מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להפרשי שכר, השבת ניכויים ושינוי דירוג

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

תמצית ההליכים לפני בית הדין בבית הדין האיזורי לעבודה בתל-אביב התבררה תביעתו של המשיב והמערער שכנגד (להלן: המשיב) לתשלום זכויות סוציאליות שונות הנובעות מתקופת עבודתו אצל המערערת וסיומה, כמפורט להלן: הפרישי שכר והפרשות פנסיוניות; גמול עבור עבודה בשעות נוספות ובשבת; פיצוי בגין העידר שימוע; השלמת פצויי פיטורים; דמי הבראה; פדיון חופשה; דמי לינה; תשלום עבור ניקיון האוטובוס; תשלום בגין גיוס נהגים; החזר הוצאות טלפון; פיצוי בגין אי קיום או קיום בחוסר תום לב של הסכמי עבודה; השבת נכויים שלא כדין מהשכר; פיצוי בגין עוגמת נפש; בפסק דינו מיום 27.4.2018 (סע"ש 54372-11-14; השופטת אסנת רובוביץ-ברכש ונציגות הציבור הגב' חנה קפלניקוב והגב' אהובה גנור; להלן: פסק הדין), קיבל בית הדין האיזורי את תביעתו של המשיב באופן חלקי ופסק לו סכומים אלה: גמול שעות נוספות ושעות שבת בסך של 16,131 ש"ח. פיצוי בגין העידר שימוע בסך של 8,800 ש"ח. השלמת פצויי פיטורים בסך של 3,500 ש"ח. הפרישי דמי הבראה בסך של 384 ש"ח. החזר הוצאות טלפון עבור החודשים מאי ויוני 2013 בסך 200 ש"ח. השבת נכויים שלא כדין מהשכר בסך של 15,306 ש"ח. הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד בסך של 10,000 ש"ח. התביעות להפרשי שכר והפרשות פנסיוניות; פדיון חופשה; דמי לינה; תשלום עבור ניקיון האוטובוס; תשלום בגין גיוס נהגים; פיצוי בגין אי קיום ו/או קיום בחוסר תום לב של הסכמי עבודה; ופצוי בגין עוגמת נפש – נדחו.
מטעם זה, "ערעור שכנגד דינו כדין ערעור רק לצורך אותו עניין שהוא נושא העירעור, ורק כלפי המערער עצמו, אך לא לצורך עניין אחר ושונה הימנו, שנדון אף הוא בדרגה הראשונה".[footnoteRef:1] [1: י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי, בעמ' 798; כפי שצוטט בבש"א 4691/91 מדינת ישראל נ' שמעון אוזן, פ"ד מה(5) 695 (להלן: עניין אוזן).
] מן הכלל אל הפרט בכתב העירעור משיגה המערערת על קביעותיו של בית הדין קמא בעניינים אלה: תשלום גמול עבור שעות נוספות ושעות שבת; פיצוי בגין העידר שימוע; השבת נכויים משכר העבודה של המשיב; דחיית טענת הקזוז של המערערת בגין נזקים שגרם המשיב לרכביה; ופסיקת הוצאות ושכר טירחת עו"ד. בכתב העירעור שכנגד מבקש המשיב להשיג על קביעותיו של בית הדין קמא בעניינים אלה: הפרישי שכר יסוד בצרוף פיצוי הלנת שכר; הפרישי הפרשות לפנסיה לפי שכר יסוד של 5,000 ש"ח; תשלום גמול שעות נוספות ושעות שבת (ברכיב זה מבקש המשיב לראות בזמני הנסיעה אל יעדי הטיול השונים כשעות עבודה בשכר וכן מבקש לפסוק לו גמול עבור עבודה בשעות נוספות גם בחודשים מרץ עד יוני 2012); אי פסיקת תשלום עבור לינה מחוץ לבית בטיולים רב יומיים; פיצוי על החתמה על הסכם עבודה בלתי חוקי, אי מסירת הסכמי עבודה לעובד, אי מתן הודעה על תנאי עבודה או שינוי בהם ועוגמת נפש; השבת נכויים משכר העבודה (יוער, כי בית הדין האיזורי פסק למשיב את מלוא הסכום הנתבע על ידו ברכיב זה בסך 15,306 ש"ח, אולם המשיב מבקש מבית דין שלערעור להעתר לבקשתו להגדלת הסכום הנתבע ברכיב זה נוכח הראיות שהונחו לפני בית הדין, המצביעות לטענתו על נכויים שלא כדין משכרו בסך כולל של 25,942 ש"ח); הפרישי פצויי פיטורים לפי שכר יסוד של 5,000 ש"ח; גובה הפצוי בגין העידר שימוע.
...
לטעמנו, יש להתיר את הגשת הערעור שכנגד ברכיב זה, נוכח ההשלכה שיש להכרעה בו על חלק מנושאי הערעור העיקרי.
סוף דבר הבקשה למחיקת הערעור שכנגד נדחית.
המבקשת תשלם למשיב בתוך 30 יום הוצאות הבקשה בסך 1,500 ש"ח. מועדי הגשת הסיכומים בעינם.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אולם, מעיון בצו ההרחבה עולה כי השכר משתנה לפי דרגה ומתחיל מ-4,350 ₪ לחודש.
תביעה להפרשי פצויי פיטורים והפרשי הפרשות לפנסיה תביעת התובע להפרשי פצויי פיטורים נובעת מן הדרישה להפרשי שכר, מאחר שהזכאות חושבה לפי 8.33% מהשכר שהגיע לתובע.
אני מאמינה שהתובע אכן החזיר את ההלוואה שלקח מן הנתבע, במהלך תקופת העבודה, דרך נכויים מהשכר, שנרשמו במחברת.
...
בשל אי הרמת נטל ההוכחה על ידי אף אחד מן הצדדים, אני דוחה את התביעה להודעה מוקדמת ואת התביעה שכנגד בגין רכיב זה. ההלוואה שקיבל התובע אף על פי שאין מחלוקת שהנתבע נתן לתובע הלוואה על סך 15,000 ₪ (לצורך רכישת בית), אין הסכמה לגבי המועד שבו ההלוואה ניתנה ולגבי השאלה אם היא הוחזרה על ידי התובע.
בשל כך, דין התביעה שכנגד להידחות.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סכומים כדלקמן: סך של 1,400 ₪ בגין דמי חגים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.2.13 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

כן עתרה לתשלום הפרישי שכר בגין קביעת דרגה שגויה בסך של 68,200 ₪; הפרישי שכר בגין תמריצים שלא שולמו לה בשנים 2009-2015 בסך של 9,000 ₪; הפרישי הצמדה וריבית בגין הפרישי שכר בשל חישוב הדרגה מחדש לקרן הפנסיה בסך של 1,913 ₪; הפרישי הצמדה וריבית לקרן ההשתלמות בסך של 3,093 ₪; פיצוי בגין קזוז שכר מוטעה בסך של 10,500 ₪ ופצוי בגין עגמת נפש לתלושי שכר שאינם משקפים את השכר בפועל בסך של 5,000 ₪.
כמו כן טענה כי לא הועברו כספים לקרן ההשתלמות בתוספת ריבית והצמדה, לטענתה הנתבע העביר תשלום עבור הפרישי השכר בעקבות השינוי בדרגה לקרן ההשתלמות, אולם לא שילם הפרישי ריבית והצמדה על הסכום שהולן תקופה ארוכה.
על פי חישוב חבות המס של התובעת ביחס לכל שנת 2018 ולמעשה, החלק הארי של הנכוי הוחזר לתובעת ונוכה לה סך של 6,759 ₪ בגין מס הכנסה, כבר בשנת 2018 ולפני הגשת התביעה (תלושי השכר הרלבאנטיים צורפו כנספח 12 לתצהיר הגב' בן זכר).
...
על כן, דין התביעה ברכיב זה – להידחות.
סוף דבר על הנתבע לשלם לתובעת, בהתאם להודאתו, הפרשי תמריצים בסך של 2,915.30 ₪.
לפני סיום מצאנו להעיר שתי הערות בסוגיות שעלו בתיק.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענה כי מנהלת המועדונית היתחמקה מלהשיב לשאלתה מדוע מצוין בתלושי השכר תיכון קלעי כמעסיק (ס' 39 לכתב התביעה).
סעיף 101.4 לחוקת העבודה קובע כותרתה: "העסקת מדריכים במועדונית ברשויות המקומית". סעיף 101.41 שכותרתו "כללי" קובע כי "המדריכים במועדוניות (להלן "המדריכים") הם עובדי הרשות המקומית, המועסקים בדרוג עובדי חינוך, נוער, חברה וקהילה על פי ההסכמים הקבוציים לעובדי חינוך, נוער, חברה וקהילה ברשויות המקומיות, למעט בעניינים ששונו בהסכם זה".
בהתאם לחוות הדעת של רו"ח לוי ישוביוף, התובעת קיבלה שכר פנסיוני ביתר של 993 ₪ וכן קיבלה שכר חרף ניצול ימי חופשה בסך 8,609 ש"ח. בנסיבות אלה, התביעה להפרשי שכר (פרק ב.2 לכתב התביעה) ולדמי חופשה שנתית (פרק ב.3 לכתב התביעה) – נדחית.
עם זאת, איננו מקבלים את הקזוז החישובי שבוצע בחוות הדעת בגין שכר ששולם ביתר (993 ₪) וניצול ימי החופשה (8,609 ₪) כמפורט בחוות הדעת.
...
לאחר עיון בטענות אלה, לא מצאנו להתייחס אליהן במנותק מפסק הדין לגופו.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת כדלקמן: פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 15,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

השלמת הפקדות המעסיקה לקרן הישתלמות לפי השכר המשולב בהתאם להוראות הסכם קבוצי 1998 וצוי ההרחבה (בסך 50,133 ₪), בנוסף להשבת סכומים שנוכו משכר העובד עבור קרן הישתלמות שלא הועברו ליעדם.
הפרישי שכר בשל העלאה בדרגה ותוספת ותק - כמפורט לעיל, התביעה ברכיב זה מבוססת על הסכם קבוצי 1998, לגביו קבענו שאינו חל על הצדדים.
משהעובד אינו זכאי להפרשי שכר בגין שינוי דרגה וותק, יש לדחות גם את הטענות לזכאות להשלמת הפקדות מעסיק לגמל ולפיצויים – טענה המבוססת על ההנחה שהעובד זכאי להפרשי שכר בשל שינויים בשכר הטבלאי או המשולב.
] הפרישי שכר וגמול בגין עבודה בשעות נוספות ובשבת – המומחה מטעם העובד קבע שהעובד זכאי להפרשים בגין עבודה בשעות נוספות הנובעים ממספר סיבות: ראשית, הפרשים הנובעים מהזכאות לשכר משולב לפי הסכם קבוצי 1998; שנית, הפרשים הנובעים מחישוב אורך יום העבודה לפי שבוע עבודה בן 6 ימים במקום 5 ימים; ושלישית, בשל הקף שעות העבודה בהתייחס לזמני החתמת כרטיס או זמני משמרת וניכוי זמני ההפסקה.
...
] דין התביעה בהקשר זה להידחות מחמת התיישנות ובהיעדר סמכות עניינית, כמו גם לגופה.
[footnoteRef:56] על יסוד האמור אנו קובעים שאין מדובר בחישוב שגוי או ברישום מוטעה ודין טענות התובע להידחות.
סוף דבר העובד זכאי לפיצוי בשל שיבוצו באופן מתמשך לעבודה במשמרות לילה בסך 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו