמל עובד וגמל מעסיק שהופרש לטובת התובעת.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו