מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להצהרת ירושה וביטול הכרזת נפקדות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

פסק דין ראשון בת.א. 5980/91 ביום 26.12.1994 כב' השופטת יהודית צור דחתה את תביעת הפינוי, בקובעה כי ההכרזה על הנכס כנכס נפקד היתה שגויה מעיקרה משום שמוסא לא היה נפקד ולא הוכח כי כל יורשיו ויורשיהם הם נפקדים.
במהלך ישיבת ההוכחות ביקש ב"כ הנתבעים להציג ראיה "חדשה" שנתגלתה אך ערב קודם בדמות פנקס חבר הסתדרות כללית של אישה בשם ארטיסיה, ממסמך זה ומעדות אמאל ביקש להוכיח כי למוסא היתה אישה נוספת שנישאה לו ארבעה חודשים טרם מותו, וחיה אחריו כארבע שנים, ולכן צו הירושה שהוצא ובו מנויים כל יורשי מוסא ויורשיהם כנפקדים (נספח בעמ' 526) אינו נכון, מסיבה זו יש לבטל הכרזת הנכס כנפקד ועמו המכירה לתובעת.
הבקשה לקבל ראיה זו נדחתה על ידי במעמד דיון ההוכחות, לא רק בשל המועד שבו נטענה, אלא גם משום שסוגיית סיווג הנכס כנפקד אינה עומדת עוד על הפרק, דרך המלך היא תקיפה ישירה כשהאפוטרופוס צד להליך, דרך זו מוצתה בה"פ 633/99, וככל שייטען כי התגלתה ראיה חדשה שהופכת הקערה על פיה, רשאי מי שסבור שראיה זו מקנה לו עילת תביעה, להגיש המרצת פתיחה חדשה, כפי שגם הצהיר ב"כ הנתבעים שישקול לעשות כן. אוסיף עוד ואומר כי גם אם צו הירושה שהוצא למוסא שגוי, חלקה של ארטיסיה לכאורה הוא מחצית, כך שהאפוטרופוס ולאחריו רשות הפיתוח והתובעת כבעלי מחצית הזכויות לכאורה, זכאים לידרוש הפינוי ממי שאין לו זכות בעלות, בכפוף להוכחת זכות חזקה אחרת שלו.
...
נוכח קביעה זו, ובהעדר הכרעה בשתי הטענות החלופיות של הנתבעים, הוחזר התיק לבית משפט קמא, שיכריע "בשאלה האם הוכח שהמנוח מכר בחייו לאביו של מוחמד את הנכס אשר בחלקה 75 (שאז יש לדחות את התביעה), והיה אם לא ישיב עליה בחיוב (ידון) בשאלה אם עומדת למחזיק בנכס הגנה מן ההגנות שלהן טען" (פסק הדין ניתן ביום 15.4.1996).
לפיכך אני נעתרת לסעד הפינוי ומורה על פינויים של הנתבעים מהמקרקעין נשוא התובענה.
סוף דבר עיקרם של הדברים שנקבעו לעיל הם כדלקמן: התובעת היא הבעלים של המקרקעין ובעלותה לא נסתרה.
אשר על כן אני מורה כדלקמן: · אני מורה על פינוי כל הנתבעים מהמקרקעין נשוא התביעה (גוש שומה 30125 חלקה 75).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כב' השופטת מ. ליפשיץ-פריבס ביטלה את הצוו שניתן במעמד צד אחד והבהירה כי "בדחיית הבקשה אין כדי להכריע בשאלת זכותם של המבקשים במקרקעין ומיצוי זכויותיהם הן במסגרת התביעה העיקרית והן בכל הליך אחר אם יבחרו בו, כנגד רישום שגוי או הכרזה (על הנכס כשייך לנפקד-מ.ק.) שבטעות יסודה לדידם" עוד נכתב כי "לכשיוכחו זכויותיהם של המבקשים ניתן יהיה לרפא את נזקיהם בגין פעולותיה של המשיבה בפצוי כספי לרבות הזכות להגיש תביעה לסילוק יד אם תוכח הבעלות שלהם במקרקעין". בקשת רשות ערעור נדחתה אף היא (רע"א 15287-01-11), נקבע כי השהוי, החזקה הנוגדת ומאזן הנוחות פועלים לחובת המבקשים, כב' השופט יגאל מרזל חזר אף הוא על העקרון לפיו ככל שיגרמו לתובעים נזקים ויוכח בסוף ההליך כי הם בעלי המקרקעין, ניתן יהיה לשפותם בפצוי כספי.
בסעיף 12 לסיכומי התשובה הבהיר ב"כ התובעים כי "המדובר בתביעה לסעד זמני אשר כאמור כל הדרוש בה לתובעים הוא הוכחת זכות בעלות לכאורית בלבד, וכי אין המדובר בדיון במסגרת התביעה להצהרה על בעלות אשר ככל הנראה עוד תדון בבית המשפט המחוזי". נוכח הדברים הללו, יש לדחות התביעה על אתר, שהרי הסעד הזמני שהתבקש נדון ארוכות על ידי שלוש ערכאות ונדחה.
סעיף 28 ג' חוזר ומבהיר: " מכר האפוטרופוס נכס מוקנה, נעשה הנכס שנמכר משוחרר ועובר לבעלות הקונה ואילו התמורה שקבל האפוטרופוס נעשית נכס מוחזק" לפיכך, להבנתי לא היתה צריכה הנתבעת להעלות מן האוב מסמכים (שב"כ התובעים טען נגד האותנטיות שלהם), כדי להוכיח שהנכס היה שייך לנפקד מוצטפא חוסייני ולא לבעלים הקודם, המוריש.
...
כלומר המסקנה המתבקשת היא כי גם צו מניעה לתמיד (ולא רק צו מניעה זמני) יינתן רק לאחר שיקול דעת בית המשפט".
אשר על כן אני דוחה את התביעה לצו מניעה קבוע.
סוף דבר אני דוחה את התביעה למתן צו מניעה קבוע יובהר כי אין בדחיית התביעה כדי להכריע בשאלת זכויות התובעים במקרקעין או בשוויים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן טענה כי יש לדחות את טענת התובעים כי יש לראות בתשובת האפוטרופוס משנת 2007 כמועד הכפירה בזכויות הנהנה – לאחר שכאמור, המנוח יוסף עסאף לקח חלק בהליכי ההסדר וידע על תביעת האפוטרופוס ורישום החלקות על שמו וכאשר הוא אף הצהיר בכתב כי אינו תובע זכויות בחלקות אלא רק את המגיע לאישתו מארי.
משלא הוכחה רכישת הזכויות על ידי המנוח יוסף עסאף – ממילא גם אם היה מקום לבטל את הכרזת הנפקדות של המנוחה אילין (והתביעה לא היתה נדחית מפאת היתיישנות) – לא היה בכך כדי להועיל לתובעים מאחר ולא הובאה על ידם כל הוכחה מי היו יורשי המנוחה , ואפילו התובעים הם יורשי שתי אחיותיה של המנוחה אילין, אין בכך כדי להוכיח כי הן היורשות שלה (וכפי שנטען המנוחה אילין עזבה את הארץ לאנגליה בשנת 1947 בעקבות נישואיה).
...
משלא הוכחה רכישת הזכויות על ידי המנוח יוסף עסאף – ממילא גם אם היה מקום לבטל את הכרזת הנפקדות של המנוחה אילין (והתביעה לא היתה נדחית מפאת התיישנות) – לא היה בכך כדי להועיל לתובעים מאחר ולא הובאה על ידם כל הוכחה מי היו יורשי המנוחה , ואפילו התובעים הם יורשי שתי אחיותיה של המנוחה אילין, אין בכך כדי להוכיח כי הן היורשות שלה (וכפי שנטען המנוחה אילין עזבה את הארץ לאנגליה בשנת 1947 בעקבות נישואיה).
מכל האמור אני דוחה את התביעה – הן מפאת התיישנות והן לגופה .
התובעים ישלמו לנתבעים (ביחד) הוצאות בסך 10,000 ש"ח ניתן היום, כ' אב תשע"ט, 21 אוגוסט 2019, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בפתחו של ההליך, הלכה התובעת לעולמה ובנעליה בא בנה, היורש על-פי דין, אבנר שמאי (ראה צוי ירושה, נספח ו' לתצהיר תובע).
בנוסף, עתר התובע להצהיר על בטלות הכרזתה של סוראיא כנפקדת ובטענה, כי סוראיא יצאה מהארץ בשנת 1946, ביחד עם בני משפחתה, לפרו באמריקה הדרומית, ולפיכך איננה נפקדת לפי דין.
טרם סיום, הוסיף ברוך כי ביטול הנפקדות ביחס למקרקעין אחרים ולבקשת עו"ד חורש בוצע בקשר לחואן (חננא) מחשי לורנזו, אחיה של סוראיא, ולפיכך אין בכך להועיל בתובענה זו. מעבר לכך, ובאופן מקדמי, הוסיף כי על התובע להוכיח כי "סורג'ה איסה מנצ'י אלמנתו של גיה" אשר חתמה על ייפוי-הכוח היא סוראיא הרשומה בפנקסי המקרקעין כבעלים של המקרקעין.
...
בסיכומו של דבר - לא שוכנעתי כי התובע הרים את הנטל המוטל על שכמו להוכיח את בעלותו בזכויות במקרקעין, כמו גם את מיקומה של החלקה הנוספת ועצם הפקעתה על-ידי המדינה.
אשר על כן, הנני דוחה את תביעתו בקשר למקרקעין, כולם, בחלקה ובחלקה הנוספת.
בנסיבות אלו, בשים לב למהות התובענה, מיהות הצדדים, ודרך ההכרעה הסכסוך, במתכונת עליה הוסכם, על יסוד חומר הראיות בתיק, ללא שמיעת ראיות, הנני מחייב את התובע בהוצאות המשפט של הנתבעת, בסכום מתון של 10,000 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק, ממועד פסק-הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

נטען כי התובע לא השתהה לרגע אחד והוא החל מיד בהליכים משפטיים לצורך ביטול ההכרזה על אביו המנוח כנפקד, ומזה עשור הוא מנהל הליכים משפטיים בעיניין זה. מיד לאחר שנודע לו אודות הטענות השקריות בעיניין נפקדות אביו הוא פנה לעו"ד אשר הגיש בשמו בקשה לתיקון צוי הירושה במסגרת ת"ע 17952-08-14 כאשר ביום 8.12.15 הוחלט למחוק התביעה מאחר והסמכות לידון בסעד שעניינו ביטול הכרזת נפקדות מוקנית לבית משפט דנן.
לאור מהותה של התביעה והסעדים המבוקשים עולה כי עסקינן בתובענה שבה נתבקש להצהיר על ביטול מעמדו של המנוח יוסף כנפקד.
...
לאור האמור לעיל אני מקבל את הטענה בדבר התיישנות התביעה.
סוף דבר: תביעה נדחית על הסף.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט בסכום כולל של 7500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו