לפניי תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות-דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפיצויים") לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, לטענתה, בתאונת-דרכים מיום 24.2.14 (להלן: "התאונה").
מכאן קבע המומחה בתחום האורתופדיה, כי בעטיה של התאונה נותרה לתובעת נכות צמיתה בשיעור של 5% בגין הגבלה בטווח תנועות עמ"ש צוארי, לפי סעיף 37(5)א לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז – 1956 (להלן: "תקנות הביטוח הלאומי").
זאת ועוד, מדובר בעבודה תובענית מאוד שכללה שעות עבודה מרובות והעדרות מהבית ולאחר התאונה, התקשתה התובעת בבצוע עבודתה כבעבר ואולם המעסיק עמד על כך שתשוב לעבודה מלאה תוך שהעמיד לרשותה עוזרת אישית; במקביל היא עברה טפולי הפרייה, הרתה וילדה ולאחר שסיימה את חופשת הלידה, עזבה את עבודתה בחברת "רנואר"; החלה לעבוד בחברת "סאקס" כמנהלת שיווק וקריאטיב וכשנה לאחר מכן, החלה לעבוד בחברת "סיקרט", חברת קוסמטיקה בינלאומית, שם היא עובדת עד היום בתפקיד מנהלת קריאייטיב בעיקר מול ספקים [עמוד 15 לפרוטוקול בשורה 7 – עמוד 24 בשורה 2].
לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים הנוגעים לעניין; בהיתחשב בגילה של התובעת ואופי נכותה האורתופדית; בעובדה שמדובר בתאונת-דרכים אשר הוכרה כתאונת-עבודה והתובעת זכאית לתשלום הוצאותיה מקופת-החולים ומהמוסד לביטוח לאומי ולהנחה הסבירה, כי בכל זאת נדרשה ותידרש לשאת בהוצאות כאלה ואחרות מכיסה עבור משככי כאבים, טיפולים ונסיעות לטיפולים אלה, אני מוצאת לאמוד הפצוי בראש נזק זה בסך של 3,000 ₪.
...
בשים לב מחד גיסא להעדר הוכחת קבלת עזרה בפועל מאז התאונה ועד היום והעובדה, כי התובעת כלל לא נעדרה מעבודתה לאחר התאונה ובהינתן מאידך גיסא, מסקנתי באשר לנכותה התפקודית של התובעת, אני סבורה, כי בנסיבות העניין יהא זה נכון וראוי לפצותה בראש נזק זה לעבר ולעתיד בפיצוי גלובאלי על דרך האומדנה בסך של 10,000 ₪.
מכאן, שנזקי התובעת בגין התאונה עומדים על סך כולל של 158,182 ₪ כמפורט לעיל ולאחר ניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי בסך של 7,584 ₪ עומדים נזקיה על סך של 150,598 ₪ וכמפורט להלן:
הפסד שכר לעתיד [כולל פנסיה] - 130,182 ₪
הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד - 3,000 ₪
עזרת הזולת לעבר ולעתיד - 10,000 ₪
כאב וסבל - 15,000 ₪
תגמולי המוסד לביטוח לאומי - 7,584 ₪ (-)
_______________
150,598 ₪
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך כולל של 150,598 ₪ מעבר לתגמולי המוסד לביטוח לאומי, כמפורט לעיל, בתוספת שכ"ט עו"ד כדין והוצאות משפט לרבות אגרה ויתרת האגרה השנייה.
כמו כן ובהינתן, כי זימון המומחה, ד"ר יוסף בלום, לחקירה מטעם התובעת היה הכרחי, הגם שבסופו של דבר עמד המומחה בחקירתו על חוות-דעתו, מצאתי להשית על הנתבעת את עלות שכר עדותו בסך של 2,000 ₪ בתוספת מע"מ.
סכומים אלו ישולמו תוך 30 יום מקבלת עותק פסק-הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד ליום תשלומם המלא בפועל.