בית המשפט קמא, מצא לנכון לאמץ את חוות דעת המומחה, ואולם הוסיף וקבע כדלקמן:
"בכל הנוגע לליקויי הרטיבות נחה דעתי כי יש לדחות את התביעה. אכן, כפי שטענה הנתבעת 1 הליקויים בדירה אינם מצויים עוד בתחום אחריותה החוקית, בהתאם להוראות התוספת לחוק המכר (דירות), התשל"ג-1973. על פני הדברים נראה כי המדובר בבלאי טבעי ורגיל, או כזה הנובע מהרכבת המרקיזה על ידי התובע, אשר לנתבעת אין כל אחריות בגינה. אמנם קיימים מספר ליקויים מיזעריים אשר ייתכן וניתן לייחס את חלקם לנתבעת... ואולם אלה בטלים בששים ביחס לתביעה בכללותה".
בהתייחס לטענות הנוגעות לרישום הזכויות בלישכת רישום המקרקעין נקבע כי אין מקום להשבת הסכום ששולם לצורך כך שעה שמבקשת עדיין פועלת להשלמת הרישום.
המבקשת הבהירה כי הוצאותיה כוללות, בין היתר, את הסך של 3,802 ₪ אשר שולם על ידה עבור שכ"ט המומחה, וכן סך נוסף של 4,680 ₪, אשר שולם לחב' א.ר.י מרום ביניין ואחזקה בע"מ, עבור ביצוע בדיקות ההצפה ומתן חוות הדעת בעיניין זה;
כל זאת מעבר לאובדן זמן יקר והוצאות אשר לשיטתה נגרמו לה, נוכח נהולו של ההליך משך קרוב לשנתיים, הצורך בבצוע סיור במקום, נוכחותה הנדרשת בבדיקות ההצפה שבוצעו משך כחמשה ימים, הוצאות מים (מקום בו בדיקות ההצפה נעשו גם בדירה השייכת לה), שכר בטלה של עובדיה וכיוצא באלו.
המשיב הוסיף וטען כי גם תביעתו להשבת הסכום ששולם על ידו בגין אי רישום זכויותיו התבררה כמוצדקת, וכי תביעתו ביחס להשבת הסכום ששולם שלא כדין, כלל לא זכתה להתייחסות של בית המשפט קמא.
מקל וחומר עת מדובר בסוגיות הנוגעות לשכר טירחה או הוצאות שנפסקו ע"י הערכאה הדיונית, אשר ההתערבות בהן תיעשה במקרים נדירים בלבד, כאשר נפלו בפסיקת ההוצאות טעות משפטית או פגם בולט בהפעלת שיקול הדעת (ר' א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, (מהדורה 13, 2020), בע' 1599; ע"א 89/04 ד"ר יולי נודלמן נ' נתן שרנסקי (4.8.2008); ע"א 378/78 קלינגר נ' מנהל מס עיזבון, פד"י ל"ג (1) 509, 510 (1979); ע"א 6581/98 זאב זאבי נ' מדינת ישראל - מחלקת עבודות ציבוריות, פד"י נט(6) 1 (2005); ע"א 288/95 ג'ורג'ט נקולא סארגי לחאם נ' נימר סלים, פד"י נד(2) 598, 617 (2000)).
מן הכלל אל הפרט;
כפי שעלה מפסק דינו של בית המשפט קמא, וטענות הצדדים, הן במסגרת ההליך הקודם והן לפניי, ההליך בבית המשפט קמא נמשך כשנה וחצי, והצריך השקעת משאבים לא מבוטלים, לרבות: שתי ישיבות בבית המשפט, סיור בדירה נושא התביעה, ביצוע בדיקות המטרה והצפה במשך מספר ימים הן בדירת השכנה והן בדירה השייכת למערערת, תשלום שכ"ט המומחים מטעם בית המשפט (המומחה והחברה אשר מונתה על ידו לצורך ביצוע בפועל של הבדיקות), שכ"ט עו"ד וכד'.
...
עם זאת, בית המשפט קמא, לא התעלם מליקויים אלה, שעה שפסק כי דין התביעה להידחות, אלא כי נמצא שלא ליחס את האחריות לאותם ליקויים, עובדתית, למבקשת, וזאת, בין היתר, נוכח חלוף הזמן והוספת המרקיזה ע"י המשיב, וממילא נמצא כי אלו בטלים בשישים, ביחס לתביעה בכללותה.
באשר לסכום של 1,600 ₪ בגין אי רישום הזכויות, בית המשפט מצא לדחות מפורשות את
התביעה ברכיב זה, עת קבע כי הליכי הרישום תלויים ועומדים, ומכאן שגם רכיב זה לא היווה הנמקה לאי פסיקת הוצאות המבקשת.
סוף דבר –
פסק הדין של בית המשפט קמא יוותר על כנו, למעט קביעתו בסוגית ההוצאות.