מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להכרה בתאונה בעבודה - הרמת סיר כבד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה להכרה בפגימות מהן סובלת התובעת בברכיה, כפגיעה בעבודה, כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה – 1995.
כמו כן כללה העבודה הרמת סירים כבדים, ארגזי ירקות, פחי שמן, כלים כבדים וכן בשרים קפואים.
על כן "כאב" כאמור כשאין בצדו אי כושר או נזק מוכח אינו יכול להחשב כתאונת עבודה.
...
נוכח האמור, מתקבלת התביעה כמפורט בסעיף 12 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה להכרה בפגימות מהן סובלת התובעת בברכיה, כפגיעה בעבודה, כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה – 1995.
כמו כן כללה העבודה הרמת סירים כבדים, ארגזי ירקות, פחי שמן, כלים כבדים וכן בשרים קפואים.
כמו כן נקבע, כי "יסודותיה של הפגיעה הזעירה המרכיבה את המקרוטראומה ..., בדומה ליסודותיה של התאונה בעבודה; הנם שניים, דהיינו - האירוע החצוני של תנועה חוזרת ונשנית המתבצעת עקב העבודה והנזק הזעיר והבלתי הדיר הנגרם בעטיה של כל תנועה שכזאת" (עב"ל 1012/00 אלי שבח נ' המוסד לביטוח לאומי, מיום 28.7.02).
...
בהודעתה לחוקר המוסד (ת/3) נשאלה התובעת כיצד היא מקשרת את הבעיות בברכיים עם עבודתה והשיבה: " אני מקשרת את זה מפני שכל החיים שלי אני עובדת בעמידה ". לטענת הנתבע יש לדחות את התביעה שכן על פי ההלכה הפסוקה פעולת "עמידה" אינה יכולה להוות תשתית עובדתית בעילה של מקרוטראומה.
על כן אנו סבורים כי בדומה לפסה"ד בעניין ננה טורי יש למנות מומחה רפואי אשר יחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי שבין תנאי עבודתה של התובעת לבין הפגימה בברכיים (ראה גם - פסק הדין בעניין עבל 20843-02-11 גד פלם נ' המלל – שם דובר בשף אשר סבל משינויים שחיקתיים בקרסוליים והוחלט על מינוי מומחה רפואי ).

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במקום המיועד לתאור הפגיעה בטופס התביעה (נספח ה' לכתב התביעה) צויין כדלקמן: "לאור עבודה פיזית ומאומצת כטבח ולאור העובדה כי אני עובד רק ביד ימין (לאור נכות מולדת ביד שמאל) נגרמה לי מחלת מיקצוע בע"ש צוארי דרך כתף ימין, זרוע ימין ועד קצות האצבעות + יד ימין ורגלים." הנתבע דחה את תביעתו של התובע ביום 9.8.2016 מהנימוק הבא: "1. על פי המסמכים שבידנו, לא הוכח קיום ארוע תאונתי/אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתך, ואשר הביאו לכאבים בצואר, כתף ימין, יד ימין.
טענות הצדדים לטענת התובע, העבודה הפיזית לה הוא נידרש במהלך 20 שנות עבודתו כטבח ובכלל זה עבודה ממושכת עם מכשירים רוטטים לרבות מיקסרים, בלנדרים, מכונת קיצוץ ירקות חשמלית, מוט טחינה חשמלי ועוד, כמו גם ביצוע פעולות חוזרות ונישנות בפרק זמן ממושך, נוסף על הרמת משאות כבדים (סירים ומחבתות), על רקע פגיעתו המולדת ביד שמאל, היא שהביאה לפגיעה בעמוד השידרה הצוארי, בכתף ימין וביד ימין.
יש להכיר במחלתו כמחלת מיקצוע בהתבסס בפריט 14 לרשימת מחלות המיקצוע שבתוספת השנייה לחוק הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה) התשי"ד-1954, המתייחס ל-"מחלת עצמות, פרקים, שרירים, כלי דם או עצבים של הגפיים, הנגרמות על ידי עבודה במכשירים רוטטים בתנאים של "עבודה ממושכת עם מכשירים רוטטים". לחלופין, טוען התובע כי יש להכיר בפגימתו על פי תורת המקרוטראומה, אשר יסודותיה הוכחו על ידו במסגרת הליך זה ובהתאם לכך על בית הדין לקבל את תביעתו ולחלופין למנות מומחה לקביעת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לפגימה ממנה הוא סובל.
בנ/2 פירט המעסיק הנוכחי של התובע את אופי עבודתו כך: "בישול, קיצוץ, חיתוך, שנוע, עבודה עם מכונות חשמליים כגון: בלנדר, מוט טחינה ידני, עמידה מרובה על הרגליים, כיפוף רב (מול קרש עבודה), הרמה של דברים כבדים, כגון: שקי תפו"א, גסטרונומים עם מזון, ירקות ומזון קפוא בקרטונים". בהצהרתו לפקיד התביעות (נ/4) תיאר התובע את עבודתו במשרתו הנוכחית כך: "אני נכה יד שמאל מולד, ולכן כל העבודה שלי מתבצעת ביד ימין, הפעלת כל הכובד, המשקל והלחץ הנה ביד ימין. במטבח אני חותך המון, חותך ירקות על כל סוגיו קשה לי ביד אחת אבל אני כבר מיומן. הרבה ריסוקי אוכל ופירות, מדובר בבית אבות, עוסק גם עם מוט חשמלי. אני מחזיק בלנדר מלמעלה את הראש שלו, הנפח גדול והוא עלול להתפרץ החוצה, בשביל לטחון את החומר העקרי לצורך העניין, אני אמור לדלל אותו עם נוזל. יד שמאל מחזיקה את המכסה, יד ימין מוזגת וטוחן. וזה על בסיס יומי וקבוע. טוחן לשישים שבעים איש. אני עובד משעה חמש וחצי בבוקר ועד שעה שתיים בצהרים." בסעיף 22 לתצהירו תיאר התובע בפרוטרוט את יום עבודתו: התובע עובד בימים א'-ו' בין השעות 05:30-14:00 כאשר ביום ג' עובד מהשעה 13:00 ועד 19:00.
...
בהתאם לכך, נבחן משך הזמן בו התובע מבצע שימוש במכונת פריסת הלחם ובמכשיר מוט הטחינה החשמלי במהלך יום העבודה, במסגרת עבודתו הנוכחית: באשר למשך הזמן שבו התובע אוחז בידית מכונת פריסת הלחם הרוטטת, סבורני כי התובע הפריז במשך הזמן בו אורכת פעולת פריסת הלחמים ביום – כאשר טען שמדובר בשעה וחצי.
על יסוד כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי התובע לא הרים את הנטל להוכיח קיומה של תשתית עובדתית לביסוס טענתו למחלת מקצוע או מיקרוטראומה, לשם העברת עניינו למומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לבין הפגיעה בידו הימנית.
סוף דבר על יסוד כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין תביעת התובע להכיר לו כפגיעה בעבודה בבקע טבורי שאירע לגירסתו ביום 24/9/17 עת הרים סיר במשקל מעל 20 ליטר.
יודגש, בכתב התביעה המקורי שהוגש על ידי התובע עצמו בכתב יד הוא מציין: "ביום 24/9/2017 בבוקר הרמתי סיר כבד לאחר מכן הרגשתי כאבים בבטן תחתונה בצד ימין שיתפתי את הרב של המטבח וראינו שיש בליטה בבטן בצהריים נגשתי לטפול רפואי ונאמר לי בשלב זה שזה בקע( שבר) כתוצאה מהרמת משקל כבד. פניתי לסיוע משפטי".(דגש ש.ש.) זתיאור זה נכתב ע"י התובע עוד לפני שהיה מיוצג והפסיקה נותנת משקל לדברים הנאמרים טרם ייצוג.
בתאריך 24/9/17 ארעה לתובע תאונת עבודה, כמשמעה בחוק הביטוח הלאומי בהרימו סיר כבד, שבמיידי גרמה לבליטה בבטנו ולבקע טבורי.
...
טענה זו נדחית.
לטעמנו, יש לקבל רק את חוות הדעת של פרו' אורדע שכן גם פרו' קראוס , למרות מסקנתו בסוף, מציין שניתוחים נקבעים על פי דחיפות של בית החולים, ולכן אין משמעות לפער הזמן עד לניתוח.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2004 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה להכרה באירוע מיום 8.12.93 כתאונה בעבודה מכח הוראות פרק ה' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב],ה תשנ"ה – 1995 (להלן – החוק).
התאונה נשוא תביעה זו ארעה לתובע בעת שהרים סיר כבד מלא בתפוחי אדמה קלופים.
...
לפיכך, נראה לי שההחמרה שחלה בתעוקת הלב אצלו נבעה מתהליך היתקדמות המחלה הטרשתית, תהליך שהוא קונסטיטוציונלי ואוטונומי ואינו מושפע ע"י גורמים חיצונים כלשהם, אלא קשור לגורמי הסיכון שהוזכרו: עישון כבד היפרליפדמיה משמעותית וסיפור משפחתי.
אני קובע שהתובע לא לקה באוטם שריר הלב בחודש דצמבר 1993 על סמך סיכום המחלה מאותו אשפוז שבו נאמר בכותרת שהתובע סבל מאיכסמיה חריפה בדופן האינפריורית של שריר הלב ולא כתוב שם שהוא לקה באוטם שריר הלב.
בנסיבות אלו, אין מנוס מדחיית התביעה.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו