לטענת המבקש, אריה היה זה שדרבן אותו ואף פעל במסגרת המשא ומתן מולו, נכח ואישר את ההסכם שאליו הגיעו יחד, ביחס להשקעותיו במשתלה בישראל והוא אף ליווה את המבקש והדריך אותו בכל תקופת עבודתו במשתלה.
לטענת אריה, עילתה התביעה של המבקש נסמכת על הסכמים שחתם עם יוסי ולא עם אריה, הסכמים שאריה אינו צד להם, לא קיבל מהם אגורה שחוקה, ובודאי אינו חב בהשבת כספים שלא קיבל אותם.
אכן, אריה הוא בעל המקרקעין בהם עשה שימוש יוסי לצורך תפעול המשתלה שימוש שחייב את יוסי לשלם דמי שכירות ראויים שלא שולמו כלל וכלל.
ראו: ספר של זוסמן: "סדר הדין האזרחי" מהדורה שביעית עמ' 616; וכן ספרו של גורן "סוגיות בסדר דין אזרחי" בע"מ 401, 402: "לעניין זה די בכך שהוכח כי התביעה אינה טרדנית ושקיימת שאלה רצינית שיש לידון בה".
ודוק, שיקול הדעת המופעל עתה נועד רק לקביעה לכאורה של זכות ולא לצורך קביעה סופית ומוחלטת.
אין בידי המבקש ראיות ולו לכאורה הקושרות אריה לתביעה מלבד טענות בעל פה לפיהן אריה היה שותף להליך המשא ומתן שבין הצדדים וכי אריה הבטיח לו שיהיה שותף שווה ערך במשתלות.
עם זאת, גובה סכום התביעה, או מצבו הכלכלי הקשה של הנתבע, עשוי להיות, בנסיבות מסוימות, אינדיקאציה לכך שאי מתן הצוו עלול להכביד על ביצוע פסק הדין וזאת כאשר למשל יתברר שאין בידי הנתבע אמצעים כספים לשלם את החוב, אם, לא יינתן הצוו.
...
בהינתן כי מדובר במסמך שצורף שלא כדין ומבלי שניתן היתר לכך אני מורה על הוצאתו מחומר הראיות.
מעיון בחומר הראיות, לא מצאתי שום הוכחה לפיה המשיב פועל להברחת נכסיו באמצעות או ביחד עם שאר המשיבים ולכן המדובר בטענה כללית שאין לה כל בסיס או על מה לסמוך והיא נדחית.
לכן, לאור האמור לעיל, אני מחליט לבטל את צו העיקול על המקרקעין של אריה, המשיב 3.