בנוסף, במהלך התקופה בה היו בקשר נטלה הלוואה מהבנק על סך של 10,000 ₪ והעבירה את הכספים למר קובי דרך בנק הדואר.
מר קובי פנה אליה ואמר שאין לו איך לשלם למטפלת של אמו, הבטיח לה שישלם את החוב מתוך כספים שקבל כתוצאה מתאונת עבודה שארעה לו, והתובעת הסכימה וביטלה את ההליכים בתיק ההוצאה לפועל, אולם גם לאחר מכן לא הצליחו להגיע להסכמות בעיניין החזר החוב.
עיקר טענות הנתבעת
הנתבעת, אשר הוגדרה בהתנגדות כ"אישה כבת 80 חולה וסיעודית, אשר מטופלת ע"י עובדת זרה", טענה בהתנגדות ובתצהיר שצורף לה שלא ידעה כלל על קיומו של תיק ההוצאה לפועל, שלא קיבלה את האזהרה לידיה ולא חתמה עליה, וכי קיומו של התיק נודע לה רק לאחר שבנה, מר קובי יידע את בתה, שהתובעת עשתה שימוש שלא כדין בשיק ריק של הנתבעת.
מר קובי העיד שאמו נהגה לעזור לו עם שיקים בעיניין שכירות, אך לא עשתה כן בשנתיים האחרונות; אישר שנהג לעשות שימוש בשיקים שלה שכן היה בהליך פש"ר, אולם טען שנהג להפקיד כספים בחשבון בתאריך בו השיק היה מוצג לפירעון; שהשיק שמסר לתובעת היה אמור להמסר על ידה לבית דפוס ואישר שהסכום נרשם ככל הנראה על ידו, אולם החתימה לא, וכי על השיק אין תאריך שכן היה מדובר בשיק ביטחון שלא נהוג לרשום עליו תאריך; לטענתו, בית הדפוס אליו היה אמור להגיע השיק הוא גסטליט שהיה ספק שלו בהיותו עוסק, ואישר שה"עוסק מורשה" הרשום על השיק הוא שלו (עמ' 19, שורות 25-28); הכחיש חוב שלו לתובעת אולם אישר שהייתה "עזרה הדדית" ושהתובעת הלוותה לו כספים בשנת 2017; הבהיר שהוא מוכן לשבת עם התובעת וללבן את הדברים, כך שאם מגיע לה כסף ממנו היא תקבל אותו; אישר שנהג לבצע העברות מהחשבון ממנו נמשך השיק באמצעות הפקס, לעיתים גם ממשרד עורכי הדין בו עבדה התובעת; שכיום אמו לא מודעת למה שקורה בחשבון אולם בתקופה הרלוואנטית ידעה שככלל נמשכים מהחשבון 12 שיקים בשנה לצרכי שכירות והייתה מאשרת טלפונית משיכת כל שיק שהוצג לפירעון.
כל שהביאה הנתבעת כדי לתמוך בטענה זו הוא אישור מבנק הדואר, אשר מכתחילה סרב את השיק מסיבת "אין כסוי מספיק", ולאחר מכן ציין באישור כי "לבקשתך ערכנו בדיקה ואשר במהלכה נמצא כי דוגמאת החתימה על ההמחאות אינה נחזית להיות דוגמאת החתימה אשר מחייבת את החשבון לכל דבר ועניין. לכן הוחלט לפנים משורת הדין לגרוע את השיקים הבאים ממניין השיקים המסורבים בחשבון שבנידון".
האישור האמור, שניתן ע"י תחום לקוחות בבנק הדואר ואינו מהוה רשומה מוסדית, מתייחס אך ורק לשיק נשוא ההליך כאן ועל פניו נראה כי רק לגביו הוגשה הפניה לבנק הדואר.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, משנחה דעתי שהתובעת היא אוחזת כשורה בשטר שנימסר לה כדין ושנחתם עפ"י הרשאה, אני מורה על קבלת התביעה במלואה.
...
סיכום
לאור כל האמור לעיל, משנחה דעתי שהתובעת היא אוחזת כשורה בשטר שנמסר לה כדין ושנחתם עפ"י הרשאה, אני מורה על קבלת התביעה במלואה.
בהתאם להוראת תקנה 153 לתקנות, אני קובעת שהנתבעת תשלם לתובעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000 ₪.
סכום זה יתווסף לסכום ההוצאות בתיק ההוצאה לפועל וייגבה במסגרת ההליך שם.
מודעת אני ליחס שבין סכום התביעה לסכום ההוצאות שנפסקו, אולם בשים לב להתנהלות ההליך ולכך שהתקיימו שתי ישיבות בהן נחקרו הצדדים, אני סבורה שמדובר בסכום ראוי וסביר.