התובע, אשר יצא לגימלאות בשנת 2014, הגיש תביעה זו נגד הנתבעת, לקבלת הפרשים ו/או חוסרים בערכי הפדיון ו/או סכומים שנצברו או צריכים היו להצבר לזכותו בשמונה פוליסות הביטוח שנוהלו על ידי הנתבעת.
סגנית הנשיאה, כתוארה דאז, כב' השופטת לאה גליקסמן, בשבתה בבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב קבעה דברים אלה היפים אף לעניננו:
"בהתאם לפסיקה, העילה לשינוי בסיס חישוב הגימלה היא עילה המתחדשת מידי חודש בחודשו, ולכן ניתן לתבוע הפרישי גמלה מהקרן לתקופה של שבע שנים לפני הגשת התביעה [ע"ע 03/17 מריו ויינגרט - מבטחים, [פורסם בנבו]]. אולם, אנו סבורים כי פסיקה זו אינה חלה על המקרה הנידון, כיון שהזכות לבחור את מסלול הפנסיה היא זכות חד פעמית שעל התובע לממש עם פרישתו לגימלאות, והתובע אינו זכאי לשנות את הבסיס לחישוב הפנסיה לאחר בחירתו. אמנם, בחירתו של התובע במסלול קובעת את הבסיס לחישוב הגימלה, אולם כאמור זכות הבחירה היא חד פעמית. הפסיקה בעיניין ויינגרט רלוואנטית אם לטענת התובע מקפת חישבה לא נכון את הפנסיה במסלול בו הוא בחר, למשל לא התחשבה בעדכון שכרו לאחר פרישתו בחישוב המשכורת הקובעת לפנסיה. אולם, הזכות לבחור בין מסלול א' לבין מסלול ב' היא חד פעמית. לפיכך, תביעה בנוגע לשינוי המסלול שנבחר על ידי הגימלאי מתיישנת שבע שנים לאחר המועד האחרון להגשת טופס המרה.
אכן, בשנת 2016 עם פנייתו של התובע אל הנתבעת בוצעו מספר תיקונים בשעורי הריבית (ר' נספח "ה" לתצהירו של התובע, מכתבה של הנתבעת מיום 9.6.2016):
כך, בפוליסה מספר 20519 עודכנה הריבית מ 4% ל-5% ועל כן ערך הפדיון לפני התיקון שעמד על 427,936 עמד לאחר התיקון על 452,581 ש"ח.
בפוליסה 24448 תוקן ערך הפדיון מ 4% ל-4.25% ועל כן ערך הפדיון שעמד אותה עד אותה עת על 1,337,637 ש"ח תוקן והועמד על 1,348,406 ש"ח.
נזכיר, כי בתביעתו טען התובע:
* ביחס לפוליסה פרטית (מספר 200121969) שכללה ביטוח מעורב ובנוסף ביטוח מוות מתאונה וביטוח נכות מתאונה, טוען התובע, כי "עקב ריביות לא מספקות על פיהן ביצעה הנתבעת את חישוביה, כולל בהיתחשב בריביות שבפוליסות אחרות של התובע אצל הנתבעת וכולל על פי מיסמכי הנתבעת עצמה, ועקב גביה כפולה לתקופה בת כשנה (בין 8/1991-11/1990) נוצר לגירסתו חוסר בסכומים המחושבים על ידי הנתבעת" (ר' סעיפים 40-36 לכתב התביעה).
...
עמדתו זו של מר שפירא מקובלת עלינו.
משהחלטנו לבחון את טענותיו של התובע בסוגית הריביות, לגופה, לאור הוראת סעיף 7 לחוק ההתיישנות ומחדר לליבנו ספק שמא, במחדל ובתום לב, נמנע מן התובע לברר סוגיה זו במהלך השנים, מצאנו לדחות טענותיו לגופן.
סיכומו של דבר
מצאנו לדחות את תביעת התובע במלואה ולחייבו בהוצאות הנתבעת בסך של 35,000 ש"ח אשר תשולמנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיו.