מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להכרה בנכות עבודה וזכאות לנכה נזקק

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה להכיר בו כנכה נזקק ותביעתו התקבלה וזאת ביחס לתקופה שמיום 19/7/19 ועד ליום 30/6/20.
ולגופם של דברים, מחקירתו הנגדית של התובע ומראיותיו למדנו את הדברים הבאים, אשר בגינם הגענו למסקנה כי יש לדחות את התביעות: התובע העיד כי הוא אינו יודע מתי הגיש בא כוחו תביעה לחברת הביטוח בגין התאונה (שהרי התאונה שהוכרה כתאונת עבודה היתה תאונת דרכים) (עמ' 9 שורות 5-6 לפרוטוקול).
בנוסף יש לשים לב שכל פעם שערך הנתבע קזוז מלא של גימלה שהיה התובע זכאי לקבל היה זה ביחס לתשלום רטרואקטיבי (למשל הסכום של 66,255 ₪ שהתובע היה זכאי לקבל בחודש 6/20 עקב ההחלטה על זכאותו כנכה נזקק), כאשר עבור החודשים 5/20/ ו - 6/20 קיבל התובע את כל חודש 2,642 ₪.
...
התובע ביקש שהות לשקול את המלצת בית הדין ובקשתו נענתה, כאשר בסופו של דבר בחר לעמוד על תביעתו ובהתאם הגיש סיכומים שלאחריהם הגיש הנתבע את סיכומיו ולכן הגיעה העת להכריע בתביעה.
שם נפסק כי: "סעיף 14(ג) לחוק המזונות מקנה למוסד את האפשרות לקזז כנגד סכום, אותו המוסד חב לחייב על פי כל דין, את התשלום המשתלם לזוכה לפי פסק הדין למזונות. הזכות לביצוע קיזוז נתונה לביקורתו של בית הדין לעבודה, כקבוע בסעיף 14(ג) לחוק המזונות. הטענה לפיה, נדרש המוסד, כבעל חוב, עת מתברר כי הוא מצידו חב גם גמלאות לחייב, לנהוג בגמלאות לפי החלטת ראש ההוצאה לפועל ולא כגמלה הניתנת לקיזוז על פי סעיף 14 לחוק המזונות - הינה בעייתית. לא מצאנו מקום להתערב בהחלטת המוסד לביצוע קיזוז בין גמלה רטרואקטיבית המגיעה למערער לבין חובו למוסד, בגין תשלום המזונות. זאת, משהחלטת המוסד לא נמצאה שרירותית אלא מבוססת על נהליה הפנימיים, לפיהם המוסד מבחין בין קיזוז גמלה רטרואקטיבית לבין גמלה שוטפת, ממנה מתקיים מבוטח לצורכי קיומו, בה מנכה המוסד סכום בגובה גמלת הבטחת הכנסה, לצורך מחייתו היומיומית של המבוטח".   בב.ל (ת"א) 17674-08-15‏ ‏ניסים חזן - המוסד לביטוח לאומי, מיום 5/6/16, נקבע, בנוגע להבחנה בין התשלום השוטף של הגמלה לחייב במזונות ובין התשלום הרטרואקטיבי כך:  "ההבחנה בין קיזוז מתשלום רטרואקטיבי של גמלה לבין גמלה שוטפת - היא לגיטימית, ומבוססת על תכלית שלפיה אין לפגוע בדמי קיום מינימאליים של מקבל קצבה. אולם, כל עוד מקבל הוא קצבה שוטפת, ניתן לגבות את החוב, דרך קיזוז, מתשלומים רטרואקטיביים, שהם מעבר לתשלום השוטף.
ולגופם של דברים, מחקירתו הנגדית של התובע ומראיותיו למדנו את הדברים הבאים, אשר בגינם הגענו למסקנה כי יש לדחות את התביעות: התובע העיד כי הוא אינו יודע מתי הגיש בא כוחו תביעה לחברת הביטוח בגין התאונה (שהרי התאונה שהוכרה כתאונת עבודה היתה תאונת דרכים) (עמ' 9 שורות 5-6 לפרוטוקול).
לאמור לעיל יש להוסיף כי קצבת הבטחת ליחיד + 1 עמדה בתקופות הרלוונטיות של סכום של 2,641 ₪ כאשר מחומר הראיות ומעדותו של התובע התחוור לנו, כטענת הנתבע, כי באף שלב לא נעשה קיזוז אשר הותיר את התובע עם סכום נמוך מהסכום הנ"ל. לסיכום לנוכח כל האמור לעיל וחרף טענות התובע הרינו קובעים כי הנתבע נהג כדין עת קיזז מהגמלאות שהגיעו לתובע את הסכומים שקיזז על חשבון חוב מזונות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 05.11.2020 הודיע הנתבע לתובע על החלטת ועדת הרשות, מאותו תאריך, הדוחה תביעתו להכיר בו כנכה נזקק בתקופה הרלוואנטית מאחר ויש לו סיכוי סביר לעבודה (להלן: "הועדה").
12.2 טעתה הועדה כששללה זכות התובע להיות מוכר כנכה נזקק לאחר שבימים הסמוכים לתאונה לא עבד ולא היה יכול לעבוד, ובתחילת אותו החודש עבד או קיבל דמי פגיעה.
...
ובכן, החלטנו לדון בטענותיו בהקשר זה. השאלה שבמחלוקת – האם יש לראות בהכנסות החברות כהכנסה מהתעסקות של התובע? אין חולק כי למנהל חברה שהוא בעלים של מניות בחברה המעסיקה מגיעות זכויות כנפגע עבודה.
סוף דבר – התביעה מתקבלת.
בשים לב לעובדה כי הגיש התובע שלושה כתבי תביעה שכתוצאה מכך התקיימו בתיק שני דיונים לשמיעת טענות הצדדים, חלף ריכוז מלוא טענותיו, לפחות, בכתב התביעה המתוקן הראשון; נוסף הבעת נכונות הנתבע בדיון הראשון להחזרת עניינו של התובע לוועדה לעיון בחוות דעתו של דר' פרימר, החלטנו להפחית את סכום ההוצאות לטובת התובע ולהעמידם על סך 2,000 ₪ שישולמו תוך שלושים יום אחרת יישאו ריבית והצמדה כדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתו של התובע להכיר בו כ"נכה נזקק" על פי תקנה 18 א לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן – התקנות) נדחתה בחלקה לנוכח החלטת ועדת הרשות מיום 12.7.21 (להלן גם - הועדה).
כל פרשנות אחרת תביא לתוצאה לפיה קביעת יכולת ההישתכרות וקיומן של הכנסות כתוצאה מהתעסקות אצל נכה תושפע ממקריות, כך ששני נכים שעסקו באותה העבודה והפיקו את אותן ההכנסות עובר לפגיעתם, וסובלים מאותה הנכות בדיוק, אלא שלאחד שולמו בפועל ההכנסות בסמוך למועד הפקתן ולשני בדיחוי - לא יזכו לאותן הזכויות".
...
[בל (ת"א) 11450-04-17 אברהם גבע נ' המוסד לביטוח לאומי (1.8.18)] ועוד נפסק בעניין שנסיבותיו דומות כך: "עצם העובדה שהתובע המשיך לתפעל את עסקו שוללת את זכאותו להכרה כ'נכה נזקק'. אין בידי לקבל טענה זו, בהיותה מנוגדת לתכלית התקנה. לאור תכלית התקנה, יש לבדוק אם בפועל היה לתובע סיכוי סביר לעבודה כלשהי ואם בפועל הייתה לתובע הכנסה מהתעסקות. עצם העובדה שהעסק המשיך לפעול אין בה כדי לשלול את ההכרה בתובע כ'נכה נזקק', אם התובע לא עבד בעסק ולא היו לו הכנסות מהעסק, כך שמהותית התקיימו בו התנאים שנקבעו לזכאות על פי התקנה. העובדה שהתובע דאג להמשך פעולתו של העסק כדי לעמוד בהתחייבויות ללקוחות ולמנוע קריסה של עסקו אינה צריכה לפגוע בזכותו להכרה כ'נכה נזקק' אם בפועל לא היה לו סיכוי סביר לעבודה כלשהי ולא הייתה לו הכנסה מעסקו.
סוף דבר אכן, כטענת התובע נפל פגם משפטי בהחלטת הרשות בכך שהחלטתה התייחסה למבחן טכני גרידא מבלי להידרש לטענות המנומקות המגובות באסמכתאות לגבי מהות ההכנסה של העסק בתקופה המדוברת.
אין בידינו לקבל את בקשת התובע לקבוע את זכאותו לקצבה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הקובע לעניין הזכאות לתשלום על פי סעיף 296 לחוק הוא מועד הגשת התביעות – תביעה להכרה לפגיעה בעבודה, תביעה לקביעת דרגת הנכות ותביעה להכרה כנכה נזקק, כמוסבר לעיל".
...
על כן, לא מצאנו כי מקרים אלו דומים לעניינו של התובע, והם אינם קובעים כלל משפטי כלשהו אשר רלוונטי למקרה דנן.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, ניתן תוקף להודעת הנתבע מיום 28.12.23 לעניין זכאות התובע לקצבה מיוחדת ברמה ג' ולהודעתו מיום 22.1.23 בדבר תחולת הזכאות מיום 1.2.17.
בהתחשב במכלול הנסיבות, ישלם הנתבע לתובע הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

נכויות זמניות אלו הוגדלו ל-100% במסגרת תביעה להכרה בתןבע כנכה נזקק.
המשמעות הנה כי אדם שניפגע בשתי תאונות עבודה ובגין כל אחת מהן הוא זכאי לקיצבת נכות, ללא כל קשר אם מדובר בנכות צמיתה או זמנית, הרי שהאיסור בדבר גמלאות כפל אינו חל בעיניינו, אם כי בסופו של יום סך הכל של הקיצבאות שישולמו לו, לא יעלה על הקצבה שהייתה ניתנת לו אילו הייתה דרגת נכותו הנה 100%.
...
אשר לטענת התובע ולפיה, יש להחזיר לו את דמי הביטוח ששילם בגין ההכנסה הנוספת, הרי שלא מצאנו מקום לקבל טענה זו שלא עלתה במסגרת כתב התביעה.
מעבר לכך, מקובלת עלינו טענת הנתבע ולפיה, תשלום דמי הביטוח נועד לכסות לא רק ביטוח בגין נכות מעבודה, אלא גם ענפי ביטוח אחרים.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו מורים בזאת על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו