מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול עסקה, החזר כספי ופיצויים בגין הפרת חוק הגנת הצרכן

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לביטול עסקת מכר ספות, החזר כספי של מחיר הספות, התשלום ששולם בעבור ההובלה ופצוי כספי והכל כפי שיפורט להלן.
ממשיכים התובעים וטוענים כי מאחר והחוזה הופר הרי שמכוח סעיף 2 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א – 1973, בשילוב עם סעיפים 6 (הפרה יסודית), 7 (הזכות לביטול), 10 (הזכות לפיצויים גם ללא הוכחת נזק) לחוק החוזים (תרופות) הם זכאים לביטול החוזה וכן לפצוי גם ללא הוכחת נזק.
הנתבעת מפנה גם היא להוראות חוק העומדות, לטענתה, לזכותה ובעיקר סעיף 6 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א – 2010, הדנות בטובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
להפך, העובדה כי הנתבעת הסכימה להחליף את הספה פעמיים מלמדת כי בכוונתה היה לקיים את העסקה במלואה ובתום לב. מנגד, בהחלט עומדת לתובעים זכות לבטל את החוזה מכוח חוקי הגנת הצרכן.
...
אני מקבל את טענתו (כפי שעולה מהתכתובות שצורפו) כי הולחץ על ידי בעלי החנות להגיע מיידית לקחת את הסלון, לקראת סגירה בשעות הלילה וכי לא התאפשר לו כלל לבדוק את הסלון ועל כן אני קובע כי ההודעה נמסרה במועד ובהזדמנות הראשונה.
באשר ליתר הסעדים המבוקשים, לא מצאתי לנכון להיעתר להם.
לפיכך הנני מורה כדלקמן:- לבקשת התובעים העסקה מבוטלת, התובעים יחזירו את הסלון לידי הנתבעת בתוך 7 ימים מיום קבלת פסק הדין והנתבעת תחזיר ביום קבלת הסלון את הסכום ששולם בניכוי 100 ₪ דמי ביטול.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית להחזר בגין ביטול עסקה, ותביעה שכנגד לפיצויים בגין לשון הרע.
התובעת דורשת השבה משהיא ביטלה העסקה שהיא עסקת מכר מרחוק תוך 14 יום העסקה לפי חוק הגנת הצרכן, בנוסף הנתבעת הפרה את חובתה לספק פרטים אודותיה ואודות המוצר לפי ס' 14ג(ב) לחוק.
...
על כן, אני קובעת כי הפירסום הנ"ל, כמקשה אחת, עולה כדי לשון הרע.
על כן אני קובעת, כי לא קמה לנתבעת הגנת תום הלב.
על כן, אני קובעת, כי לא חלה במקרה זה הגנת אמת הפרסום.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

השאלות המשותפות לחברי הקבוצה: השאלות המהותיות של עובדה ומשפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה הן, בין היתר, האם המשיבות עמדו בחובת הגילוי והיידוע החלות עליהן בקשר עם העיסקאות נשוא התובענה? האם לחברי הקבוצה עמדה זכות לביטול העיסקאות בכל עת וזאת מכוח חוק הגנת הצרכן ומכוח המצגים והפרסומים של המשיבות? האם הלקוחות זכאים להחזר כספי? האם היתנהלות המשיבות מהוה הטעייה? האם מדיניות הביטול בפועל של המשיבות והתנהלותן מהוה תנאי מקפח בחוזה אחיד? האם המשיבות הפרו את התחייבויותיהן החוזיות? האם המשיבות נהגו בחוסר תום לב בכריתת ו/או בקיום חוזה או עמידה על זכות בחוזה? הסעדים שנתבעו כפי שפורט בבקשת האישור: צו עשה שיורה למשיבות לעמוד בהוראות הדין הנוגעות לגילוי ויידוע במסגרת ביצוע עיסקאות מתמשכות ומכר מרחוק; ובכלל כך שליחת מיסמך גילוי בהתאם לדין בכתב לאחר ביצוע העסקה ויידוע בדבר זכות הביטול העומדת להם מכוח הדין וההסכם.
הסדר הפשרה מעניק סעדים ראויים בדמות פיצוי כספי ללקוחות המשיבות, כאשר היתרה תועבר לקרן החלוקה, וכן מעניק תועלת ציבורית בדבר הסדרה עתידית המאפשרת ללקוחות ישראליים להתנתק תוך קבלת החזר יחסי מדמי המנוי השנתיים בהתאם לחוק הגנת הצרכן כמו גם שהלקוחות יקבלו את מלוא המידע שיש למסור להם על פי הדין ביחס להתקשרות, כאשר ניהול ההליך לא היה מביא בהכרח לתועלת גדולה יותר לקבוצה.
...
לפיכך, מצאתי את הסכומים המומלצים כגמול למבקש וכשכר טרחה לבאת כוחו של המבקש סבירים והולמים את נסיבות ההליך, ואני מאשר תשלומם.
סוף דבר אני מאשר את הסדר הפשרה בין המבקש למשיבות ונותן לו תוקף של פסק דין.
אני מאשר גמול למבקש ושכר טרחה לבאת כוחו, כאמור בסעיף 22 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית בסך 141,517 ₪, להשבת כספים ששילם התובע לנתבעים, ולפצוי בגין הפרת חוק הגנת הצרכן ובשל עוגמת נפש.
יוער, כי לאחר הגשת כתבי הטענות, אישר הנתבע שקבל כספים מכפר הנופש, אולם טען כי התובע אינו זכאי למלוא ההחזר, שכן הכניס את הנתבעים להוצאות סרק בהגשת התביעה, תחת שיכול היה להמתין להסדרה ראויה של המחלוקת, בהתחשבות הדדית, כפי שנעשה עם לקוחות רבים.
סעיפי הפצוי בחוק הגנת הצרכן קובעים: כי דין מעשה או מחדל בנגוד לפרקים ב', ג', ד' או ד'1 לחוק כמוהו כעוולה לפי פקודת הנזיקין; כי לבית המשפט סמכות לפסוק פיצויים, ללא קשר לנזק, בסכום לפי שיקול דעתו, שלא יעלה על 10,000 ₪, במקרים מסוימים, לרבות כאשר הצרכן ביקש לבטל את החיוב בעסקת מכר מרחוק, והעוסק לא נעתר לבקשתו; לבית המשפט סמכות לפסוק פיצויים במקרה כאמור, לפי שיקול דעתו, בסכום שלא יעלה על 50,000 ₪ כאשר מתקיימות נסיבות מחמירות כפי שמגדיר החוק בסעיף 23א(ב), כלומר – בין היתר – אם ההפרה כוונה כלפי קשיש, או בוצעה תוך מצג שוא.
...
לשון הסעיף מחזקת מסקנה זו, שהרי נאמר: "על אף הוראות סעיף קטן א". לו ביקש המחוקק להותיר את הדרך פתוחה לפסוק הן פיצוי רגיל והן פיצוי לדוגמא לא היה משתמש בלשון הנ"ל. בחוק נקבע: "בבואו לקבוע את גובה הפיצויים לדוגמה, יתחשב בית המשפט, בין השאר, בשיקולים המפורטים להלן, ולא יתחשב בגובה הנזק שנגרם לצרכן כתוצאה מביצוע ההפרה:
לאחר ששקלתי את מלוא נסיבות העניין, לרבות ביטול העסקה כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה והוראות הממשלה בעקבותיה, העובדה כי בעת הביטול סביר היה שהנופש לא יוכל לצאת אל הפועל, העובדה כי התובע ביטל את הנופש לא מפאת אי גילוי פרטי הביטול אלא מחמת המצב כאמור, העובדה כי למרות שלא גולו פרטי זכות הביטול ידע התובע לבטל את העסקה במועד התואם לזכותו כחוק, סכום העסקה (הוא היקפה של ההפרה), נסיבות ההפרה (אי קבלת הכספים מכפר הנופש עד לאחר הגשת התביעה) וההיקף הכספי של עסקי העוסק, אני מחליטה להעמיד את גובה הפיצוי שעל הנתבעים לפצות את התובע בשל אי קיום החובה להחזיר לו כספו, גם לאחר שהכספים ששילמו לכפר הנופש הוחזרו, על סך 4,000 ₪.
מחמת אותם שיקולים ונסיבות שמניתי בסעיף 41 לעיל, אני מחליטה לפסוק לזכות התובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בין העילות אותן מנה התובע בבקשת האישור נמנות העילות הבאות: הפרת חוק הגנת הצרכן, התשמ"א – 1981 תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א – 2010 הפרת חובה חקוקה כמשמעותה בפקודת הנזיקין.
דהיינו, לאפשר לצרכנים לקבל החזר כספי בתוך 14 יום, לפצות את חברי הקבוצה בגין הנזקים שנגרמו להם וכן להורות למשיבה לסמן את מוצריה בהתאם לדין.
מאחר והסתלקות התובע אינה יוצרת מעשה בית דין כלפי אחרים, בשים לב לאנטרס הצבורי, תיקון התקלה ועל מנת למנוע הוצאת כספים מיותרת ואובדן זמן שפוטי, נראה כי הציבור ייצא נשכר ככל שהתובענה לא תתברר עד תומה.
...
בכך, נדחית תביעת התובע כלפי הנתבעת מבלי שיהא בכך כדי להוות מעשה בי דין כלפי אחרים.
בנסיבות, בהן אישור בקשת ההסתלקות אינו מהווה מעשה בי דין כלפי שאר חברי הקבוצה, נעתרת הבקשה שלא להורות על פרסום הודעה זו. זאת בהתאם לסעיף 16(ד)(1) לחוק.
התוצאה היא: בקשת האישור והתביעה הייצוגית נדחים ביחס לתובע, ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו