בשל כך פנה התובע בהליך דנא בגדריו עתר להצהיר כי התובע הוא בעל הקרקע, כי למדינה אין זכות בה ואין לה כל זיקה אליה, כי יבוטלו צוי ההריסה והפינוי בהקשר לקרקע וכי יינתן צו מניעה קבוע שיאסור על הנתבעות לפעול בהקשר זה.
בעלותו הנטענת של התובע נסמכת על כך שביום 07.02.2011 חתם הסכם לרכישת קרקע בשטח של 1,450 מ"ר, ממר בריק, בעלות של 10,000 דולר וזאת בנוכחות 4 עדים.
לטענתו, הוא הציג הסכמים מכוחם רכש את הקרקע, בהם ישנו פירוט בדבר הזיהוי של המקרקעין, ובכלל זה ציון שמותיהם של בעלי מקרקעין סמוכים כמקובל בעיסקאות מסוג זה.
לטענת התובע, יש לדחות טענות המדינה כפי שעולות בהליכים שונים, כי מדובר בנכסים ללא בעלים אשר מהוים "נכסי מדינה".
הבקשה לצוו מניעה:
יוער כי בד בבד עם הגשת התביעה פנה התובע גם בבקשה לצוו מניעה זמני שיאסור את פינויו ואת הריסת הבנייה שבוצעה על ידו.
בתשובתה האחרונה של המדינה מסרה כי על פי כתב התביעה, התובע כלל איננו טוען לזכויות מכוח ה"קושן" הנטען, שהוזכר במעמד הדיון בסעד הזמני, אלא רק מכוח הסכמי מכר משנות ה-2000.
בפרט יבסס התובע את הוראות הדין הרלוואנטיות המקנות לו את הזכויות במקרקעין הנטענים ובכלל זה חוק המקרקעין, תשכ"ט 1969, פקודת הסדר זכויות במקרקעין [נוסח חדש], תשכ"ט-1969 והוראות דין אחרות, תוך הגדרת סוג המקרקעין (קרקע מסוג "מירי", "מולק" וכיו"ב, והכל לפי העניין), טענות מכוח עיבוד וחזקה וכיו"ב.
התובע יצטייד בחוות דעת מומחה, ככל שיעלה הצורך בכך.
...
החלטתי זו ניתנת בהמשך לדיון אשר התקיים במעמד הצדדים לפניי ביום 14.08.2023, בבקשת צו מניעה במסגרת תובענה עיקרית להצהיר על זכויות התובע, תושב מג'דל שמס, על זכויותיו במקרקעין בלתי מוסדרים ולמנוע פינויו מהם על ידי המדינה.
אבהיר כבר כעת בפתח הדברים כי לאחר שבחנתי נסיבות העניין, בהתבסס על טענות הצדדים, ובטרם יקודמו ההליכים בתיק, בדרך של מינוי מומחה או בדרך אחרת, מצאתי כי מן הראוי לחייב את התובע לתקן את תביעתו ולהבהיר את המקור הנורמטיבי לזכויותיו הנטענות במקרקעין מושא התובענה.
לפיכך, לאחר שבחנתי מכלול הנסיבות ובהיעדר התייחסות התובע למסמך במסגרת תביעתו, ובטרם יורה בית-המשפט על מינוי מומחה מטעמו, מן הראוי כי התובע יבהיר באופן מדויק על מה מבוססת דרישתו להצהיר עליו כבעל הזכויות במקרקעין.