מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להפרת הסכם מכר דירה בגין אי גילוי מום נסתר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפיצויים בגין אי גילוי מומים נסתרים בבית אותו רכשו התובעים מהנתבעים, הכל כפי שיפורט להלן.
אין חולק שאם המוכרת גילתה את המידע האמור, ההסכם לא הופר, והתובעים אינם זכאים לפיצויים, כאמור בס' 11 לחוק המכר, התשכ"ח – 1968: "אין הקונה זכאי להסתמך על אי-התאמת הממכר כאמור בסעיף 11 (להלן – אי-התאמה) אם ידע עליה בעת גמירת החוזה." מאידך, אם המוכרת נימנעה מלגלות מידע אודות ליקויים מהותיים אלו, היא הפרה את חובת הגילוי המוטלת עליה, והתובעים זכאים לפיצוים בגין הפרה זו, כאמור בס' 16 לחוק: "היתה אי-ההתאמה נובעת מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם, ובילבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה." ההכרעה בשאלה האם המוכרת גילתה את המידע האמור אם לאו תוכרע על פי לשון ההסכם, חוות דעת המומחים, היתנהגות הצדדים "בזמן אמת", ועדויותיהם בפני.
הסכם המכר ס' 3 להסכם המכר כולל את הצהרות המוכרת כדלהלן: "המוכר מצהיר ומאשר כי למיטב ידיעתו אין מום ו/או פגם או מום נסתר כלשהו בדירה וכי אין בעיות רטיבות בדירה למעט בעיית רטיבות בסלון בקומה הראשונה וכן סדקים בקירות, אשר נבדקו על ידי מהנדס אשר אמר כי אין בעיה בטיחותית, ואף הציע עלות תיקון בסך של כ- 18,000$ לערך בשעתו, עוד מצהיר המוכר כי הוא לא ביצע כל תוספת בניה בדירה וכי לא קיים כל צו הריסה ו/או צו אטימה ו/או צו מנהלי אחר בקשר לדירה או חלק ממנה למעט צו המניעה כמפורט להלן וכי דיווח לרוכש כל מידע חשוב רלוואנטי בקשר לדירה, הבניין או הסביבה." (ס"ק א') "כי לא בוצעו בדירה שינוים כלשהם למעט תוספת בנייה אשר ניבנתה על פי היתר בנייה כדין, וככל שידוע לו לא הוטלו צוי הריסה ו/או לא מיתנהל כל הליך משפטי מכל מין וסוג בגין הדירה, וכי לפי מיטב ידיעתו אין לרשויות המוסמכות ו/או לצד שלישי כלשהי כל עילה לבקש ו/או לקבל צוים שכאלו". (ס"ק ה') מאידך, התובעים-הרוכשים הצהירו כדלהלן: "בהתאם להצהרות המוכר, הרוכש מצהיר כי הוא בדק את הנכס ואת סביבתו היטב, ולאחר שבדק אותם, לרבות מבחינת מצבם הפיזי, המשפטי והתכנוני, מצא אותם, במצבם הנוכחי (as is), מתאימים לצרכיו מכל הבחינות ולשביעות רצונו המלאה". (ס"ק א') "עוד מצהיר הרוכש כי האחריות הבלעדית והמלאה לבדיקת נתוני הנכס וכל הקשור בו חלה על הרוכש בלבד, וכי אין ולא תהיה למוכר שום אחריות ו/או חבות בקשר עם טיב, איכות, שטח ו/או כל תכונה אחרת של הנכס ו/או בקשר עם אי התאמה ו/או מום גלויים ו/או נסתרים בנכס. לאור האמור מצהיר הרוכש כי הוא מוותר בזה על כל טענה, דרישה, ו/או תביעה עקב מום ו/או פגם ו/או אי התאמה – נסתרים ו/או גלויים - בנכס". (ס"ק ג'-ה') יש לציין בהקשר זה את סעיף 16 להסכם: "ידוע לצדדים כי אין זה מתפקידו ו/או מומחיותו של עוה"ד לבדוק את מצבה הפיזי והתכנוני של הדירה, התוכנית החלה על המקרקעין בהם מצויה הדירה, תיק הבניה של הדירה או הבניין קיומם של צוי הריסה מינהליים או אחרים, ואת מידת התאמת הדירה להיתר הבנייה ולתוכניות המאושרות. הצדדים מאשרים שהובהר להם שעוה"ד יואל פדלי המטפל בעיסקה זו לא בדק הנ"ל, וניתנה להם ההזדמנות לבצע את הבדיקות ע"י אדריכל, שמאי, מהנדס ו/או מומחה אחר מטעמם. הצדדים מוותרים על דרישה ו/או טענה כלפי עוה"ד בעניינים אלה". בסעיף 11א נקבע כי הצהרות הצדדים הם תנאים יסודיים לחוזה.
...
בנסיבות אלה, דין התביעה להידחות גם בנוגע לגילוי המצב התכנוני.
לסיכום התובעים לא עמדו בנטל להוכיח שהמוכרת לא גילתה להם את מצבו הפיזי והתכנוני של הבית, על אף האמור בהסכם המכר, על כל הסתירות בו. התובעים רכשו מהנתבעים בית שהיו לו כל התכונות הרצויות להם, דהיינו שניתן היה להנגישו לילדתם הנכה, ושבניגוד לבתים אחרים בשכונה, מחירו היה כזה שהם יכלו להרשות לעצמם את קנייתו.
לפיכך, ובהעדר מום נסתר בבית אשר הוכח שהתובעים לא ידעו עליו בעת החתימה על ההסכם, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 145,000 ₪ אשר ביסודה טענה להפרת הסכם מכר דירה בגין אי גילוי מום נסתר.
...
משעה שחוות דעתו של מר רוזן לא נסתרה ובהיעדר חוות דעת אחרת, אזי גם טענות הנתבעים במישור זה דינן להידחות.
על כן, המסקנה היא כי עלה בידי התובעים להוכיח קיומם של ליקויי הרטיבות הנטענים בנכס ועלה בידם להוכיח כי מדובר בליקויים שהיו בנכס עובר לרכישתו על ידם.
על בסיס מכלול הנימוקים דלעיל, המסקנה היא כי התובעים עמדו בנטל הראיה להוכיח כי לא קיבלו מידע בנוגע לבעיות הרטיבות הנדונות ואילו הנתבעים אמנם ידעו על עומק הבעיות בזמן אמת ולכאורה ניסו לטפל בהן, ללא הצלחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פסק דין זה דן בשאלה - האם זכאי קונה דירה לפצוי בגין אי-גילוי קיומן של בעיות רטיבות בדירה עובר לכריתת ההסכם? כתב התביעה התובע הגיש נגד הנתבע תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו לו, לטענתו, עקב הפרה יסודית של הסכם מכר שנכרת ביום 16.10.2012 (ת/2) (להלן: ההסכם), ועל-פיו מכר לו הנתבע את זכויותיו בדירת מגורים בת שלושה חדרים המצויה ברחוב הרצל 6 בחיפה (להלן: הדירה).
לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובילבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר".אי- נקדים ונאמר כי סעיף 15 אינו רלבאנטי לענייננו, מאחר והוא דן באי-התאמה נסתרת.
בסיכומיו בכתב טען בא-כוח התובע כי אי-ההתאמה עולה כדי "הפרה יסודית" כהגדרתה בסעיף 6 לחוק התרופות: "הפרה שניתן להניח שאדם סביר לא היה מתקשר באותו חוזה אילו ראה מראש את ההפרה ותוצאותיה, או הפרה שהוסכם עליה בחוזה שתחשב ליסודית". הוא הפנה לסעיף 11.1 להסכם בו נקבע אילו סעיפים בו ייחשבו להפרה כזו, וציין כי הופר סעיף 2, ובו הצהרת הנתבע שלא ידוע לו על פגמים או מומים נסתרים בדירה.
...
הפעלת מבחן זה במקרה שבפנינו, לגבי כתם רטיבות שעלול להתפשט (כפי שאכן קרה) תוביל למסקנה כי מדובר בהפרה יסודית של ההסכם, מאחר ואדם סביר לא היה מתקשר בהסכם לרכישת דירתו של הנתבע ובה תקרה וקירות דולפי מים.
אשר על כן, טענת הקיזוז נדחית.
אשר על כן, הנני מחייב את הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: (1) 42,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 21.7.2015, ועד לתשלום המלא בפועל; (2) אגרת תביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל; (3) שכר טרחת עורך-דין בסך 6,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מדובר בתביעה כספית על סך 95,100 ₪ אשר ביסודה טענה להפרת הסכם מכר דירה בגין אי גילוי מום נסתר.
...
עמדתה זו נתמכת בעדות המתווך מטעמה, מר סבג, אשר חיזק את דבריה בהקשר זה וגם עו"ד בן נון אשר ערך את הסכם המכר הבהיר כי לא נמסר לו דבר וחצי דבר לגבי ליקוי רטיבות, לא בנוגע למצב הדירה ולא בנוגע לסיכום המחיר, טרם עריכת ההסכם.
על כן, אני קובעת על דרך האומדנה המבוססת בין היתר על תמונות של בן ישי המתעדות את מהלך העבודה, כי יש לחייב את הנתבעים במחצית משווי העבודה הכוללת במרפסת, כפי שהוערכה בחוות דעת חזז, כך שיש להפחית לעניין זה מן הסכום הקבוע בחשבונית סך של 8,000 ₪ בתוספת מע"מ (9,360 ₪).
סיכום הנתבעים ישלמו לתובעים פיצוי בסך 64,596 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה ותביעה שכנגד, שעילתן טענה להפרת הסכם מכר דירה, בין היתר, בשל אי גילוי ואי הסדרה של חריגות בנייה.
לטענתם, בעת החתימה סיפרו להם הנתבעים, לראשונה, כי בדירה קיימים "מספר עינייני ניירת" שיש להסדיר המטופלים על ידי אנשי מיקצוע מטעמם, תוך שהתחייבו כי התובעים יקבלו את הדירה ללא כל רבב, אולם לימים התברר כי בדירה ישנן חריגות בנייה רבות שאת רובן לא ניתן להכשיר, וזאת בנגוד לאמור בסעיף 4(ג) להסכם בו הצהירו הנתבעים כי גילו לתובעים כל עובדה הידועה להם בדבר מצבה הפיזי והתכנוני של הדירה ואין בדירה כל פגם או מום נסתר.
...
ראשית, מצופה היה מהמנוח, שתיעד את שיחותיו הטלפוניות, לתעד גם בקשה שכזו, שהרי היא עומדת בסתירה לסיכום הכתוב והחתום.
טענת התובעים כי לא הרסו את החניה, שנזכיר – איננה חניה כמשמעה, אלא יחידה דיור מלאה, שמושכרת והתובעים שכנגד מקבלים בעדה דמי שכירות חודשיים, רק משום בקשת התובעים שכנגד – נדחית.
סוף דבר, התביעה והתביעה שכנגד נדחות ואין צו להוצאות במישור היחסים שבין התובעים לבין הנתבעים 1-2.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו