המבקשת שסברה כי חויבה בתוספות שלא כדין, פנתה למומחה, רו"ח נידאל עיסא, שמצא כי לחוב על פי החשבוניות, צורפה ריבית פיגורים בשיעור של 7.5% המחושבת בשיטת ריבית דריבית.
בבקשה לאישור הגשת התובענה כייצוגית טענה המבקשת כי המשיבה, באמצעות רשות האכיפה, מחשבת שלא כדין את ריבית הפיגורים של חייבים שלא שילמו עבור הנסיעה בכביש במועד, ועל כן טענה כי על המשיבה להשיב לכל מי שחויב שלא כדין את תשלומי היתר ששילם.
זאת, בין היתר לאור ההלכה שנפסקה בע"א 7115/14 סירוגה-ברניר נ' סלקום ישראל בע"מ (3/7/2017) ולפיה אם גורם גבה כספים על פי הנחיית רשות מוסמכת, אולם הנחיה זו לא תיאמה את הדין, יראו בגורם הנתבע כמי שהתעשר "שלא על פי זכות שבדין", כמובנו של מונח זה בסעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט-1979, המקים זכות להשבה.
(ד) חוב חלוט, אף אם אינו פסק דין, הפרישי הצמדה, תוספת הפגור ותוספת ריבית פיגורים, ניתנים להוצאה לפועל כמו פסק דין בענין אזרחי, ולענין זה יראו את בעל הזכיון כזוכה לפי חוק ההוצאה לפועל.
סעיף 10א' לחוק ההוצאה לפועל קבע במועד הרלבנטי:
(1) חוב שנפסק ולא שולם על ידי החייב במועד שנפסק או במועד שנקבע לתשלומו בפסק הדין, לפי המאוחר (להלן בסעיף זה - מועד הפירעון), יתוספו עליו הפרישי הצמדה כמשמעותם בחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 (להלן בסעיף זה - החוק) וריבית צמודה כמשמעותה בחוק בשיעור של 10% ממועד הפירעון עד התשלום בפועל.
...
טענות נוספות
משהגעתי למסקנה כי החיוב בוצע כדין, מתייתר הצורך לדון בשאלה האם חלה בנסיבות העניין הגנת סעיף 6 לפקודת הנזיקין, והאם תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקות.
סוף דבר
לנוכח כל האמור לעיל, אין סיכוי סביר שבקשת האישור תוכרע לטובת חברי הקבוצה, ועל כן אני מורה על דחיית בקשת האישור.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות ושכר טרחה בסך כולל של 10,000 ₪ .