מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להחזר תשלומים ופיצויים לדוגמה בגין ביטול עסקה מתמשכת

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

1 בפני תביעה בסך 23,000 ₪ להחזר תשלום בסך 13,000 ₪, בגין שירותי אינטרנט עבורם שילם התובע לנתבעת במשך 6 שנים, למרות שבקש לבטל את השרות, ובנוסף לכך פסיקת פיצויים לדוגמה.
סעיף זה מדגיש, שכאשר מבוקש לפסוק פיצויים לדוגמה על בסיס בקשת ביטול של עסקה מתמשכת שלא קוימה, די במשלוח הודעת ביטול לפי סעיף 14ט(א) למעט פסקה 1 לסעיף זה. פסקה 1 עוסקת כאמור, במתן אפשרות לבטל עסקה בטלפון, והיא מוחרגת במפורש מהאפשרות להגיש תביעה לפיצויים לדוגמה.
בתגובה, בודקת נציגת השרות האם המחלקה עדיין פתוחה, אומרת לו שהמחלקה כבר ניסגרה, מוסרת לו את מספר הטלפון לצורך הביטול ובסוף מזכירה לו לא לשכוח לפנות למחלקת האנטרנט.
...
הנתבעת ניסתה במספר שיחות טלפוניות להבהיר לתובע שאינו זכאי להחזר, אולם בסופו של דבר עמדה כנותנת שירות הגונה, מאחורי הטעות של הפקידה, והעניקה את הזיכוי ביום 12.2.20, הרבה לפני שהתובע הגיש את כתב התביעה.
לפיכך, אני דוחה את התביעה.
אני מחייב את התובע לשאת בהוצאות הנתבעת בסכום של 750 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה קטנה שהגיש התובעת נגד הנתבעת הוט מערכות תיקשורת בע"מ לקבלת פיצוי כספי בסך 10,000 ₪ בגין חיוב בסך של 125 ₪, ללא הרשאה ואישור התובעת, לאחר שהתנתקה מהשרות בשנת 2015.
עד ליום זה לא נתקבל החזר ופצוי על כל הסבל ומסכת העינויים והזמן היקר בשיחות ובמכתבים רק על מנת לידרוש את זכויותיה לפי החוק.
בסיכום המכירה צוין במפורש כי "כל אחד מאמצעי התשלום שסופקו על ידך לצורך תשלום עבור שירותי הוט, יוכל לשמש את הוט במקרה הצורך לגביית תשלומים עבור כל אחד מהשירותים המסופקים על ידה. כל אחת מהחברות בקבוצת הוט תהיה רשאית להעביר את פרטי אמצעי התשלום לחברה אחרת" גם אם התובעת תוכיח את טענתה המוכחשת, הרי שלמען הזהירות הנתבעת תטען לרשלנות תורמת של התובעת.
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
חוק הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981 קבע בעניינינו כדלקמן: סעיף 13ד (ג) : "חוזה בעיסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב).... במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול". חוק הגנת הצרכן בא להגן על הצרכן, אשר מצוי בעמדת נחיתות, מחיוב שרירותי של ספק השרות, תוך ניצול העובדה כי בידי הספק הרשאה לחיוב כרטיס האשראי של הלקוח.
...
לאור האמור לעיל, לא עמדה התובעת בנטל להוכחת התביעה, ועל כן אני דוחה את תביעתה.
סוף דבר סוף דבר מכל הטעמים שלעיל, התביעה נדחית.
התובעת תשלם הוצאות הנתבעת בסך 500 ₪ תוך 30 יום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין עד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי: התובעת בקשה לקבל שרות הנוגע לייעוץ וטפול בהחזרי מס עקב מצב רפואי, שהוצע על הנתבעת, שהיא חברה העוסקת בתחום זה. ביום 26.02.20 התייצבה התובעת (להלן: "התובעת") במשרדי הנתבעת (להלן: "הנתבעת") וביקשה לקבל מידע אודות תביעה לפטור ממס הכנסה, עקב מצב רפואי.
תמצית טענות הצדדים: תמצית טענות התובעת: לטענת התובעת, מדובר בעיסקה מתמשכת לפי חוק הגנת הצרכן וקמה לה הזכות לקבל סעד מכוח החוק בשל אותה הטעה מצד הנתבעת, ובכלל זה סעד לביטול העסקה מכוח סעיף 32 לחוק וכן סעד של פיצויים.
התובעת מבקשת לבטל את העסקה עם הנתבעת ולהשיב לה סך של 650 ₪ ; לפסוק פיצויים לדוגמה בסך של 1,000 ₪ (מטעמי אגרה) ולשלם לה פיצוי בסך 2,000 ₪ בגין עוגמת נפש ועלות תימלול השיחה.
לאור האמור לעיל, אני קובעת כי בפועל הסכם ההיתקשרות שבין הצדדים מבוטל מבלי שלמי מהצדדים קיימת זכות תביעה כלפי מישנהו בגין עסקה זו. יחד עם זאת לא מצאתי שבמקרה הנידון התובעת זכאית לדמי השבה של הסכום ששולם כדמי פתיחת התיק .
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם הייתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נימסר לצרכן; הייתה העסקה עסקה מתמשכת שהוחל במתן השרות לפיה – ישלם הצרכן לעוסק את התמורה היחסית לפי תנאי העסקה, בעד השרות שניתן לו עד למסירת ההודעה על הביטול.
...
משכך, אני דוחה את התביעה במלואה.
אשר על כן, גם הטענה בדבר עסקה מתמשכת נדחית.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך 15,000 ₪ שהוגשה בהליך של תביעות קטנות, שעניינה קבלת פיצויים לדוגמה על פי סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן: "החוק") והחזר הוצאות ועוגמת נפש, וזאת בגין המשך חיוב התובעים לאחר ביטול ההיתקשרות עם הנתבעת.
לצד האמור, עיון בתכתובות המיילים בין הצדדים מעלה כי התובעים לא פנו אל הנתבעת בכתב, לדרישת פיצויים לדוגמה ועל כן לא קיימו את דרישת הכתב הקבועה בסעיף 31 א(ב) לחוק ועל כן לא זכאים לפיצויים לדוגמה.
אינני סבורה כי לצורך קבלת "פיצויים לדוגמה" יש לרכך את דרישת "הכתב" באשר לשליחת הודעת ביטול עסקה מתמשכת, ואין גם בעיקרון תום הלב כדי לגבור על דרישת זו המופיעה בסעיף 31א(ב)לחוק.
הנתבעת תשלם לתובעים סך כולל של 2,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא סכום זה הפרישי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום המלא בפועל.
...
באשר לדרישת התובעים לקבלת פיצויים בגין עגמת נפש: סבורני שהתובעים הרימו את הנטל להוכיח כי הם זכאים לפיצויים בגין נזקים לא ממוניים שנגרמו להם, בהתאם להוראות סעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א 1970.
מכל האמור לעיל, אני מורה על קבלת התביעה באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעים סך כולל של 2,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעה זו עתר המבקש לתשלום פיצויים בסך 10,000 ₪, אשר אינו מותנה בהוכחת נזק בהתאם לסעיף 31א' חוק (להלן: "התביעה הראשונה").
המשיבה טענה בבית משפט קמא כי בנסיבות העניין המבקש אינו זכאי לפיצויים לדוגמה ללא הוכחת נזק, וזאת משני נימוקים: הראשון, המבקש לא פנה אל המשיבה בכתב בהתאם להוראת סעיף 31א(א)(ב) לחוק, המחייב את הצרכן לפנות בכתב בבקשה לפיצויים לדוגמה, לפני הגשת תביעה לפיצויים לדוגמה; הנימוק השני, המבקש לא זכאי לפיצויים לדוגמה מאחר ולא הייתה מצידה של המשיבה הפרה של העסקה שנכרתה עמו.
עם זאת מאחר ובית משפט קמא כלל לא דן בטענה של המבקש לגבי זכאותו לפיצויים לדוגמה, בהתאם להוראות סעיף 31א(2ב1) לחוק בגין הפרת סעיף 13ד1 לחוק, שעניינו החזר בשל חיוב בסכום עודף בעיסקה מתמשכת.
סעיף 13ד(ג) לחוק הגנת הצרכן ביחס לסעיף 13ד(ג) שעניינו ביטול עסקה מתמשכת לא מצאתי להתערב במסקנת בית משפט קמא, לפיה המבקש אינו זכאי לפיצויים לדוגמה בגין הפרת סעיף זה, למרות שלטעמי העסקה הרלוואנטית לענייננו היא כן עסקה מתמשכת.
...
יחד עם זאת, למרות שהגעתי למסקנה כי המשיבה הפרה את הוראות סעיף 13ד(ג) לחוק וכי המבקש עמד בתנאי סעיף 31ב, כפי שפורט לעיל, אני סבורה כי המבקש אינו זכאי לפיצויים לדוגמה בהתאם להוראות סעיף 31א(א)(2ב) לחוק.
סוף דבר הערעור מתקבל בחלקו, רק בשיעור הפיצוי לדוגמה, כאמור בפסק דין זה. בהתאמה בטל היוב בהוצאות ב]פסק הדין של בית המשפט קמא .
בנוסף המשיבה תשלם למבקש פיצוי בסך של 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו