מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להשלמת הכנסה לקצבת זקנה בשל אי-דיווח

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מה היו נסיבות סיום העסקתה של התובעת וכפועל יוצא מכך – האם התובעת זכאית לפצויי פיטורים, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין ודמי הודעה מוקדמת וככל שכן באיזה שיעור? האם התובעת הייתה זכאית לקבל הודעה פירוט תנאי עבודה, וככל שכן האם היא זכאית לקבל פיצוי בשל אי מתן הודעה כאמור וככל שכך באיזה שיעור.
יחד עם זאת כשהיא נשאלת "ש. מכל האנשים האלה, תבעת גם את מה שאת תובעת מהנתבעים. ת. לא. לא תבעתי מאף אחד, הם התנהגו אלי יפה, לא פיטרו אותי מהיום למחר. ברוב המקרים קבלתי מתנה, ויחס יפה ועזרה, ש. את עבדת אצל כל האנשים האלה, ללא מסמכים, ת. נכון. לא תלושים. ש. עד קיבלת השלמת הכנסה מביטוח לאומי. ת. לא תמיד. מגיל 55 קבלתי. השלמת הכנסה. ש. נכון שמדי יום שלישי התייצבת לפני הפקיד בשביל להציג בפניו שאת לא עובדת. ת. לא נכון. לא מדי יום שלישי, אלא פעם בחודש ביום רביעי. שנית, אף אחד לא ביקש ממני לא להצהיר ולא לחתום כי אני אקדמאית וחיפשו לי עבודה כאקדמאית ולא במשק בית. כולם ידעו שאני עובדת אה זה ישוב קטן. לא הסתרתי. "(ע'7 ש' 10-20) .
(אקדמאים אכן נרשמים פעם בחודש בלישכת שירות התעסוקה).התובעת כותבת בסעיף 3 לתצהירה כי החלה מקבלת קצבת זקנה עם השלמת הכנסה כבר מ- 2010.
וכי לא תדווח כ"עובדת".
...
סוף דבר הנתבעים ישלמו ביחד ולחוד לתובעת סכומים כוללים אלו: פיצויי פיטורים 12,173 ₪.
חופשה 6,836 ₪ הבראה 3,793 ₪ פנסיה 4.141 ₪ חגים 2,984 ₪ התביעה לפיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי עבודה נדחית.
מאחר והמינוי הנו על פי חוק הסיוע המשפטי ישלמו הנתבעים שכ"ט ב"כ התובעת בסך 2500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה נטען כי כשלושה חודשים לאחר הגשת התביעה, ביום 15/5/17, הגיע התובע להסדר תשלומים בגין חוב של דמי ביטוח ובהתאם לכך אושרה זכאותו לגימלת זקנה מיוחדת, בהתאם להוראות סעיף 9 (א) להסכם בדבר מתן גמלאות זקנה ושאירים מיוחדות, בתוספת השלמת הכנסה.
עוד נטען כי הנתבע טעה כשהגדיר את התובע כזכאי להשלמת הכנסה לקיצבת זקנה רק מנובמבר 2016, שכן התובע דיווח לאורך השנים כי מצבו אינו מאפשר לו לעמוד בתשלומים ולפיכך יש לראותו כמי שזכאי להשלמת הכנסה בקיצבת זקנה, החל ממועד הגיעו לגיל קצבת זקנה - נובמבר 2015, שכבר אז דיווח על העידר הכנסות.
...
נטען עוד כי התובע לא יכול היה להגיע להסדר תשלומים וכי הנתבע לא הפנה תשומת לבו לאפשרות להגיע להסדר חוב, מהכספים המגיעים לו מקצבת זקנה, ובכך סוכלה האפשרות שהתובע ישלם את החוב כבר החל מחודש דצמבר 2015.
סוף דבר, הוכח שהנתבע פעל בעניינו של התובע כדין.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצירת חוב של התובעת וגובה החוב התובעת קיבלה גמלה להבטחת הכנסה והזכאות נשללה באופן רטרואקטיבי החל משנת 1997 ועד 2005, כאשר ביום 13.12.05 הודיע הנתבע לתובעת על הווצרות חוב בגין קבלת קצבה שלא כדין (בשל אי דיווח על הכנסות) בגין התקופה שבין חודש 1/1997 עד לחודש 3/2005.
אף אם מדובר במחיקת התביעה ולא בדחייה, במסגרת ההליך הראשון מוצתה העילה בנוגע להחלטה לגבי שלילת הגימלה שקבלה התובעת באופן רטרואקטיבי מחודש ינואר 1997, כשהתובעת קיבלה גמלת הבטחת הכנסה שלא כדין ולכן, נוצר חוב.
הועדה פירטה בפרוטוקול הדיון הנסיבות האישיות של התובעת, מקור הכנסותיה (קצבת זקנה והשלמת הכנסה) והסיבות להגשת הבקשה, שהן מצב רפואי וכלכלי של התובעת.
...
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו קובעים כי החלטת הנתבע בנוגע לחוב של התובעת היא כדין ואין הצדקה להתערב בה. לכן, אנו דוחים את התביעה של התובעת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

מיפרט האישום השני עולה עניינה של ראיסה גולחובסקי, אשר ביום 22/7/01 הגישה תביעה לקבלת קצבת זיקנה והשלמת הכנסה והחלה לקבל את הגמלה.
במהלך השנים 2001-2014 הגישה ראיסה הצהרות חוזרות לבדיקת המשך זכאותה לגמלה ולא דיווחה על עבודתה זו. מאז החלה הנאשם את עבודתו בחברות בשנת 2011 הוא אפשר את המשך העסקתה של ראיסה בתנאים אלה וסייע בהנפקת תלושי שכר מזוייפים ודיווחים כוזבים, על מנת שתוכל להמשיך ולקבל במירמה גימלה.
...
מעבר לכך שהיא היתה בין יוזמי פרשה זו ומעורבת בה מלכתחילה ולא כנאשם אשר הצטרף לחברות אלה מאוחר הרבה יותר, הרי שהיא אף היתה פעילה הרבה יותר ממנו בהעברת דיווחי הכזב לרשויות וסוף דבר היא אף הורשעה בכל הנוגע לשלושה עשר אירועים, לרבות בעבירות זיוף, בעוד שהנאשם הורשע באשר לשני אירועים בלבד, וללא הרשעה בעבירות זיוף.
על כן ומטעמים אלה בלבד של אחידות הענישה, וגזירת עונשו של כל אחד בפרשה זו על פי מידתו וחלקו בה, אני גוזרת על הנאשם - חמישה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, לבל יעבור עבירה כלשהי שעניינה מרמה או הונאה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה במסגרתה עותרת התובעת כי בית המשפט יורה לנתבעת להפסיק לשלוח לה "דרישות תשלום הזויות" ויחייבה לפצותה בסך של 30,000 ₪; זאת בגין היתנהלותה המטרידה והמבישה של הנתבעת כלפיה, בגין אילוצה להשקיע שעות ארוכות בהתמודדות עם דרישותיה הלא-הגיוניות, בגין כך שלא טירחה להשיב על פניותיה, ובגין השלכות כל אלו על מצבה הבריאותי והנפשי.
לטענת התובעת, הנתבעת התרשלה בכך שרשמה אותה כמחזיקת בית המגורים של עזרא, וזאת מבלי לבדוק כראוי את מצב הזכויות בנכס ומבלי לוודא שיש התאמה בין שם המחזיק (קרי, שמה) ובין שמו של בעל הנכס (קרי, עזרא); בכך שעשתה כן מבלי שיוצגו לה מיסמכי המוסד לביטוח לאומי אודות זכאות התובעת להנחה; בכך שלא העלתה תמיהה מדוע נחוצה לדיירת מבוגרת החיה בגפה דירה ובה ארבעה חדרי שינה; ובכך שלא שאלה כיצד בידה לממן שכירת בית בשטח כה גדול, בשים לב לכך שהנה מתקיימת על קצבת זקנה ועל קצבת הבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי; ומדוע, על אף שלכאורה שכרה שני נכסים - בית המגורים ויחידת הדיור - ביקשה הנחה רק על יחידת הדיור.
מכל מקום, טענה הנתבעת, לא נגרם לתובעת כל נזק ממון, שכן ממילא תשלום הארנונה לא חל עליה בהתאם להסכם השכירות, ועל כן לא נשללה ממנה כל הנחה לה היא זכאית.
כאמור, הנתבעת התבססה על הסכם השכירות שהוצג לה. הלכה פסוקה היא, כי אין לרשות מקומית הכלים הנדרשים על מנת לבחון את האותנטיות של כל הסכם שכירות המוצג לה, כאשר אין כל אינדיקאציה חיצונית להעדר אמתות המסמך במועד הדיווח לעירייה, ואין היא נידרשת להשקיע משאבים מיוחדים כדי ליבלוש אחר זהות המחזיקים בנכס.
...
אשר לטענות התובעת בדבר דרישות התשלום שהמשיכה הנתבעת לשלוח לה לאחר שעזבה את היישוב, הרי שדינן להידחות אף הן: התובעת לא הראתה כי מסרה הודעת חדילה, גם לאחר שהובהר לה על ידי נציגת העיריה כי היא רשומה כמחזיקת הנכס, וגם לאחר שהתבקשה למלא טופס שינוי מחזיקים.
אין בידי לקבל גם את טענותיה של התובעת בדבר שיהוי במתן מענה לפניותיה.
אשר על כן, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו