המדינה הוסיפה, שהתובע קיבל את מלוא זכויותיו באשר לגימלה, יחסית לתקופת שרותו, וכן את המענק כפי שזכויותיו מקנות לו.
בפסק דינו מציין בית משפט קמא, כי על מנת שתתקבל תביעתו של התובע בעילת הרשלנות היה עליו להוכיח שהמשטרה לא הייתה אמורה לפטרו על סמך המלצתה של פקד גב' ברוורמן, ובגלל החשדות שעמדו כנגדו באותה עת, ושפיטוריו היו מעשה רשלנות אשר "כל אדם סביר" לא היה נוקט בו, וכי רשלנות זו הייתה הפרת החובה כלפיו, חובה מוגברת של מעביד לעובד, ושבגלל רשלנות זו נגרמו לו הנזקים.
נעיר עוד, שגם מתוך עיון בכתב העירעור שהגישה המדינה (ע"א 11006-05-13), כמו גם בעקרי הטיעון שהוגשו מטעמה, לא עולה כי המדינה העלתה טענה לפיה הסמכות העניינית נתונה, לצורך הדיון בתביעה הכספית שהגיש התובע, לבית המשפט לענינים מנהליים ולא לבית המשפט האזרחי (במובחן מטענת המדינה לפיה המקום לבירור ביטול הפיטורין, היה בזמנו במסגרת בג"צ וכיום בבית המשפט לעניינים מנהליים).
...
בסופו של דבר לא הוגש כתב אישום כנגד התובע, והוא גם לא הועמד לדין משמעותי.
וראו ע"א 1617/04 כים ניר שירותי תעופה בע"מ נ' הבורסה לניירות ערך בתל אביב בע"מ, סעיף 26 (29.6.08):
"בית משפט זה קבע במסגרת פסק הדין בהליך הקודם כי החלטת הסירוב הייתה שגויה, אך בכך אין די לצורך חיובה של הבורסה ברשלנות. לא כל החלטה שגויה של גורם המפעיל שיקול-דעת מקצועי – בין אם רשות מנהלית בין אם לאו – הינה מניה וביה החלטה רשלנית ..."
ובהמשך: "בנסיבות אלו, אני סבורה כי 'מתחם הסבירות הנזיקי' של ההחלטה ראוי שיהיה רחב יותר" (שם, בסעיף 28).
ובהמשך, בסעיף 30 של פסק הדין הנ"ל:
"לא כל אימת שרשות ציבורית פועלת שלא כדין, צומחת לפרט עילת תביעה בנזיקין. שאם נאמר כך, נמצאנו מטשטשים את ההבחנה בין המשפט המינהלי-ציבורי לדיני הנזיקין במשפט הפרטי, עד כדי זהות בין השניים".
יישום הלכה זו על ענייננו מוליך למסקנה כי גם אם היה המערער נוקט בדרך הראויה, והיא - הגשת עתירה מינהלית לבית המשפט המוסמך כנגד פיטוריו וכנגד הליך קבלת החלטת הפיטורין (וכאמור, די בכך שהמערער לא נהג כך כדי לדחות את תביעתו), וגם אם בית המשפט המוסמך היה מגיע למסקנה כי אומנם הפיטורין תקפים ומוצדקים, אך נפל פגם בהליך קבלת החלטת הפיטורין, איני סבורה כי במקרה כזה, אף בהתעלם מקביעות בית משפט קמא לגבי התנהגותו החמורה של המערער והיסוד הנפשי שלווה להתנהגות, ניתן היה לומר כי הפגם הוא כה קיצוני עד שנופל הוא בגדר אותם מקרים מיוחדים המצדיקים הטלת אחריות בנזיקין על הרשות השלטונית.
לסיכום - בשים לב לכל האמור לעיל, דעתי היא כי יש לקבל את ערעור המדינה ולהורות על ביטול פסק דינו של בית משפט קמא.