מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להכרה בשירות צבאי לצורך פנסיה תקציבית

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופט אורן שגב; סע"ש 68424-12-14) שבו התקבלה תביעת המשיבה, המכהנת כשופטת בבית משפט שלום, והוצהר כי היא זכאית לפנסיה תקציבית החל ממועד תחילת עבודתה כעובדת מדינה בצרוף תקופת שרותה הצבאי "תוך עריכת היתחשבנות מתאימה, בין היתר, ביחס למענקים הכספיים שקבלה עם שיחרורה מצה"ל ולאחרונה, המענק הכספי שקבלה כשופטת". כמו כן, נפסקו לזכות המשיבה הוצאות משפט בסכום של 5,000 ₪ ושכר טירחת עו"ד בסכום של 20,000 ₪.
" על בסיס הנמקות אלה התקבלה כאמור התביעה, הוכרה זכאותה של המשיבה לפנסיה תקציבית החל "ממועד הצטרפותה לשירות המדינה כפרקליטה" ונפסקו לזכותה הוצאות ושכ"ט עו"ד כמפורט לעיל.
...
סוף דבר ערעור המדינה מתקבל.
הוראות בית הדין האזורי בסעיפים 56 (סעד הצהרתי) ו-57 (הוצאות משפט ושכר טרחה) לפסק דינו מבוטלות ותביעת המשיבה נדחית.
המשיבה תשלם למדינה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ עבור ההתדיינות בשתי הערכאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינה של תביעה זו הנו בהעסקת עובדי מדינה במסגרת "חוזים אישיים בשירות המדינה", לפי תקנה 1(3) לתקנות שירות המדינה (מינויים) (חוזה מיוחד), תשך-1960 (להלן: תקנות המינויים).
תשלום עבור ותק שירות בצה"ל. 20% עבור העידר קביעות והיעדר פנסיה תקציבית.
אם כן, התובעים מכירים במשמעות הלשונית המפורשת של הטקסט כשיטת הנתבעת, אולם מבקשים לפרשו לאור ה"ראציונל" שעמד לשיטתם בבסיס חוזר 2/97 ו"לרפא" באופן רטרואקטיבי את מנגנון עידכון השכר על פיו פעלה נציבות שירות המדינה, אשר גרם לשחיקת שכרם בפועל.
...
סיכום לקראת סיום לאור כל המקובץ לעיל, שוכנעתי כי הוראת חוזר 2/97 – נשוא הליך זה, לא קובעת כי יש לשמור על פער של 20% בין התובעים לעומת מי שעובד ומקבל בהתאם לשכר הטבלאי של דירוג דרגה.
נוכח האמור, התביעה נדחית בזאת.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב, בין היתר כי "מוצעת בזה מסגרת כוללת של זכאויות הניתנות לחייל המשוחרר למי ששירת שירות אחר בעל חשיבות לביטחון המדינה או לצרכיה החברתיים-קהילתיים, והמיועדת לסייע להם ולהקל על השתלבותם וקליטתם בחיי חברה תקינים מיד לאחר תום שירותם [...] בחוק המוצע גלומה הכרה סטאטוטורית בעמדתן של בנות ששרתו- תקופה רצופה של שנת אחת לפחות- שירות לאומי. הכרה זו עולה בקנה אחד עם אופיה של מדינת ישראל כמדינת סעד ורווחה". שלישית, בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב-יפו, בפרשת נתיב, קבע תקדים הקובע כי "שירות חובה בצה"ל כולל גם שירות לאומי כחלופה לשירות צבאי וכי פרשנות זו אינה חורגת ממיתחם האפשרויות הלשוניות". באותו מקרה דחה בית הדין את תביעת קרן הפנסיה לצוו הצהרתי הקובע כי החלטת ועדת הערעורים לעינייני קרן נתיב בהסתדרות, שקבלה את ערעור הנתבעת על החלטת קרן הפנסיה להפסקת תשלום גמלת שאירים בטלה, שכן היא נוגדת את כוונתה ולשונה המפורשת של התכנית.
בפרק המבוא לדברי ההסבר לתיקון מס' 25 לחוק הגימלאות, נרשם כי "המחוקק הכיר בכך כי ישנם גופים שונים בטבעם מתנאי העבודה האופייניים לעובדי המדינה וכי אופי שונה זה מצדיק יצירת מסגרות שונות וייחודיות במספר תחומים. בין היתר הכיר המחוקק בשירות בצה"ל, במשטרת ישראל ובשרות בתי הסוהר כבעלי אופי מיוחד כאמור, עקב הייחוד שבשרות בגופים אלה, הכרוך בהקף האחריות, חומרת המשמעת וריבוי הסיכונים בהם. בנושא נכים ונספים קיימים בצה"ל הסדרים מיוחדים... המקנים לגימלאי צה"ל ולשאיריהם זכויות ותנאים נוספים על אלה שפורטו בחוק שירות המדינה (גמלאות) באותם נושאים, כפי שהם חלים על עובדי המדינה. החוקים האמורים הוחלו על שוטרים וסוהרים. הצעת חוק זו באה להחיל הוראות אלה גם על עובדי שירות הביטחון בכל הנוגע לפגיעה בזמן השרות ועקב השרות, בדומה לתחולת חוקים אלה על חיילים בשירות קבע בצה"ל". בתיקון מס' 39 לחוק הגימלאות (ס"ח תשנ"ח מס' 1645 מיום 15.1.98, עמ' 80 (ה"ח 2650) (במסגרת החוק להגברת הצמיחה והתעסוקה ולהשגת יעדי התקציב לשנת הכספים 1998 (תקוני חקיקה), התשנ"ח-1997, בוצע תיקון עקיף לחוק הגימלאות, מס' 39, במסגרת סעיף 27) בוטלו סעיפים 63ג, 79א ו-79ב לחוק הגימלאות, תוך קביעה כי הוראות סעיפים אלה (שבוטלו) כנוסחם ביום ב' בטבת התשנ"ח (31.12.97) יחולו על מי שהצטרף לשירותי הביטחון כמשמעותם בסעיף 63א לחוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח חדש], התש"ל-1970, או לשירות המישטרה או לשירות בתי הסוהר, עד יום ה' בטבת התשס"א (31 בדצמבר 2000).
בדברי ההסבר לתיקון שפורטו בהצעת החוק (ה"ח 2650, כ"ו בתשרי התשנ"ח, 27.10.97, עמ' 65), נרשם כי "מוצע לבטל סעיפים אלה כך שלעניין הצבירה הפנסיונית בשל תקופת שירות חובה בצה"ל, יושוו תנאי גמלאותיהם של עובדי שירות הביטחון, המשרתים בצבא קבע, השוטרים והסוהרים, לתנאי גמלאותיהם של שאר העובדים בשירות המדינה, ובכך תבוטל זכות היתר שהוענקה להם בעיניין זה. כן מוצע כי לעניין השרות בצבא הקבע יחולו הוראות אלו רק על מי שהתגייס לשירות חובה החל בשנת 1998, ולענין עובדי כוחות הביטחון ולענין השרות במישטרה או בשירות בתי הסוהר- לגבי המצטרפים לשירות החל בשנת 2001". בהתאם לכך, הנוסח הרלוואנטי של סעיף 63ג' שהיה דומה לנוסח הרלוואנטי של סעיף 79א לחוק, תקופת שירות החובה הוכרה לצרכי גמלה למי שהצטרף לשירות המישטרה או שירותי הבטחון עד 31.12.00 ופרש מהשרות (שירותי ביטחון או מישטרה), אם שירת (בשרותי ביטחון או במישטרה) עשר שנים לפחות (הוראות אלו הוחלו כאמור גם על סוהרים מכוח סעיף 81 לחוק).
...
לטעמנו, בחינה מהותית של תוכן הפנייה מיום 12.11.19 הוא תביעה להכיר בתקופה שקודם לכן לא הוכרה בעת קביעת היקף זכאותן של המערערות לגמלה.
לשונו המפורשת של סעיף 79א לחוק הגמלאות קובעת כי ניתן לצרף לתקופת שירותו של שוטר, תקופה קודמת שבה שירת "בשירות חובה". אין כל עיגון לשוני או ענייני למסקנה שהתנדבות יכולה לקיים את דרישת "החובה" שבשירות חובה, וממילא התנדבות לשירות לאומי במסגרת האגודה להתנדבות אינה היכולה להיחשב בשירות בצבא הגנה לישראל .
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות התובע במסגרת תהליך גיוסו לשב"ס ניתנה לתובע עצה ע"י ראש מדור גמלאות בשב"ס באותה העת, לפיו עדיף שלא להחזיר לצה"ל את פצויי הפיטורים המוגדלים אותם הוא קיבל בעת שיחרורו משירות הקבע בצה"ל (בסך כולל של כ- 375,000 ₪), שלא לרכוש בדרך זו את זכויותיו לפנסיה תקציבית מצה"ל ושלא להמשיך במסלול של "פנסיה תקציבית" גם בשב"ס, אלא למסלול של "פנסיה צוברת". (ס' 11 לכ' התביעה).
עוד נקבע, כי בחירה במסלול פנסיה היא חד פעמית ובלתי הדירה, מדובר במועד קבוע ויציב אשר אינו נתון לשינוי מדי חודש בחודשו, ובהתאם נדחו תביעות להכרה בפנסיה תקציבית מחמת היתיישנות, וזאת במקרים בהם הביטוח הפנסיוני בפנסיה צוברת נעשה שלא כדין (ראו: ע"ע 109/09 בן ציון פרחי – בזק ואח' (11.7.2010); ע"ע 35352-03-14 מוחמד חושאן – מועצה מקומית כפר מנדא ואח' (23.12.2014); ע"ע (ארצי) 29350-01-12 מדינת ישראל – אשר נעים (13.11.2014)).
...
סוף דבר: בסיכומו של דבר, לאחר ששמענו את העדויות ועיינו בכל המסמכים שהוגשו התרשמנו כי לא נפל פגם בהתנהלות הנתבעים, לא נמנעה מהתובע, אם בחוסר תום לב ואם בכלל, האפשרות לשוב לפנסיה תקציבית עם גיוסו לשב"ס, לתובע הייתה אפשרות לבדוק את הנתונים אשר הוצגו בפניו והתובע לא הוכיח כי נפל פגם בהתנהלות השב"ס אשר גרם לאובדן זכויותיו.
כך או כך, כאמור, דין התביעה להידחות מחמת התיישנות ושיהוי משמעותי.
לאור האמור לעיל, התביעה נדחית תוך פסיקת הוצאות בסך של 7,500 ₪ לטובת הנתבעים, שאם לא ישולמו תוך 30 ימים, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ע"י ב"כ: עו"ד רונן הירש ואח' מדינת ישראל/משרד הבריאות ע"י ב"כ: עו"ד אמיר זייבק ואח' מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) פסק דין תחילתו של הליך זה בתביעתו של מר סתיו אנטולי (להלן: "התובע") הן כנגד עמיתים קרנות הפנסיה הותיקות והן כנגד מדינת ישראל-משרד הבריאות (להלן: "הנתבעת") בבקשה לסעד הצהרתי אשר יורה למדינת ישראל להכיר בתשעה חודשי שירות צבאי לצורך זכויות פנסיוניות תקציביות מן המדינה בפרישה לזקנה מלאה וכן בסעדים הצהרתיים כנגד הנתבעת 1.
...
לנוכח המפורט לעיל, אנו דוחים את תביעת התובע שכן לא הוכח כי נפל פגם כלשהו בהחלטת נציבות המדינה המצדיק התערבותנו בהחלטתו.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
על אף התוצאה אליה הגענו, וכמקובל בהליכים מעין זה, החלטנו שלא למצות את הדין עם התובע ולא לחייבו בהוצאות כלשהן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו