בהמשך, ולאחר שניתן פסק דין לפינוי הנתבעים 1ו – 2, בתביעת פינוי שהגיש התובע נגדם, הגיש התובע הודעה לפיה הוא מבקש למחוק את התובענה ואת הבקשה לבצוע שטר, שכן בנתיים הנתבעים 1ו- 2 פינו את הבית והתחוור לו כי הותירו נזקים רבים אחריהם, ולפיכך בכוונתו להגיש תביעה כספית כוללת כנגד הנתבע 3 בגין ערבותו לחובות הנתבעים 1 – 2.
בין יתר התחייבויות הנתבעים 1-2 ע"פ הסכם השכירות, נכללו גם התחייבויות כגון: "השוכר מתחייב להשתמש במושכר באופן זהיר והוגן ולמנוע כל קילקול או נזק בו ובכל פעם שיגרם איזה נזק או קילקול...לתקן מיד על חשבונו..."; "בתום תקופת השכירות, מתחייב השוכר לפנות את המושכר ולהעמידו לרשות המשכיר כשהוא נקי מכל אדם ו/או חפץ השייכים לשוכר, עם כל המפתחות שלו, כשהדירה נקיה ובמצב כפי שנמסרה לשוכרים, כשהדירה צבועה ומסוידת. ולאחר שהשוכר פרע, הן לשוכרים והן לכל גוף אחר, את כל התשלומים שהוא חייב בהם לפי הוראות הסכם זה"; "השוכר יישא במשך כל תקופת השכירות, בכל ההוצאות והתשלומים הכרוכים בדירה, כגון: חשמל, מים, גז, הוצאות, ועד בית וכיוצ"ב, כן ישלם את כל המיסים הערוניים – החלים או שיחולו על המחזיק של המושכר. השוכר יפקיד 4 המחאות ללא תאריך וסכום לפרעון לפקודת עריית ב"ש, חברת חשמל וחברת הגז ובזק". בהמשך ההסכם נרשם: "להבטחת ביצוע הפינוי בתום תקופת השכירות ומילוי כל יתר התחייבויותיו של השוכר על פי הסכם זה מוסר השוכר למשכיר שטר חוב על סך.... ללא תאריך פרעון ובערבות 2 ערבים לשביעות רצונו של המשכיר".
חרף הכתוב בהסכם, לבסוף הוסכם על ידי הצדדים כי הנתבע 3, ימסור 12 שיקים וכן שיק בטחון פתוח.
...
מכל מקום, כאשר הוכח מחוות דעתו קוזי ומעדות התובע כי היו נזקים אקוטיים ויסודיים, אותם חייב היה התובע לתקן לפני כניסת הדיירים החדשים, כגון – סידור ארון החשמל, איטום חורים בקירות, תיקון דלתות כניסה שנפרצו, תיקון ארונות מטבח, פינוי פסולת / ציוד, וכדו', אני קובעת שסביר שמשך התיקון של הליקויים המהותיים, על מנת להשמיש את הבית למגורים, הינו בסדר גודל של חודש ימים.
אני מאשר לפיכך פיצוי בגין אבדן דמי שכירות לתקופה של חודש ימים, בסך של 4,000 ₪.
סוף דבר
התביעה כנגד הנתבע 3 התקבלה.