מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להחזר תשלום ופיצוי בגין עגמת נפש מחופשה במלון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לדוכני המזון במלון ובבריכה הלינו כי נדרשו לתשלום למרות בסיס האירוח "הכל כלול". בעקבות מפח נפש זה, הלינו התובעים בפני הנתבע 1 עוד במהלך חופשתם, ואף ביקשו את סיועו ללא הועיל.
אשר לסכום התביעה : כל זוג מבין התובעים – 3 זוגות כאמור, תובע את הסך של 23,780 ש"ח - "עבור החזר תשלום החופשה". בנוסף תובעים התובעים "החזר הוצאות מזון בסך של 922 אירו המהוים על פי חישוביהם 3,878 ₪, ופצוי בגין עוגמת נפש בסך של 30,000 ₪. (בעיניין זה לא ניתן פירוט ובהעדר פירוט אניח כי בגין עוגמת נפש תובע כל אחד מהזוגות – 10,000 ₪) בסך הכול מסתכמת תביעתם לכדי פיצוי בסך 105,218 ש"ח.
...
למרות אי בהירות זו אני סבורה כי ככל שהתובעת הייתה מבררת טרם יציאה לחופשה את פרטי החופשה חזור וברר ובוודאי שעל סמך מסמכים שהעבירה אליה הנתבעת – הייתה נמנעת הטעות אשר לטענת התובעת 1 אירעה בשל הסתמכותה על מצגי הנתבע 1.
סיכום לעניין תנאי האירוח והחדרים שקיבלו התובעים בפועל – מסקנתי היא כי התובעים , לא הרימו את נטל ההוכחה ,לא הציגו בפני ראייה שתעיד כי החדרים שקיבלו בפועל לא היו באגף קריסטל של המלון או כי לא היו ראויים למגורים כטענתם לא כל שהן לעניין טענתם בהתייחס לתנאי האירוח – "הכול כלול". לעניין זה אני מקבלת את עדותו של אריאל אטיאס מנכל הנתבעת 2 על פיה במלון OUT OF THE BLUE ישנם מספר אגפים.
התוצאה היא שדין התביעה להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בשל מגפת הקורונה חברות תעופה בכל העולם ביטלו את טיסותיהן, חברות אחרות חדלו לפעול, בתי מלון ניסגרו וביטלו הזמנות וענף התיירות כולו ניכנס לאי סדר.
בכלל זה, עוכבו החזרי כספים מחברות תעופה, סוכנויות נסיעות ומשרדי תיירות ניסגרו, חלקם הוציאו את עובדים לחופשות כפויות, חלקם הושבתו מפעילות לתקופה ארוכה, וכל זה גם לעיכוב בהחזרי כספים ללקוחות שטיסתם בוטלה ולכף שענף זה לא פעל במהלך העסקים הרגיל.
מכאן, שגם ביחס להחזר השני איני סבור כי התביעה שהוגשה היא שהניעה את הנתבעת לשלם אלא ככל הנראה עיכוב ביורוקרטי גרידא ואי חזרה מלאה לשגרת העבודה, כפי שתיארה בכתב ההגנה.
בנסיבות מקרה זה אין מדובר בהתנהלות זדונית או חסרת תום לב מצד הנתבעת, ואין המדובר באחד מאותם מקרים חריגים המצדיקים פסיקה נפרדת של פיצוי בגין עוגמת נפש.
...
במקרה זה, לא התרשמתי כי הנתבעת פעלה בזדון או בכוונת מכוון כדי להמנע מלהשיב את כספי התובע לאחר שהזמנותיו בוטלו, ואני מקבל טענותיה כי העיכוב נבע עקב קושי בחזרה לפעילות סדירה ושגרתית ועקב עיכוב בקבלת החזרים מחברות התעופה, בין היתר בשל תיקון (הוראת שעה) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012.
לאור מכלול האמור, התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי שתי תביעות שאוחדו לפצוי כספי שעילתן איחור בהמראת טיסה שנטען כי הביא להחמצת טיסת המשך, להפסדים שונים, לאבדן הנאה ולעגמת נפש.
בנוסף, טוענים התובעים כי זכאים הם לפצוי בגין נזקים ישירים שנגרמו להם, בסך של 2,398 ₪ עבור כל אחד מהם, על פי המפורט להלן: החזר בגין לילה ראשון במלון בקאבו שלא יכולים היו לנצל בשל הגעתם המאוחרת לקאבו בסך של 1,043 ₪ (עלות לילה במלון לזוג היא 2,086 ₪); החזר בגין תשלום על כבודה ששלמו לחברת התעופה אלסקה איירליינס בטיסת ההמשך החלופית – 105 ₪; שכ"ט עו"ד בסך של 1,250 ₪.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, ויוטעם כי הנתבעת לא היתייחס לגופו של עניין ואף נציג הנתבעת לא היתייחס לראש נזק זה במעמד הדיון, אני סבור כי על הנתבעת לפצות את התובעים בגין ראש זה. לצורך קביעת עצם זכאותם של התובעים לפצוי ולצורך קביעת גובה הפצוי, הבאתי בכלל חשבון כי דובר על תחילתה של חופשת "ירח דבש", ואני מניח כי בשל כך רכשו התובעים כרטיסי טיסה במחלקת עסקים שרמת השרות, הנוחות והמזון הם טובים ומגוונים יותר מאשר במחלקת תיירים, ובהתאם שילמו התובעים עלות גבוהה יותר בהשוואה לעלות כרטיס באותה טיסה במחלקת תיירים.
...
יתירה מזאת, אני מקבל את טענתו של התובע כי אף לאחר שהגיעו באיחור לסן פרנסיסקו ולאחר שכבר הבינו כי החמיצו את טיסת ההמשך המקורית וכי טיסת ההמשך החלופית היא רק ביום למחרת, הרי שגם שם לא חיכה להם אף נציג של הנתבעת שימסור להם את שוברי המלון, ונדרשו להם עוד 5 שעות של התרוצצויות כדי סוף סוף לקבל את שובר המלון הדרכים "המיוחל". דבר שהעמיק עוד יותר את עגמת הנפש שממילא חוו השניים.
לכן, בהתחשב בכל הנקודות האלה שאני סבור כי אכן יצרו והעמיקו את עגמת הנפש בקרב התובעים, אני מחייב את הנתבעת לפצות את כל אחד מהתובעים בסך של 5,000 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לכל אחד מתובעים סך של 19,622 ₪, תוך 30 יום מהיום כאשר סכום זה יישא בהפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתיווכה של הנתבעת 1, הזמינו התובעות חופשה בבית מלון ""Island resort Marisl אשר באי רודוס, שביוון, בין התאריכים 22.7.21-29.7.21. תמורת התשלום של התובעת 1 ומשפחתה עמדה ע"ס של 10,018.82 ₪ ואילו תמורת התשלום של התובעת 2 ומשפחתה עמדה ע"ס של 7,709 ₪ (ר' נספחים 2-3 לכתב התביעה). התשלום הועבר באופן ישיר בהעברה בנקאית אל הנתבעת 2, אשר היתה אחראית על תיווך בית המלון ביוון והנגשתו לתובעות, וכן שימשה הגורם המקשר בינו ובינן.
דיון והכרעה: כמפורט לעיל, התובעות דורשות תשלום של סך מיצטבר 21,087 ₪ לפי הפרוט להלן: מישפחת מימוני - החזר בגין ביטול שהות של 7 ימים בבית המלון הנ"ל בסך של 7,156.3 ₪ מישפחת מתתיהו – החזר בגין ביטול שהות ל 7 ימים בבית המלון הנ"ל בסך 5,506.28 ₪ פיצוי בגין עוגמת נפש – 5,000 ₪ פיצוי בגין תשלום ריביות ביתר עקב הזקקות לרכוש אירוח במלון החלופי – 500 ₪ תשלום בגין הוצאות עו"ד – 2,925 ₪ מצאתי לקבל את התביעה בחלקה כפי שאסביר להלן.
...
לעניין תביעה זו, אני דוחה את התביעה נגד הנתבעת 1 והנתבעת 2 תישא לבדה בהשבת הכספים לתובעות.
" כמו כן, ראה דבריו של בית משפט השלום בחיפה בת"ק 3523/06, וולודרסקי אלון נ' צבר תיירות נופש ואירועים בע"מ ואח' (פורסם בנבו) שם נקבע, בין היתר, כדלקמן; "בפתח דבריי, אציין ואדגיש כי אינני מקבל את טענת הנתבעת כי אין היא אחראית (לא כסוכנת נסיעות ו/או כמתווכת) כלפי התובע לאספקת השירותים ועל התובע להפנות טענותיו לספק השירות.
סיכום: אשר על כן, נוכח כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת 2 לשלם לתובעת השבת כספים כדלקמן: לתובעת 1 יושבו 7,156 לתובעת 2 יושבו 5,506 ₪ סכום זה ישולם על ידי הנתבעת 2 לידי התובעות בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא בהפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

משכך- נותר לבית המשפט להכריע בתביעת התובע להחזר בגין הפסד לילה נוסף בבית המלון, כאשר הוסכם, כי ככל שיקבע כי התובע זכאי לפצוי בגינה הלה יעמוד על סך של 913 ₪; בתביעת התובע לפצוי בגין עוגמת נפש וכן זכאות מי מהצדדים להוצאות משפט.
באשר לעתירת התובע לתשלום בגין פיצוי עוגמת נפש גם תביעה זו דינה להדחות.
יחד עם האמור, הטבות אלה חלקם אינם רלוואנטיים לעניינו של התובע, שכן הוא לא נידרש לשהות זמן נוסף בבית המלון בשל ביטול הטיסה, אלא נאלץ לקצר את חופשתו.
...
אמנם הנתבעת טענה בכתב הגנתה, כי היא הציעה לשלם את הסכומים שהסכימה לשם כמפורט בפרוטוקול עוד טרם הדיון, אך לא הוגשה לי כל אסמכתא בעניין זה, ובסופו של דבר הגשת התביעה היא זו שגרמה להשגת אותה תוצאה, שעה שהנתבעת יכלה לבצע את התשלום שאינו שנוי במחלוקת מבחינתה באופן חד צדדי לאור הוראות חוק שירותי התעופה.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע, בנוסף לסכומים עליהם הוסכם בדיון בפני היום, סכום של 2,120 ₪ אשר ישא הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה דהיינו מיום 14.4.22 ועד למועד התשלום בפועל.
כן אני מחייב את הנתבעת לשאת בהוצאות התובע בסך של 500 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן ישא הסכום בהפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו