מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להעלאת דמי שכירות בנכס מוגן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

איני רואה צורך להכריע בשאלת האותנטיות של ההסכם שכן אף אם אניח לטובת הנתבעים שהם אכן היו דיירים מוגנים בנכס מכוח סעיף 23 לחוק, וכך הוא אם הנכס הושכר בשכירות רגילה לפני 20.8.1968 כאמור בסעיף 9 לחוק, והתובעים המשיכו להשתמש בו ברציפות כפי טענתם שלא נסתרה (ראו רע"א 192/82 לבקוביץ נ' רוזן (16.11.1982); רע"א 1156/02 חיר נ' לידאי, פ"ד נז(3) 943, 956 (2003); ע"א (מחוזי חי') 51280-04-15 קרמזין נ' ליס, פסקה 28 (18.11.2005)), אין בכך כדי לסייע להם.
יוצא אם כן שגם אם הנתבעים היו במעמד של דיירים מוגנים, הרי שאי-תשלום דמי שכירות חרף דרישות חוזרות ונישנות בעבר ולמעשה עד היום (גם הגשת התביעה לא גרמה להם לנסות לתקן את דרכם), מגבשת הפרה יסודית של הסכם השכירות המזכה את התובע בזכות לבטלו ולדרוש את פינוי המחסן לפי סעיף 131(1) לחוק.
אכן, עיון בכתב התביעה מעלה שאין בו טענה, ישירה או חלופית, להפרה של הסכם הדיירות המוגנת.
...
לסיכום: אף בהנחה שהתובעים הם דיירים מוגנים בנכס, לא עלה בידם להוכיח שהסכימו עם התובע שלא ישלמו דמי שכירות בעד תשלום חשבון המים של השעון היחיד בבניין.
המסקנה היא שהנתבעים מפרים את הסכם השכירות משך שנים הפרה יסודית, שורשית ומתמשכת, באופן שמקים עילת פינוי מכוח סעיף 131(1) לחוק הגנת הדייר.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעומתה, טוענים המשיבים, המשמשים גבאים ופועלים בקהילה העושה שימוש בבית הכנסת, כי מאז חתימת חוזה השכירות המוגנת ועד היום, קרי - במשך מעל ארבעים שנים, גובים בעלי הדירה שכר דירה מירבי ביחס לבתי עסק כפי שנקבע בחוק, שוכי מעולם לא טענו בעלי הדירה או באי-כוחם כי יש להחריג את השכירות מתקרת דמי השכירות הקבועים לנכס מוגן.
עוד טוענים המשיבים, כי המבקשת הגישה תביעה נגדם לפינויים מהמושכר במסגרת ת"א 5434-10-14 בבית משפט זה (להלן: "ההליך הקודם"), וכי בתביעה זו לא הועלתה כל טענה בדבר העידר תחולה לתקרת דמי השכירות המוגנים, אלא להפך - נטען כי המשיבים לא שילמו את מלוא דמי השכירות המירביים על פי חוק הגנת הדייר.
...
בהעדר עדות ישירה ובעלת משקל, אני סבור כי יש לקבוע שהמבקשת לא עמדה בנטל המוטל עליה להוכיח כי לא שולמו דמי מפתח.
סוף דבר מכל האמור עולה, כי המבקשת לא הוכיחה את הטענה כי לא שולמו דמי מפתח בגין הנכס, ועל כן – לא הוכיחו כי המושכר נכנס לגדרי תקנה 1 (22) לתקנות.
בנסיבות אלה, הבקשה לקביעת דמי שכירות נדחית.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

זוהי תביעת התובעת הפטריארכיה הארמנית של ירושלים להעלאת דמי השכירות של הנתבע – הוא השוכר המוגן.
הדבר איננו מאפיין מי ששילם דמי מפתח ורואה עצמו חסין מהעלאת דמי השכירות; הגרסה שלפיה הצליח הנתבע להעביר סכום של 20,000 דינר ירדני במזומן במעברי הגבול – איננה יכולה לעמוד במבחן המציאות של גבול שמור ומפוקח היטב; גרסת הנתבע בדבר מקור הכסף בדודיו של הנתבע איננה נתמכת בשום ראיה שיכולה הייתה לבוא מהדודים האלה, ומקום שהדודים העדים לא הגיעו יש לזקוף זאת לחובת הנתבע; הסכום של 20,000 דינר כדמי מפתח אינו יכול לעמוד מבחינת סבירותו יחסית לנכס ולתקופה.
...
תוצאות והוצאות כאמור התובעת לא הביאה כל ראייה אל מול טענת תשלום דמ"פ בחוזה 1952 ובהנתן מנהג מוכח של תשלום דמי מפתח ללא רישומם בחוזה בדין המקום והזמן בשנת 1952 לא מצא בית הדין כי התובעת עמדה אף בנטל ההוכחה המופחת המוטל עליה להראות כי לא שולמו דמי מפתח בגין הנכס בשנת 1952.
התובענה להעלאת דמי השכירות – נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחה בסך 11,475 ש"ח אשר ישולמו בתוך 90 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

מתי הפעם האחרונה שהועלו דמי השכירות? לא יודע.
הוא לא משולם בגין פינוי הדיירים אלא בגין הטיפול במקרקעין לאחר המכירה במסגרתם יודעים כי מאחר ויש דיירים מוגנים בנכס, יהיו מחויבים להגיש תביעה לפינוי דיירים מוגנים.
...
לאור כל האמור לעיל דין התביעה על יתר רכיביה להתקבל תוך חיוב הנתבעים בהוצאות ושכ"ט .
אני סבור שהייתה קצת העזה מצד התובעת להגיש תביעה לדמי שימוש כנראה אין בידיה חוות דעת מומחה שמאי.
הצדדים וב"כ: אנו מקבלים את הצעת בית המשפט לפיה לסילוק סופי ומוחלט של טענות הצדדים האחד כנגד משנהו התובעת תשלם לנתבעים ביחד ולחוד כנגד הפינוי סך של 950 אלף ₪ ולאחר העברת מלוא סכום זה לא תהיינה לנתבעים ו/או למי מטעמם כל זכות בקרקע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בכך, יש להוכיח את ידיעתם והסכמתם של התובעים למצב דברים זה, שבו הנתבע ממשיך להחזיק בחנות כנגד תשלום דמי השכירות המוגנים, גם לאחר פטירת אביו, וזאת עד למועד הגשת התביעה, או אז העלו התובעים נגדו, לראשונה, את הטענה לפיה הוא אינו דייר מוגן בנכס.
...
טענות הנתבע בכתב ההגנה המתוקן (להלן: כתב ההגנה), טוען הנתבע כי התובעים לא גילו בכתב התביעה את דבר קיומם של הליכים משפטיים רבים קודמים בין הצדדים, אשר נוהלו על ידם בערכאות השונות באותו העניין, במשך למעלה מעשר שנים, בחוסר תום לב, ודין התביעה להידחות ולו מטעם זה בלבד.
שטח החנות שבו עשה הנתבע שימוש בפועל, לפי חוות דעתו של המומחה שלא נסתרה, הינו 158 מ"ר. יחד עם זאת, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בעניין ושקלתי את כל השיקולים הרלבנטיים, הגעתי למסקנה כי נכון וצודק יהיה להעמיד את דמי השכירות הראויים על סך של 5,000 ₪ לחודש, כלומר להפחית את דמי השכירות הראויים כפי שנקבעו על ידי המומחה מטעם בית המשפט, וזאת נוכח הנסיבות המיוחדות של המקרה דנן ובכללן העובדה שבמהלך כל השנים, גם לאחר פטירת האב, התובעים ראו בנתבע כדייר מוגן בחנות, הסכימו להחזקתו בחנות וגבו ממנו דמי שכירות מוגנים לפי הסכם השכירות המקורי שנחתם עם האב.
כפי שנקבע לעיל, אין בכל אלה, כדי להובילני למסקנה כי הנתבע הינו דייר מוגן בחנות, שכן, כאמור, השאלה האם רכש הנתבע מעמד של דייר מוגן בחנות הינה שאלה משפטית שיש לבחון לאור חוק הגנת הדייר, או לחילופין לפטור אותו מלשלם דמי שכירות ראויים כפי שהוא מבקש, אך יש בשיקולים אלה כדי להפחית את דמי השכירות הראויים כפי שנקבעו על ידי המומחה מטעם בית המשפט.
התובעים ישלמו עד ליום 08.06.22 את המחצית השנייה של האגרה, אחרת פסק דין זה מבוטל והתביעה תמחק עקב אי תשלום אגרה, וזאת ללא צורך בהחלטה נפרדת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו