לפניי שתי תביעות שאוחדו לפצוי כספי שעילתן איחור בהמראת טיסה שנטען כי הביא להחמצת טיסת המשך, להפסדים שונים, לאבדן הנאה ולעגמת נפש.
בנוסף, טוענים התובעים כי זכאים הם לפצוי בגין נזקים ישירים שנגרמו להם, בסך של 2,398 ₪ עבור כל אחד מהם, על פי המפורט להלן: החזר בגין לילה ראשון במלון בקאבו שלא יכולים היו לנצל בשל הגעתם המאוחרת לקאבו בסך של 1,043 ₪ (עלות לילה במלון לזוג היא 2,086 ₪); החזר בגין תשלום על כבודה ששלמו לחברת התעופה אלסקה איירליינס בטיסת ההמשך החלופית – 105 ₪; שכ"ט עו"ד בסך של 1,250 ₪.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, ויוטעם כי הנתבעת לא היתייחס לגופו של עניין ואף נציג הנתבעת לא היתייחס לראש נזק זה במעמד הדיון, אני סבור כי על הנתבעת לפצות את התובעים בגין ראש זה.
לצורך קביעת עצם זכאותם של התובעים לפצוי ולצורך קביעת גובה הפצוי, הבאתי בכלל חשבון כי דובר על תחילתה של חופשת "ירח דבש", ואני מניח כי בשל כך רכשו התובעים כרטיסי טיסה במחלקת עסקים שרמת השרות, הנוחות והמזון הם טובים ומגוונים יותר מאשר במחלקת תיירים, ובהתאם שילמו התובעים עלות גבוהה יותר בהשוואה לעלות כרטיס באותה טיסה במחלקת תיירים.
...
יתירה מזאת, אני מקבל את טענתו של התובע כי אף לאחר שהגיעו באיחור לסן פרנסיסקו ולאחר שכבר הבינו כי החמיצו את טיסת ההמשך המקורית וכי טיסת ההמשך החלופית היא רק ביום למחרת, הרי שגם שם לא חיכה להם אף נציג של הנתבעת שימסור להם את שוברי המלון, ונדרשו להם עוד 5 שעות של התרוצצויות כדי סוף סוף לקבל את שובר המלון הדרכים "המיוחל". דבר שהעמיק עוד יותר את עגמת הנפש שממילא חוו השניים.
לכן, בהתחשב בכל הנקודות האלה שאני סבור כי אכן יצרו והעמיקו את עגמת הנפש בקרב התובעים, אני מחייב את הנתבעת לפצות את כל אחד מהתובעים בסך של 5,000 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לכל אחד מתובעים סך של 19,622 ₪, תוך 30 יום מהיום כאשר סכום זה יישא בהפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.