התובעת טוענת, כי ביום 02.06.2015 הוגש כנגד הנתבעת 1 תובענה לפינוי מושכר מהטעם שהיא החזיקה בדירה שלא כדין לאחר תום תקופת השכירות, קרי, ביום 30.05.2015 ובשל הפרות יסודיות, חוזרות ונישנות, של הסכם השכירות על-ידי הנתבעת 1 בהן: ביצוע שינויים במושכר ללא אישור התובעת במסגרתם אף פוצל המושכר ובכך יצרה עוולה מתחדשת לתובעת כבעלת הנכס.
התובעת צרפה לתביעתה את חוות דעת המומחה של המהנדס אלכס הלר אשר נתן את חוות דעתו בנוגע למצבה של הדירה ולאחר שביקר בה קבע, כי עלות תיקון כל הליקויים שנגרמו בזדון על-ידי הנתבעת 1 בדירה וכן ביצוע שפוץ בהתאם למיפרט השפוץ לו התחייבה הנתבעת 1 עם חתימתה על הסכם השכירות, לרבות התאמת השפוץ לתקן הבניה כמתחייב בחוק עומד על סך של 263,626.2 ₪.
לא זו אף זו, התובעת צרפה לראיותיה את תצהירו של הקבלן אשר ביצע את השיפוצים הנדרשים בדירה, אלא שעדותו אינה יכולה להועיל לה.
מר קרויטר הוא הקבלן מטעם התובעת אשר הצהיר, כי הוא ביצע את התיקונים של הליקויים בדירה, וזאת בהתאם לחוות דעתו של אלכס הלר, ובמהלך עדותו העיד, כי עבד על-פי תוכנית עבודה (ראו: פרוטוקול מיום 6.12.2021 עמוד 17 שורות 30-31 ועמוד 18 שורה 25), אלא שתוכנית עבודה זו לא צורפה לתצהירו.
החזר תשלום ארנונה על-ידי התובעת
התובעת טוענת, כי סעיף 4.1 להסכם השכירות קובע, כי: "השוכר ישא במשך תקופת השכירות בדמי ארנונה כללית, בתשלומי המים וכן בתשלומי החשמל, הוצאות טפול בגינה גז ובכל מס או היטל חדש שיחול על השוכר אם יוטל, וכן ישלם השוכר עבור חשבונות טלפון, אם יהיה טלפון. החשבונות יועברו על שם השוכר מיד עם קבלת החזקה בנכס לצורך השפוץ."
התובעת טוענת, כי למרות פניות חוזרות ונישנות בכתב ובעל-פה (ראו: נספחים י', יב' ויד'), על המושכר רבצו חובות רבים לרשויות בגין שימושו על-ידי הנתבעת 1, למרות שהמושכר נימסר לה כשהוא נקי מכל חוב לאחר ששולם חוב עבר על חשבון דמי השכירות.
הואיל והנתבעת 1 לא שילמה את חובות הארנונה לשנת 2013 בסך של 2,964.20 ₪ (ראו: נספח יג' לכתב התביעה), הוגש כנגד מר ברזילי תביעה לסכום קצוב בגין חוב זה. התובעת שילמה לעירייה את החוב של הנתבעת 1 ועותרת היא להשבת הכספים.
...
אשר על כן, ולאור כל האמור לעיל עולה, כי על הנתבעת 1 להשיב את הסכום ששולם על-ידי מר ברזילי על-פי הקבלות שצורפו בסך של 3,818 ₪.
לפיכך, מדובר בהרחבת חזית אסורה, ואין מקום להיזקק לטענה הכספית הנטענת ולא לסעד הכספי המבוקש, ומכאן שדין סעד זה להידחות.
סוף דבר
אשר על-כן, ולאור כל הנימוקים לעיל, על הנתבעות 1 ו-3 לשאת, ביחד ולחוד, בסכומים הבאים:
פיצוי מוסכם בסך כולל של 42,252 ₪.