מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה להגדלת מזונות עבור קטינים

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עניינו של פסק דין זה בתביעת אם להגדלת דמי המזונות עבור שני קטינים שגילאיהם מעל שש שנים, בטענה כי האב אינו מקיים זמני השהות כסדרם, ההוצאות החדשיות עלו וההכנסות פחתו.
...
נוכח כל האמור לעיל, טוען כי אין כל מקום להגדיל היקף החיוב במזונות.
לאור האמור לעיל, התוצאה היא כדלקמן: בגין התקופה שממועד פתיחת הליך יישוב הסכסוך ביום 7/2/19 ישלם האב למזונות שני הקטינים סכום של 3,200 ₪ לחודש, היינו 1,600 ₪ לכל אחד מהילדים.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה להגדלת דמי מזונות עבור קטינה.
...
אוסיף, כי איני מקבלת את טענות הנתבע ביחס לנטל הכלכלי המוגבר כתוצאה מעלות הנסיעות מג'.
עם כל ההבנה לטענותיו של הנתבע, אני סבורה כי אין האמור צריך להשפיע על המזונות לה זכאית הקטינה לצורכי קיומה (ראו ע"א 381/86 אשר הוזכר לעיל) ואין בבחירתה של רעייתו של הנתבע לא לעבוד מתוך צורך לטפל באמה כדי לבסס את טענותיו של הנתבע לחסרון כיס באופן המהווה הגנה מספקת מפני הנטען נגדו.
יובהר, כי סוגיית מצבם הכלכלי של הצדדים נבחנה אך מאחר והדבר עלה כטענת הגנה של האב תוך הדגשה, כי לא נטען בתביעה לשינוי נסיבות בענין זה. לאור האמור, לאחר שנתתי דעתי לשינוי הנסיבות שחל בצרכי הקטינה עקב צמצום זמני שהותה עם האב ולאחר שהערכתי את היקף העלות הנוספת המוטלת על האֵם כתוצאה מהצמצום בזמני השהות - עלות שירותי שמרטפות ושירותי הסעות מצד אחד; ומאידך הבאתי בחשבון את השיפור במצבה הכלכלי של התובעת ואת מצבו הכלכלי של הנתבע אף שאין מדובר בשינוי נסיבות מהותי - אני מורה כי על סכום המזונות שנפסק בפסק הדין בעניין המזונות (סך של 1,600 ש"ח) יתווסף סך של 400 ש"ח. סכום זה ישולם עד הגיעה הקטינה לגיל 10 ואז יופחת לסך של 200 ש"ח. ההפחתה מבוססת על כך שלא יהיה צורך בהמשך שירותי שמרטפות לאחר גיל זה. הנתבע יישא בהוצאות בגין הדיון שהתקיים ביום 6.6.2022 בסך 350 ש"ח אשר ישולמו לטובת הלשכה לסיוע משפטי.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודש נובמבר 2018 המערערת הגישה תביעה למזונות הקטינים וביום 29.1.19 נפסקו מזונות זמניים לקטינים בגובה של 3,300 ₪ לחודש (1,100 ₪ לכל קטין) ומחצית משכר הדירה (3,750 ₪ לחודש), סה"כ 7,050 ₪ לחודש.
אם יקבל האב הפטר בהליך הפש"ר ויתברר שהוא מישתכר סכומים משמעותיים ביותר כפי שטוענת האם, היא תוכל להגיש תובענה להגדלת מזונות עקב שינוי נסיבות מהותי.
במצבו הנוכחי של האב כיום, פסיקת המזונות שנקבעה היא סבירה ואין כל עילה להתערב בה. כמו כן, ביהמ"ש קמא אף הורה שקצבת הילדים מהמל"ל תועבר לאם בנוסף למזונות ולפיכך האם מקבלת עבור הקטינים כל חודש עוד סך של 550 ₪ לחודש ואף סכום זה משמש לצרכיהם.
...
יחד עם זאת, בית המשפט קמא שקלל את מכלול הנתונים והממצאים והגיע למסקנה סבירה שאין מקום להתערב בה. בצדק נקבע שטענת המערערת בדבר הכנסה של 200,000 ₪ לחודש אינה מבוססת כלל על נתונים מוסמכים ומדובר בהשערה חסרת בסיס ועיגון.
בנושא אחד יש לקבל את הערעור והוא נוגע למועד תחולתו של פסק הדין.
סיכומו של דבר: אציע לדחות את הערעור בעיקרו למעט בנוגע למועד תחולת החיוב של המזונות הקבועים שיחול מיום מתן פסק הדין ככל שהמזונות הזמניים נגבו בפועל.

בהליך תלה"מ בתי המשפט לענייני משפחה0785-02023-19, תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני תביעות הדדיות של הצדדים בעיניין שתי בנותיהן הקטינות: תביעת התובעת (האם) אשר הוגדרה בכותרתה כתביעה להגדלת מזונות בגין הפרת זמני שהות, והסעד המבוקש בה – חיוב האב בתשלום בגין כל הפרה של זמני השהות שנקבעו בפסק דין.
סוף דבר נקבע בשתי התביעות כדלקמן: א. האב ישלם לידי האם עבור מזונות הקטינות סך 5,200 ₪ לחודש (2,600 ₪ עבור כל קטינה).
...
שוכנעתי כי שינוי אופן חלוקת צרכי הקטינות בין ההורים כפי שמתנהלים בפועל, באופן בו האב משלם לאם סכום גלובאלי עבור השתתפותו בצרכי הקטינות, יעצים את הסכסוך ביניהם וירחיב את גדר המחלוקות בהתנהלות השוטפת ביום יום דבר שאינו לטובת הקטינות.
שוכנעתי כי האם משתמשת בכספים שמשלם האב עבור צרכי הקטינות.
סוף דבר נקבע בשתי התביעות כדלקמן: א. האב ישלם לידי האם עבור מזונות הקטינות סך 5,200 ₪ לחודש (2,600 ₪ עבור כל קטינה).

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

במקביל ובמסגרת תובענה להגדלת מזונות שהגישה הנתבעת (תלה"מ 59473-06-17) הגיעו הצדדים להסכמות, לפיהן סכום המזונות שנקבע בהסכם (בסך 3,200 ₪) יעמוד בתוקפו, וזאת למעט תוספת חיוב במחציות עבור חוגים, וביהמ"ש נתן תוקף של פס"ד להסכמות אלה ביום 07.02.2018 (במקביל להסכמות בעיניין השינוי בזמני השהות, המפורט לעיל).
אמנם אין מחלוקת כי מעת אישור הסכם הגירושין ועד עתה, חלה הרחבה משמעותית בזמנים בהם שוהים הקטינים במחיצת האב, אך עיון בכלל ההליכים שניהלו הצדדים מלמד, כי יש להביא בחשבון אך את ההרחבה שחלה לאחר המועד בו נדחתה בהסכמה התביעה להגדלת מזונות שהגישה הנתבעת (לאחר ה- 07.02.2018), ואין להביא בחשבון את ההרחבה שבוצעה באותו מועד, תוך השוואה לחלוקת זמני השהות בעת פסק הדין הראשון למזונות (אישור ההסכם ביום 14.12.2010) וזאת הגם שזמני השהות בבית האב הורחבו באותה עת באופן משמעותי מאלו שנקבעו בהסכם הגירושין.
...
על אף שמלכתחילה נטענו בכתב התביעה טענות (בלתי מבוססות) ביחס לשינוי נסיבות הכרוך אחר השינויים בהכנסות הצדדים, הרי שבדיון שהתקיים ביום 29.06.2020 הצהיר ב"כ התובע (עוה"ד יצחק קארו בעמ' 2, ש' 8-10 לפרוטוקול) כדלהלן: "לשאלת בית המשפט היכן צוין גובה שכרו (של התובע א.מ.) אני משיב שלאחר שעיינתי בכתב התביעה אני רואה שלא מופיע מה היה שכרו אז ומה שכרו כיום.
סיכום: לנוכח האמור לעיל התביעה לביטול דמי המזונות נדחית.
התביעה להפחתת דמי המזונות מתקבלת באופן חלקי, ומשכך החל ממזונות חודש 1.2024 יישא התובע במזונות מופחתים בסך של 1,500 ₪ לכל קטין.
ממועד זה ועד סיום השירות חובה בצה"ל /שירות לאומי, על פי המאוחר מבין השניים, ישלם התובע לידי הנתבעת, למזונותיו של כל קטין שליש מהסכום האמור לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו