תמצית התביעה ועיקר טענות הצדדים
התובע עותר להכיר בארוע מיום 8.6.16 ובעבודתו במשך כ-7 שנים כמוכר שטיחים בחנות שטיחים שמצויה בתוך חנות ACE, כגורמים לפגיעה ממנה הוא סובל בכתפו השמאלית.
מקרוטראומה
הלכה פסוקה היא, כי "תנאי להכרה בפגיעה בעבודה מקרוטראומטית הנו, קיומן של פגיעות זעירות שכל אחת מהן הסבה נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה הביאה בסיכומם הכולל לנזק הממשי הפוגע בכושר העבודה של המבוטח. הדוגמא המובאת בדרך כלל להמחשת אופן קרות הנזק כאמור הנה של טיפות מים המחוררות, במשך הזמן, חור באבן עליה הן ניתכות" (עב"ל (ארצי) 1012/00 אלי שבח – המוסד לביטוח לאומי, 28.7.2002, והאסמכתאות שם. להלן – עניין שבח).
עוד נקבע בעיניין שבח, כי "יסודות הפגיעה הזעירה המרכיבה את המקרוטראומה... בדומה ליסודותיה של התאונה בעבודה; הנם שניים, דהיינו - האירוע החצוני של תנועה חוזרת ונשנית המתבצעת עקב העבודה, והנזק הזעיר והבלתי הדיר הנגרם בעטיה של כל תנועה שכזאת... לאור האמור יש לאבחן בין פעילות חוזרת על עצמה הכוללת מספר רב של תנועות לבין התנועות המרכיבות אותה." (סעיף 6ב. לפסק-דינו של כב' השופט פליטמן; וכן ראה עב"ל (ארצי) 0215/03 המוסד לביטוח לאומי - משה קריידלר, 14.10.2004; עב"ל (ארצי) 642/06 שלמה מורדוב – המוסד לביטוח לאומי, 11.3.2008).
...
לאורן של הלכות אלו, אנו סבורים כי התובע הרים את הנטל להוכיח עבודה קבועה ומאומצת הפועלת על כתפיו, בכדי לבחון באמצעות מומחה רפואי את סוגיית הקשר הסיבתי בין העבודה לבין הליקוי בכתפו השמאלית של התובע.
לבסוף נציין כי אמנם התובע נדרש גם לעבודה משרדית במסגרתה בין היתר עסק בהזמנת סחורה, אך מקובלת עלינו טענתו כי עיקר עבודתו היה במכירת השטיחים, בסידורם והעמסתם.
משלא נעשה כן ומכיוון שמדובר במשטחים ארוזים באופן שונה ובמשקלים שונים מהותית, אין בידינו לקבל את הטענה כי העבודה עימם כללה תנועות חוזרות ונשנות בהיקף הנדרש לביסוס עילת המיקרוטראומה.