לפניי תביעה לסילוק ידם של הנתבעים מחלק מהמקרקעין הידועים כגוש 155 , חלקה 63 מאדמות העיר מג'אר (להלן: "המקרקעין").
התובעים מעולם לא חלקו על עסקת רכישת הדונם הנוסף, שנמכר לאבי הנתבעים ומורישם המנוח חליל לפני שנת 1994 , עסקה שאושרה על ידם עוד ביום 20.5.1994 בכתב, בפני בא כוחם המנוח, עו"ד מוחמד עסאקלה ז"ל.
הנתבעים טוענים כי ראיה למכירת הדונם הנ"ל על ידי התובעים, הנה תביעה שהגיש התובע 3 כנגד הנתבע 4 , בה הוא תבע מהנתבע 4 תשלום קנס בגין אי הצהרה במועד על העסקה של מכירת הדונם הנ"ל, בו חויב התובע 3, תביעה שנדחתה בסופו של יום.
בע"א 509/64 חברת חלקה נ. ויקטוריה לוי, פ"ד יט(2), 169, 177 נקבע:
"הצד התובע סילוק יד יוצא ידי חובתו לכאורה בהוכיחו שהוא הבעלים החוקי של הנכס הנידון, ולפיכך חייב הנתבע להוכיח שבעלות התובע כפופה לזכות שרכש הנתבע באותו נכס כדת וכדין, בחינת המוציא מחברו - עליו הראיה".
ראה לעניין זה גם ע"א 127/77 מלכה קפה נ. לוי, פ"ד לא(3) 455, 464, בו נקבע:
"הלכה פסוקה היא, כי בעל בית יכול לבסס תביעת פינוי או סילוק-יד על זכות קנינו, בטענה שהנתבע מחזיק ברכושו ללא כל זכות...ועל הנתבע להראות, ולו גם לכאורה, זכות חוקית לישיבתו במקום"
מן הכלל אל הפרט
דרך המלך להוכחות בעלות במקרקעין היא על ידי הצגת נסח רישום, שכן בהתאם להוראות סעיף 125 לחוק המקרקעין, רישום בפנקסי המקרקעין לגבי מקרקעין מוסדרים, יהווה ראיה חותכת לתכנו, אולם אין בכך כדי לגרוע מהוראות סעיפים 93 עד 97 לפקודת הסדר זכויות במקרקעי.
...
יוצא אפוא כי הנתבעים ומורישם, המנוח חליל, רכשו מהתובעים שמונה דונמים וזכויותיהם הקנייניות נרשמו בלשכת רישום המקרקעין.
לאור האמור, משלא הציגו התובעים ראיה כלשהי לזכות הבעלות בדונם הנ"ל וכן לא הציגו מדידה לשטח הפלישה הנטען, הרי דין התביעה להידחות.
סוף דבר
אי לכך, אני מורה על דחיית התביעה.