מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להחזר ניכויים בתלוש שכר בגין מחיר תלושים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לנוכח כל האמור נדחית התביעה לקבלת פיצוי בגין תלושים לא תקינים, ומנגד נדחית התביעה שכנגד להחזר מה ששולם ע"י הנתבע כהחזר נכויים.
דמי נסיעות בהתאם לתלושי השכר, שולמו לתובע דמי נסיעה (בכל תלוש אשר הוצג במסגרת התביעה), בסכום של המחיר הקבוע לחופשי חודשי (זאת למעט בחודשים אפריל עד אוגוסט בהם שולם סכום נמוך יותר של 213 ₪, עבור הנסיעות ,במקום 246 ₪, כפי שהיה קודם לכן.
...
לפיכך התביעה לפיצוי כאמור נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבע ישלם לתובע תוך 30 יום מיום שיומצא לו פסק הדין, את הסכומים הבאים: שכר אוגוסט 2018 – סך של 3,240 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בין יתר המסמכים שצריך להגיש, פירוט אודות רכוש המבקש, לרבות נכסי מקרקעין ורכבים, פירוט לגבי הוצאותיו לרבות הוצאות בגין חשמל וטלפון בצרוף אסמכתות רלוואנטיות, פרטים על מקורות ההכנסה בצרוף אסמכתות מתאימות כגון תלושי משכורת ודפי חשבון הבנק אשר יכללו מידע מלא לגבי מצבו של המבקש כולל פיקדונות, הלוואות וחיסכונות וחיובי כרטיסי אשראי.
בהקשר זה יודגש כי התובעים, עת פנו במסגרת הליך הפש"ר ובקשו היתר להגשת תביעה כספית נגד הנתבע טענו כי בתם גב' עדי לוסקי תשלם את ההוצאות של ההליך, ובכלל זה אגרת בית המשפט, וגם תממן את המקדמה הנדרשת עבור שכ"ט עו"ד (סך של 40,000 ₪ בתוספת מע"מ) וזאת בהתאם להצעת המחיר מאת עו"ד כהן, בא כוחם.
בהצעת המחיר שצורפה לבקשה נכתב כי תשלום המקדמה הנו בסכום של 40,000 ₪ בתוספת מע"מ, בעוד שבהליך כאן נטען כי שולם לבא כוחם שכר טירחה בסכום של 20,000 ₪, בתוספת מע"מ, וזאת ע"י חברה שהתובע עובד בה (טענה זו עלתה בתשובה לתגובה, בעוד שבבקשה עצמה נטען כי צדדי ג', מבלי לציין זאת זהותם, מימנו את השכר).
זאת ועוד, לא הובהר באיזה מסגרת העביר המעביד של התובע, בהנחה כי ההעברה בוצעה מחשבונו, את שכה"ט וניתן להניח כי הסכום לא הועבר כ'תרומה' לתובע וכי החזר יבוצע דרך קזוז משכרו של התובע.
...
השאלה כיצד יש לבחון בקשה לפטור המוגשת ע"י תאגיד, נדונה ע"י בית המשפט העליון ברע"א 6344/10 הוועדה המקומית לתכנון ולבניה רמת השרון נ' בלורי בע"מ (14.12.11)), שם נקבע כי: "מתפקידו של בית המשפט לבחון את יכולתו הכלכלית של תאגיד במסגרת בקשה למתן פטור מאגרה בצורה יסודית. במובן זה, הבחינה הינה האם החברה עצמה יכולה לגייס ממקורותיה העצמיים את סכום האגרה. מהות השאלה לא השתנתה בתיקון תקנות האגרות. כאז כן עכשיו – על בית המשפט הדן בבקשה למתן פטור מאגרה לבדוק היטב את יכולתו הכלכלית של בעל דין. אמנם, גבולותיה של אותה הבדיקה כלפי היחיד צומצמו ברמת הרוחב – מבקש הפטור, בן או בת זוגו והוריו. ואולם בחינת יכולתו הכלכלית של בעל דין לא מצויה רק בבחינה אופקית, אלא מצריכה היא הסתכלות עומק. לשון אחר, סבורני כי עיקרו של הכלל הקבוע בתקנות האגרות אינו בדבר קרוב המשפחה הפלוני אליו יש לפנות בסיוע לתשלום האגרה – כי אם בבדיקה היסודית שיש לבצע ביחס ליכולתו של בעל הדין לשלם. כך כלפי היחיד. כך המצב לגבי חברה. יש לבצע בדיקה יסודית של יכולותיה הכלכליות של החברה, בין היתר, בהתאם לסוגה, מאפייניה, מבנה ההתאגדות שלה ונסיבותיה המיוחדות. בהקשר זה – בחינה המצב האמיתי של החברה – יהיה מקום להתייחס אף לבעלי מניותיה ומנהליה." בעקבות הלכת בלורי נקבע לא אחת כי כשהבקשה לפטור מאגרה מוגשת על ידי חברה, על בעלי המניות בחברה לפרוס תמונה מלאה ועדכנית ביחס למצבם הכלכלי ולפרט אודות מקורות הכנסתם, תוך הצגת תלושי משכורת ותדפיסי חשבון בנק (ראו ע"ר (מחוזי ת"א) 27650-07-12 רימונים חב' להשקעות בע"מ נ' ישרוטל ניהול מלונות (1981) בע"מ).
שעה שהתובעים מצליחים לגייס כספים לצורך מימון הליכים אלה ובוחרים להגיש תביעתם נגד הבנק בסכומים מופרזים ללא פירוט של הנזק וצירוף הוכחות בסיסיות ושעה שהם טוענים לחוסר יכולת כלכלית ללא פירוט של ההוצאות וצירוף אסמכתאות רלוונטיות, אני סבורה שאין הצדקה להיעתר לבקשה, ודין בקשתם להידחות, חרף סכום האגרה המתחייב.
סוף דבר לאור כל המקובץ, בשל העדר עילה מבוססת בכל הנוגע לסכום התביעה, ומשלא עמדו התובעים בנטל המוטל על שכמם להוכחת חוסר יכולת כלכלית, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אותנטיות תלושי השכר ודחיית התביעה לפצוי בגין אי מסירת תלושי שכר במועד התובע טוען כי הנתבעת לא ניהלה כנדרש את הפקת תלושי השכר (סעיף 9 לכתב התביעה; סעיף 6 לתצהיר התובע); כי לא נימסרו לו תלושי שכר ולעיתים נימסרו תלושי שכר פקטביים שלא שיקפו את עבודתו בפועל (סעיף 41 לכתב התביעה; סעיף 42 לתצהיר התובע); וכי חלק מתלושי השכר שנמסרו לבקשת בא כוחו אינם תואמים לתלושי השכר שכן נימסרו לתובע בזמן העבודה (סעיף 42 לכתב התביעה; סעיף 43 לתצהיר התובע).
נכויים שנוכו שלא כדין התובע טוען כי בחודשים 1-2/16 ו-6/16 נוכו לו בהתאמה סכומים בגין דו"חות חניה ותיקון רכב במוסך בסך כולל של 1,430 ש"ח; כי נכויים אלו נעשו בנגוד להוראות חוק הגנת השכר ולכן הוא עותר להשבת סכומים אלו שנוכו משכר עבודתו (סעיפים 48-49 לכתב התביעה; סעיפים 49-50 לתצהיר התובע).
הנתבעת טוענת כי הסכומים שנוכו היו בהתאם להוראות חוזה העסקה (סעיף 35 לכתב ההגנה); כי עבירות החניה נעשו על ידי התובע; כי הנכויים בגין דו"חות החניה נעשה בתיאום עם התובע; וכי הנכוי בגין תיקון במוסך – נעשה עבור טפול לרכב של אישתו של התובע, שנעשה במחיר מוזל בשל העובדה שהנתבעת עובדת עם אותו המוסך (סעיף 18 לתצהיר עלי).
החזר חוב ההלוואה כאמור, הוסכם כי מכל סכום שייפסק לתובע בהליך כאן, יש לקזז יתרת חוב הלוואה של התובע לנתבעת בסך 18,000 ש"ח נטו.
...
לאור זאת, יש לדחות את התביעה למתן פיצוי בגין הפרת הוראות חוק הגנת השכר ומסירת תלושי שכר פיקטיביים.
אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע תשלום עבור יום הבחירות בגובה הסכום שתבע, היינו 220 ש"ח. סכום זה ישא הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.4.15.
אנו קובעים כי סכום זה יופחת מרכיב התביעה של פיצויי פיטורים.
סיכום לאור כל האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע תוך 60 ימים מעת שיומצא לנתבעת פסק הדין את הסכומים הבאים: גמול עבודה בשעות נוספות – סך של 101,650.67 ש"ח בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.12.15.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

[2: תלושי השכר ודוחות הנוכחות צורפו לכתב התביעה; דברי התובע במסגרת דיון קדם המשפט בעמ' 1 ש' 23-24 לפרוטוקול דיון מיום 24.5.2021; עמ' 11 ש' 36-38, עמ' 12 ש' 1-3 לפרוטוקול מיום 23.2.2022.
אולם, במקרים בהם נידרש התובע להסיע בעצמו עובדים לארוע ובחזרה ממנו שילמה לו הנתבעת שכר בגין אותן שעות נסיעה תחת רכיב "זמן נסיעה" כמופיע בתלושי השכר.
לנוכח העובדה שהוכח שהכספים שנוכו בגין דמי חבר הועברו להסתדרות הלאומית והתובע מצדו לא פעל למול ההסתדרות על מנת לברר את חוקיות הגבייה ו/או על מנת לידרוש את החזר הכספים כמו גם העובדה שהתובע נהנה מהמזון והשתייה שסופקו על ידי הנתבעת באירועים במחיר מסובסד, אין הצדקה לחיוב הנתבעת בפיצויי הלנה.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה המזערי, כך שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: דמי מחלה בסך 367 ₪; דמי הבראה בסך 23 ₪ ; החזר נכויים מהשכר בסך 3,445 ₪.
...
הנתבעת טוענת כי דין התביעה ברכיב זה להידחות על הסף משעה שמעולם לא שלמה לתובע או לכל עובד אחר בשורותיה תוספת מאמץ וזאת כפי שעולה בבירור מתלושי השכר של התובע במהלך כל תקופת עבודתו.
אשר על כן, התביעה ברכיב זה – נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה המזערי, כך שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: דמי מחלה בסך 367 ₪; דמי הבראה בסך 23 ₪ ; החזר ניכויים מהשכר בסך 3,445 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן הוא תובע פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, העסקה פוגענית, עוגמת נפש, תלושי שכר שלא כדין, והחזר בגין ניכוי שלא כדין.
מחומר הראיות כמפורט לעיל, עולה כי: הנתבעים, פעלו בשני העסקים גם יחד, הנתבעת פעלה לרישום חופשות העובדים, הנתבע נתן הצעות מחיר במוסך; התובע ראה בשניהם מעסיקיו; הנתבעת פיקחה על עבודתו של התובע ונתנה לתובע הוראות; התובע ביצע עבודות גם עבור המוסך; השכר שולם על ידי שניהם; התובע עשה שימוש בציוד של שני העסקים; הנתבעת אף פעלה לפיטוריו של התובע ו/או לכל הפחות היא זו שעמדה אתו בקשר בשובו לעבודה, לעניין מחלתו, לרבות דרישתה (לשיטתה) כי התובע ימציא אישור רופא תעסוקתי.
...
גם בעניין זה, לאור המחלוקת בין הצדדים, לא מצאנו לנכון לחייב בהוצאות הלנה.
לסיכום - אנו קובעים כי על הנתבעים לשלם לתובע, ביחד ולחוד, את הסכומים הבאים וזאת בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום יחסי עובד מעביד ביום 5.5.2020, ועד למועד התשלום בפועל: · פיצויי פיטורים, בסך של 61,605 ₪; · הודעה מוקדמת בסך של 5,357 ₪; · דמי חגים בסך של 17,045 ₪; · פדיון חופשה 2,669 ₪; · דמי הבראה בסך של 13,319 ₪; · תגמולי מעסיק בסך של 23,831 ₪; · תוספת וותק בסך של 4,982 ₪.
כן ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, את הסכומים הבאים בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל: · בגין פיטורים ללא שימוע במהלך חופשת מחלה סך של 50,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו