מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להשבת מחיר רהיטים פגומים ובלתי תואמים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע עמד בכתב תביעתו על אי ההתאמות הבאות: בחזית מגירה אחת של אחת השידות סופקה עם שני חורים במקום חור אחד להרכבת ידית; המגרות בקומודה אינן ישרות ומתנגשות זו בזו; אחת מדלתות ארון הבגדים ארוכה יותר מהשנייה והדבר פוגע באופן פתיחת המגרות מתחת לדלת; אחת מזכוכיות דלת הארון לא הודבקה כראוי למסגרת וכתוצאה מכך הזכוכית רופפת; דלתות הארון חורקות; אחד ממדפי הארון סופק בצורה מקומרת ולא ישרה באופן הפוגע ביציבות הארון; הידיות שסופקו לדלתות הארון אינן תואמות להזמנה וכן נטען כי בהזמנה הזמין התובע ידיות זהות עבור הקומודה ועבור הארון; הווילונות סופקו בצבע לבן ולא בצבע שמנת; מסגרת המראה סופקה בצבע בז' ולא בצבע אגוז אפריקאי כפי שצוין בהזמנה.
לטענת התובע, המתקין השיב כי אין ברשותו חלקי הריהוט הטעונים החלפה וכי הוא מגיע על מנת להתרשם מהפגמים ואי ההתאמות.
עיון בטופס ההזמנה (נספח 2 לכתב התביעה) מלמד כי ההזמנה כללה מיטה, 2 שידות, קומודה, ארון, ווילון שמנת, בהזמנה לא פורט מחירו של כל פריט ופריט אלא נכתב סכום כולל לכל הפריטים בסך כולל של 13,500 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשיב לתובע תוך 30 יום סך של 13,500 ₪ וכן תאסוף מביתו על חשבונה בתוך 30 יום ובתאום עם התובע, הריהוט אשר מסרה לו במסגרת ההזמנה: ארון, מראה, שתי שידות, מיטה, קומודה ווילון.
...
אני סבורה כי טענות התובע לא נסתרו הן ביחס לאי ההתאמות עליהן העיד והן ביחס למועד פנייתו אל הנתבעת והמועדים האחרים שציין בכתב התביעה.
בנסיבות אלה, ומכיוון שמצאתי אי התאמה בארון הבגדים וכן אי התאמה במראה, בווילונות, ומשהודיע התובע על אי ההתאמה במועד וכן אף לאחר מתן השירות הודיע על אי התאמה וזו לא תוקנה, הרי שאין מנוס מביטול העסקה כולה והשבה.
סוף דבר הנתבעת תשיב לתובע תוך 30 יום סך של 13,500 ₪ וכן תאסוף מביתו על חשבונה בתוך 30 יום ובתיאום עם התובע, הריהוט אשר מסרה לו במסגרת ההזמנה: ארון, מראה, שתי שידות, מיטה, קומודה ווילון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הנתבעת ציינה כי כאשר כתבה בהתנגדות כי היא מוכנה לשלם לתובעת את המוסכם אם יסופקו לה הרהיטים – הרי שמדובר היה בטעות; בשארה הסביר כי המסמך שצורף כנספח 1 הוא טיוטה להצעת המחיר, וכי הצעת מחיר מסודרת נערכה רק לאחר שבוטאה ההנחה שניתנה לנתבעת, והשיב כי תעודת המשלוח נערכה לשלושה ארונות אך כשהתברר חסרונה של זכוכית סופקו בפועל רק שניים מהארונות; העובד של התובעת לא תרם בעדותו לבירור המחלוקת בין הצדדים.
כך למשל בפרשת פיין אלומיניום שאוזכרה לעיל, בדונו בטענה של אספקת לוחות אלומיניום שלא תיאמו מבחינת טיבם את לוחות האלומיניום שהוזמנו, קבע בית המשפט כי כאשר מדובר בטענות בדבר טיבה של סחורה שסופקה, להבדיל מהכחשת קבלתה, אזי מדובר בכשלון תמורה חלקי: "..המערערת הרי אינה מכחישה שהסחורה סופקה לה, ותלונתה היא לגבי טיבה. לא ניראה לי שהיתהווה כאן מצב של כישלון תמורה מלא. תמורה מסוימת ישנה, אף אם לטענת המערערת אין לה שימוש בסחורה, שכן לא נטען ולא הוכח, שלא יכלה לנסות ולמכור סחורה זו לגורם אחר." (שם, בעמ' 854) ובת"א 72816/94 (ת"א) הללי מנשה נ' י.ע.ז. חברה לבניה ולפיתוח בע"מ (פורסם במאגרים), שדן במקרה של אספקת יריעות פגומות באופן שמנע את השמוש ביריעות, נקבע שאין המדובר בכשלון תמורה מוחלט אלא בכשלון תמורה חלקי: "נזק מעין זה , דורש שומה או הערכה לקביעת הקפו ולא ניתן לראותו כתוצאה של חישוב אריתמטי גרידא. אשר על כן, טענת הנתבעת בדבר פגמים במוצר אינה יכולה להוות טענת הגנה מפני תביעה שיטרית." ואולם, במהלך השנים האחרונות ניכר טישטוש בפסיקה בבואה ליישם בפועל את האבחנות בין כישלון תמורה מלא לכשלון תמורה חלקי בלבד.
...
לא מצאתי כי עלה בידי הנתבעת להרים הנטלים המוטלים עליה, ומשכך – דין ההתנגדות להדחות ודין התביעה להתקבל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה טענו התובעים כי הריהוט סופק כשהוא פגום ואינו תואם את ההזמנה שביצעו.
בביקור בעיסקה של הנתבעת לא הגיעו התובעים להסכמה, ובקשתם לקבל כורסה במתנה כפצוי סורבה, ולפיכך פנו והגישו תביעה זו. בכתב התביעה נטען כי גם הריהוט שהוחלף פגום וכי התובעים דורשים לקבל לידיהם השבה של מלוא תמורת העסקה וסכום ההובלה ששלמו.
יחד עם זאת, הנתבעת ביקשה לגבות את ההפרש בין המחיר ששולם על-ידי התובעים בעד הכסאות לבין מחיר הכסאות שבחרו להחלפה, אך התובעים סירבו לשלם את ההפרש.
נציג הנתבעת טען כי למעט החלפת רגל השולחן שלא תיאמה להזמנה, לא התרשמה הנתבעת מקיומם של פגמים או אי התאמות וכי כל שנעשה על-ידה כלפי התובעים, נעשה כמחווה שירותית בלבד.
...
מכל המקובץ לעיל עולה – כי השידה שבסלון ביתם של התובעים כיום אינה בגוון התואם לגוון שנבחר על-ידם בעת ההזמנה, וברוחב שהוזמן, ולצד זאת שולחנות הסלון שסופקו, גם אם אינם תואמים לחלוטין את ההזמנה המקורית, הנם בצורה שהתבקשה (עגולה) ובגוון התואם לשידה הקיימת; פינת האוכל שסופקה בתחילה באופן שלא תאם את ההזמנה – הוחלפה; הכיסאות בפינת האוכל שסופקו בתחילה כשאינם תואמים את ההזמנה הוחלפו, לכיסאות אחרים שאמנם לא היו זהים לאלה שהוזמנו על-ידי התובעים במקור, אך לכאלה שהם בחרו בבית העסק של הנתבעת, וללא תוספת חיוב כלשהי.
בנסיבות אלה, ובהתאם לקביעות לעיל, אין הצדקה להיעתר לתביעה במלואה במובן של ביטול העסקה והשבת מלוא התמורה לתובעים, בצירוף עלות ההובלה ששילמו.
נוכח כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה בחלקה, ומחייבת את הנתבעת לפצות את התובעים בסך של 1,200 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

התובע הוסיף כי כבר בחודש פברואר התריע בפני נפתלי ובא כוח הנתבע על בעיית הרטיבות; נפתלי אמר לו אין בעיה – שישפץ ובקיץ יטפל בבעיה; בחורף התחילו הנזילות גם אצל השכנה; ב – 11/22 הגיע בתיאום עם נפתלי קבלן בשם זרעיני שאמר כי צריך לעשות איטום כללי חדש לגג; התובע הציע לנפתלי הישתתפות בסך 2,000 ₪; נפתלי דחה הצעה זו ואמר שהוא לא מישתתף בכלום; התובע פנה אל הנתבע שאמר לו כי אינו מוכן לשלם עבור עבודות האיטום הנדרשות; נוצר צורך הן באיטום הגג והן בתיקון ליקויים שנגרמו עקב הרטיבות שהתפרצה בכל חלקי הדירה.
ב.לשאלה מדוע אנשי המיקצוע שנתנו הצעות מחיר לא נתנו תצהירים השיב שהוא לא מבין בזה; (עמוד 11 שורה 32 ); לגבי רשימת הריהוט עליה הצהיר הנתבע השיב כי הבחור שביצע את ההובלה יודע במה מדובר; לשאלה איך ידע שהריהוט הובל לבית של נפתלי השיב "כי הוא בא ופתח את הדלת". גיא לוגסי – 8.
א.בחקירתו הנגדית השיב הנתבע כי כל מה שקשור לריהוט נפתלי טיפל; הוא עצמו לא יודע מה קרה עם זה; הוא ידע בדיעבד שנפתלי אישר לנתבעים למכור את הריהוט ולהעביר לו את התמורה שתתקבל; הוא אישר זאת בדיעבד, הוא לא יודע בכמה נפתלי מכר את זה ; הוא לא יודע מה נפתלי עשה עם זה; כשנשאל אז למה הוא תובע את זה השיב : "אני תובע על זה כי אז לא
לא נטען כי מדבור בפגם שלא ניתן היה לגלותו בבדיקה סבירה.
על מנת למצות את הדיון אציין – כי גם אם נלך לפי כתב התביעה – לפיו הנזילה התגלתה אחרי חתימת ההסכם – הרי שלשם הקמת עילת תביעה – היה על התובעים לטעון ולהוכיח כי מדובר בפגם נסתר שלא היה ביכולתם לגלות אותו בבדיקה סבירה או בפגם שהתובע ידע עליו ובחר להסתיר אותו.
...
א.כל הקורא את חקירתו הנגדית של נפתלי ומשווה אותה לכתוב בתצהירו על אודות הריהוט שנשאר בדירה – מגיע למסקנה אחת : דין התביעה שכנגד להידחות.
לא, אינני יודע" דין התביעה שכנגד – אפוא –להידחות.
סוף דבר: אני דוחה את התביעה ואת התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענו, שבתאריך 6.2.19 התובעים נפגשו עימם בדירה, כאשר הם בחנו את הדירה וקיבלו מהם את מלוא המידע בנוגע לדירה והמחיר המבוקש עליה.
מכאן שגירסאות התובעת ומירנא לגבי אופן גילוי בעיית העידר החניות על פי ההסכם תיאמו זו את זו. עוד העידה התובעת שהיא והנתבע הגיעו לבוני התיכון ושם הסתבר לראשונה שאין חניות.
ככל שבעתיד יוקמו חניות צמודות לדירה, אם יוקמו, יתכן ותקום עילת תביעה של הנתבעים להשבה בהתאם למועד הקמת החניות.
הטענה להסתרת ליקויי רטיבות התובעים טענו בכתב התביעה שבמבוא להסכם הצהירו הנתבעים כי "לא ידוע לו על כל פגם ו/או מום גלוי או נסתר בדירה לרבות רטיבות ו/או נזילות" והתחייבו כי "במצב זה תמסר הדירה לידי הקונה במועד המסירה כשמתקניה תקינים ופעילים וללא רטיבות ונזילות הידועות לו". אולם, הם טענו שלאחר חתימת ההסכם הם גילו בחלקים נרחבים מהדירה נזילות מהותיות ורטיבות שהתפשטה עקב כך וכי נזילות אלה היו ידועות לנתבעים והוסתרו מהם.
מירנא אישרה בעדותה שגילתה בעיית הרטיבות כאשר הזיזו הרהיטים בדירה לאחר ששכרו אותה ובאמצעותה הוגש סירטון בו תעדה הרטיבות ביהמ"ש תעד בעת שצפה בסירטון ש"ישנם מספר סימנים של קילוף ובליטות לרבות ליד חיבורי חשמל ותקרת המקלחת נראית אפורה לגמרי והעדה טענה שזה החל להחמיר לאחר ההשכרה בהדרגה וכי זה לא היה כאשר באה עם המתווך".
...
לסיכום סה"כ עבודות כולל עבודות לא לסיכום מגיע ל-8,307 ₪".
כמו כן, אין לזקוף אי התיקון ע"י הנתבע לחובתו, שכן ביהמ"ש הגיע למסקנה מעדות התובעת עצמה שהיא לא הסכימה לביצוע תיקון ע"י הנתבע.
סוף דבר ביהמ"ש מחייב הנתבעים לשלם לתובעים כלהלן: הסכום המופקד בנאמנות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו