השופטת סיגל דוידוב-מוטולה
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת דפנה חסון זכריה ונציגי הציבור מר יונה הנדל ומר יוסף לוין; ב"ל 40179-12-15), בו נדחתה תביעת המערערת להכרה בליקוי בכפות ידיה (פילארתרלגיה אוסטאורטריטיס; להלן: הליקוי) כפגיעה בעבודה על פי עילת המקרוטראומה.
המערערת מדגישה כי עבודתה גרמה לשחיקה של הסחוס ולדלקת במפרקי כפות הידיים.
כתוצאה מכך עברה חמישה ניתוחים, נאלצה להפסיק לעבוד בשל מצבה הרפואי, ואף הייתה זכאית כתוצאה מכך לקיצבת נכות כללית.
אלא, שכבר נקבע בפסיקה כי אין בכוחה של תורת המקרוטראומה "להביא לכך, שכל מחלה שנגרמה בשל העבודה אך אינה מנויה ברשימת 'מחלות המיקצוע', תוכל לזכות את העובד בהכרה כנפגע 'תאונת עבודה'... נפגע המנסה להשליך את יהבו על תורה זו ניתקל במשוכות רבות בדרכו, מפני שתורה זו, שהיא כאמור פיקציה משפטית, עומדת על יסודות עיוניים נוקשים" (עניין נוח).
...
דיון והכרעה
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ובחנו את כל חומר התיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות וכי פסק דינו של בית הדין האזורי ראוי להתאשר מטעמיו, בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב - 1991.
במקרה שלפנינו, בית הדין האזורי - אשר התרשם באופן בלתי אמצעי מעדותה של המערערת - הגיע לכלל מסקנה כי המערערת לא עמדה בנטל להוכיח תנועות חוזרות ונשנות בעבודתה שנמשכו על פני פרקי זמן רצופים ועלולות היו לגרום נזק לכפות ידיה.
בנסיבות אלו, לא מצאנו כי עניינה של המערערת דומה לעניין צבי עליו ביקשה להסתמך.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, הערעור נדחה.