מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול עסקת משקפיים ולקבלת החזר כספי

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

הנתבעת, לאחר בירור שערכה תוך כדי שיחה עם הבן, הודיעה לבן, כי דמי הביטול עבור הטיסה הנם מלאים, דהיינו לא יוכל לקבל את כספו חזרה וכי יש לשלם לנתבעת בנוסף עמלת ביטול.
אין ספק, כי כאשר מדובר בבטול, שיש בצידו סיבה מוצדקת, כפי שהיה במקרה דנן ועל כך אין חולק, הרי של הסוכן לבחון את פניית הלקוח במשקפיים שונים מאשר בבטול עסקה על פי רצונו של הלקוח.
דומה, כי במקרה דנן, כפי שהדבר עולה מתוך תמליל השיחה שבין הנציגה של הנתבעת ובין בנו של התובע וכפי שהדבר עולה מתוך המסמכים שהציגה הנתבעת לשם הוכחת טענותיה ובהיעדר עדות ישירה של אותה נציגה אשר הודיעה על שיעור דמי הביטול, כי דמי הביטול שנאמרו לבנו של תובע הנם דמי ביטול בשיעור הרגיל ולא עקב בחינה מיוחדת של הדברים.
לאחר מחדליה אלה של אשת התובע (שפעלה בשמה ובשמו), הנני סבורה, כי הגם שהנתבעת לא הראתה מהו גובה ההחזר לו היה זכאי התובע והאם הוא קיים או שמא גם לפי תנאי חברת התעופה מדובר בדמי ביטול מלאים, הרי שבנסיבות העניין, לא זכאי התובע לפצוי כלשהוא מהנתבעת.
...
לאחר ששמעתי את הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי התובע לא הרים את הנטל להוכיח תביעתו, הגם שהנתבעת אף היא כשלה בהוכחת טענותיה.
כך אם ישנם תנאי ביטול עסקה שהוכתבו על ידי הספק, הרי שהלקוח, שבסופו של דבר, השירות שנרכש עבורו הוא השירות מאותו ספק, מחוייב אף הוא לתנאי השירות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת לא משתמשת במשקפיים שהתקבלו מהנתבעת, ולא קיבלה החזר כספי מהנתבעת כדי לרכוש משקפיים חדשים.
לתובעת לא קמה זכות לבטל את העסקה לפי תקנה 6(א)(2) לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א-2010, הקובעת כי במוצר המיוצר על פי נתונים אישיים, כמו משקפיים, אין זכות ביטול עסקה.
התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה, ולא הוכיחה, ולו בראשית ראייה, את תביעתה, כי נפל פגם של אי התאמה במוצר שרכשה מהנתבעת, וכי סופקו לה משקפיים שאינם מתאימים.
...
ובסופו של דבר נותרה התובעת ללא משקפיים תקינות וללא הכסף.
לאור האמור – התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ההליך בסך 450 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לביטול עסקה לרכישת משקפי ראיה ולהשבת התשלום ששולם תמורתם.
לדידו, עסקינן באי התאמה לפי סעיף 11 לחוק המכר התשכ"ח 1968 משכך קמה לו הזכות לביטול העסקה ולהחזר מלוא התמורה ששילם עבור המשקפיים.
אמנם, ישנם מקרים בהם חרף תקנה 6 (א) (2) לתקנות, כאשר הנתבעת לא פעלה כמצופה וסיפקה מוצר שאינו מתאים, ינתן סעד בהתאם לחוק המכר, אך ממקרה זה עולה כי התובע לא עמד בנטל להוכיח כי קמה לו הזכות לקבלת הסעדים להם עתר ומטעם זה בלבד, דין התביעה להדחות.
שלישית, אשר לתובע המבקש את כספו חזרה, התובע נאות אמנם לאפשר לנתבעת לתקן משקפיו פעם אחר פעם על פני תקופה של 10 חודשים מעת ביצוע הרכישה, אולם העובדה כי מחודש 9/17 ועד חודש 6/18 התובע לא השיב את משקפיו לנתבעת וזאת למשך 8 חודשים ורק לאחר מכן שב ודרש משקפיים חדשות יש בה כדי להניח כי התובע זנח טענותיו במועדים הרלוואנטיים, או למצער, לא מצא לנכון לעמוד על טענותיו.
...
אמנם, ישנם מקרים בהם חרף תקנה 6 (א) (2) לתקנות, כאשר הנתבעת לא פעלה כמצופה וסיפקה מוצר שאינו מתאים, ינתן סעד בהתאם לחוק המכר, אך ממקרה זה עולה כי התובע לא עמד בנטל להוכיח כי קמה לו הזכות לקבלת הסעדים להם עתר ומטעם זה בלבד, דין התביעה להידחות.
אני סבור כי בכך הציגה הנתבעת, במקרה זה, שירות צרכני הולם.
נוכח כל האמור אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

אני מקבלת עדותה של הגב' זכרנקוב כמהימנה שהעדה נישאלה בבדיקה הראשונה לגבי תחושתה מהמשקפיים עמם באה שהשיבה כי היא מרגישה טוב איתם, דבר ששיכנע את העדה שאין מקום לשינוי מספר המשקפיים שיש לבצע.
נעשה ניסיון על ידי בית המשפט להביא את הצדדים להסכמות והוצע לתובעת לבצע זוג משקפיים חדש בהתאם לבחירתה והעדשות יעשו בהתאם למספרי המשקפיים שנקבעו לה על ידי החנות החדשה ממנה רכשה ואולם התובעת לא הסכימה וביקשה רק החזר כספי.
לכך אוסיף שבהתאם לתקנה 6(א)(2) לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010, אין זכות ביטול עסקה לגבי "טובין שיוצרו במיוחד עבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות". זאת ועוד, הנתבעת הציגה בפני פסק דין בתיק ת"צ 27499-07-13 בעיניין זועבי; ת"צ 27610-07-13 בעיניין מסארווה; ת"צ 2755-07-13 בעיניין תותרי ומפסק דין זה עולה כי הושג הסכם בין הצדדים בכפוף להסתלקות התובענות ובין היתר כי בעיניין משקפי שמש אופטיות לא ניתן יהיה לידרוש את ביטול העסקה בשום אופן.
...
לא שוכנעתי כי יש עילה להחזרת התשלום אותו שילמה התובעת ולא שוכנעתי כי התובעת הוכיחה את תביעתה כי הבדיקה שנערכה לה איננה מקצועית או שהמשקפיים שסופקו לה אינם תואמים את נתוניה.
קל וחומר כאשר מדובר במשקפיים מסוג מולטיפוקל כפי שנעשו בהתאמה אישית עבור התובעת בתיק זה. לאור האמור, ובהיעדר כל ראיה בדבר אי תקינות המשקפיים שסופקו לתובעת על ידי הנתבעת, לא ניתן לקבוע כי נפל פגם במשקפיים שרכשה התובעת ומהנימוקים לעיל אני סבורה שאין להורות על ביטול העסקה.
יחד עם זאת, אני סבורה כי מאחר והמשקפיים שיוצרו עבור התובעת מוחזקים בידי הנתבעת, הרי שמן הראוי כי הנתבעת תשיב לתובעת את המשקפיים שסופקו לה. סוף דבר, לאחר שקבעתי כי התובעת לא הוכיחה את תביעתה אני דוחה אותה אך קובעת כי על הנתבעת להשיב לתובעת את המשקפיים ששילמה בעבורם, וזאת בתוך 14 יום מיום פסק הדין אצל הנתבעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כבר עתה ייאמר כי התביעה היא לפצוי ואינה לביטול עסקה כי אז לא היה בסמכות בית המשפט לתביעות קטנות לידון בכך , בשל שוויו של הרכב .
ב18.6.20 התובע ניגש למשרד הרשוי לקבל תדפיס מידע אודות הרכב ועל פי התדפיס מצוין כי הרכב היה בבעלות חברה ולא אדם פרטי כפי שנימסר לו.התובע יצר קשר עם נציג הנתבעת ודרש החזר כספי בגין החלק היחסי שבין עלות רכב יד ראשונה מאדם פרטי לבין עלות רכב יד ראשונה מחברה.
המסגרת הנורמאטיבית: החוקים המהוים את המשקפיים דרכם ניתן להשקיף ולראות מקרים צרכניים אלה ודומיהם הנם: הטעה- הוראות סעיף 2(א) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א – 1981 (להלן"חוק הגנת הצרכן") והוראות סעיף 15 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג- 1973 (להלן: "חוק החוזים") הפרת חובת האמון והגילוי- מכוח חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח – 2008 (להלן: "חוק מכירת רכב משומש"), הפרת חובת תום הלב- בנגוד לסעיף 12 לחוק החוזים, אי התאמה – מכוח סעיף 11 לחוק המכר, התשכ"ח- 1968 (להלן: חוק המכר"), רשלנות-מכוח סעיפים 35 ו- 36 לפקודת הנזיקין[נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין") ותאור כוזב – מכוח חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 (להלן: "חוק עוולות מסחריות") " כלל החוקים משמשים זה לזה, משקפיים לראייה מקרוב ולרחוק , גם במקרה דנן וגם עבור כלל הנורמות למסחר התקין והראוי בחברה המבקשת לבנות ערכי עם ואדם.
...
סוף דבר , חוות דעת השמאי המוסכם מטעם בית המשפט , הכריעה שמאית והעניקה הסבר מקצועי בכל הנוגע למונחים שעלו בדיון כמו גם התייחסה לגרסת הנתבע מקצועית בתחום זה .
לאור כל האמור , הריני מורה כדלקמן : · הנתבע ישלם לתובעים יחד סכום של 10,673 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד פסק הדין .
· נוסף לאמור ישלם הנתבע לתובעים יחד הוצאות משפט כולל חלקם בחוות דעת השמאי בסכום כולל של 2,500 ₪ .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו