בפנינו תביעתה של גב' מדלין עזאם סלאמה (להלן: "התובעת") כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") לקבל את תביעתה לגימלת שמירת הריון לתקופה מיום 11.8.17 ועד הלידה ביום 14.2.18 כמשמעה בסעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשמ"ה-1995 (להלן - "החוק").
...
"
תמצית טענות התובעת:
א. התובעת טענה בסיכומיה, כי לאור האמור בחוות דעתם של המומחים ובמיוחד חוות דעתו של המומחה ברפואת נשים, הרי שיש לקבל את התביעה ולקבוע שהתובעת היתה במצב המצדיק שמירת הריון בתקופה החל מהשבוע ה- 32 להריונה ועד הלידה היינו בין התאריכים 19.12.17 ועד 14.2.18.
ג. במקרה דנן, ולמען הזהירות, טוען הנתבע כי באשר למחלוקת בדבר זכאות התובעת לשמירת היריון בגין גודש וריד באף החל מהשבוע ה- 32, ובהעדר הצבעה על בעיה אחרת מתחום רפואת הנשים, הרי שבמקרה זה יש להעדיף את חוות דעתו של ד"ר ביזר המומחה בתחום ה- א.א.ג. ואשר אף פרופ' יפה הסכים לה.
ד. לאור האמור לעיל יש לדחות את התביעה לשמירת גמלת היריון משלא מתקיימים התנאים הקבועים בסעיף 58 לחוק בדבר סכנה לתובעת או לעוברה כעולה מחוות דעת שני המומחים שמונו על ידי בית הדין.
"התיקון המוצע בחוק הביטוח הלאומי מתייחס למצב בו אשה הינה בהריון בעל סיבוך גבוה ונזקקת להשגחה תמידית, מצב הידוע כ'שמירת הריון'. המטרה היא, להגן על העובדת ולהבטיח לה הכנסה בתקופת שמירת ההריון".
בעב"ל 36253-10-11 המוסד לביטוח לאומי – לימור קסטיאל (ניתן ביום 12.12.12) בית הדין הארצי עמד על כך, שכאשר מבוטחת טוענת לזכאותה לגמלת שמירת הריון –
"עליה להוכיח שני רכיבים באשר למצבה הבריאותי: ראשית, שמדובר במצב רפואי הנובע מההריון, ושנית, שאותו מצב רפואי מסכן אותה או את עוברה."
טענה זו הינה מטבע הדברים טענה שברפואה, ולכן מוטל על המבוטחת להמציא אישור רפואי בכתב למוסד לביטוח לאומי, על מנת לבסס טענה זו. באשר למעמדו של האישור הרפואי בתביעה לתשלום הגמלה לשמירת הריון נאמר בעב"ל 1087/04 המוסד לביטוח לאומי – אסנת יוקר (ניתן ביום 2.3.05):
"האישור הרפואי בתביעה לתשלום גמלה לשמירת הריון יש לו מעמד כבד משקל, בדומה לתעודת אי כושר בתאונה בעבודה (עב"ל 479/97 המוסד לביטוח לאומי – לימור גבאי עבודה ועוד תקליטור 22, [פורסם בנבו] עבודה ארצי, כרך לג(22), 31). האישור יוצר חזקה הניתנת אומנם לסתירה, של קיום התנאים המצדיקים שמירת הריון."
לאחר שעיינו בכל כתבי הטענות ונספחיהם, בחוות דעתו של ד"ר ביזר וכן בחוות דעתו של פרופ' חיים יפה ובתשובותיו לשאלות ההבהרה ובשאר המסמכים בתיק, החלטנו שאין לקבל את תביעתה של התובעת לגמלת שמירת היריון לתקופה מיום 11.8.17 ועד הלידה ביום 14.2.18 וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן:
אכן צודק הנתבע בטענתו, כי על מנת לבחון את זכאות התובעת לגמלת שמירת הריון לתקופה שבמחלוקת, יש לבחון האם בתקופה זו יש בחומר הרפואי עדות למצב רפואי הנובע מההיריון ואשר מסכן את התובעת ואת עוברה, או במקרה שבפנינו עולה, כי הגודש הורידי באף לא גרם לסכנה כלשהי לתובעת ובוודאי לא לעוברה.
אין בקביעתו של ד"ר יפה כי עומס הנוזלים בגוף ההרה בכלל ובמחזור הדם בפרט יחד עם גודש בכלי דם ורידים ונימיים מצב אשר יכול להביא לסבל מתמשך וקושי רב בכל פעולה, אפילו הקלה ביותר כמו למשל עליה במספר מדרגות וביצוע מטלות גם הקלות ביותר, כדי להצדיק קבלת תביעתה של התובעת לגמלת שמירת הריון שכן קביעה זו הינה עומדת בתנאים הקבועים בסעיף 58(1) לחוק שכן הדבר אינו מתחייב בשל מצב רפואי הנובע מההיריון והמסכן את האישה ו/או את עוברה
מכל האמור לעיל עולה, כי לא מצאנו כל נימוק או טעם המצדיק שלא לאמץ את חוות דעתו של ד"ר ביזר המומחה בתחום א.א.ג. או לקבל את המלצתו של פרופ' יפה המומחה בתחום רפואת הנשים, ומשכך, דין התביעה להידחות.