מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לביטול הסכמי פשרה בליקויי בנייה ושטח דירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת התחייבה לבנות לתובעים דירה כמפורט בהסכם המכר במפרטים ובתוכניות שצורפו לו. בין השאר, הנתבעת התחייבה בסעיף 6.1 להסכם המכר כי בניית הדירה תעשה באופן מקצועי ובהתאם לכל דין, או במילותיה שלה "ראויה למגורים". כמו כן, בסעיף 7 להסכם המכר התובעת מתחייבת להיות אחראית לכל פגם, ליקוי ויחסרון שיתגלו בדירה כתוצאה מהבנייה על פי חוק מכר (דירות) תשל"ג - 1973, לרבות, תקופת בדק ואחריות לכלל הרכיבים הקיימים במיפרט המכר המצורף לכתב התביעה.
בהתאם לדין הקיים, סעד שלא נטען לו בכתב התביעה דינו בטלות, אך בעניינינו, אין מדובר בסעד שלא נזכר בכתב התביעה, אלא בסעד שבעת כתב התביעה הוא נתבע, אך התובעים לא שמו אותו.
ב23.7.2019 ניתנה החלטה דיונית על ידי בית משפט זה מאת המותב המטפל הקודם, בעיניין הסכמות ביחס לרכיב תיקון בדירת התובעים, החלטה זו אינה צו עשה ואין מקום אף לפרשה כצו עשה, החלטה זו העניקה תוקף משפטי למתווה הפשרה הספציפיים שעל אודותיו הסכימו הצדדים ותו לא! אין מקום לראות בה צו עשה כלל וכלל.
חווה"ד אינה נוקבת בסכומי כסף כלשהם לצורך ביצוע התיקונים המפורטים בה. חווה"ד מיום 16.10.2018 של מומחה התובעים המהנדס דינרשטיין: המומחה ביצע בדיקת שטח ב16.10.2018.
...
משכך, מקובלת עליי טענת הנתבעת, כפי שעולה בכתב הגנתה, כי קיים חוסר דיוק בסכום אותו תבעו התובעים בכתב התביעה.
אני סבור כי הנתבעת אכן גרמה לעוגמת נפש ממשית בקרב משפחת התובעים, ועל כך עליה לפצותם.
בנסיבות כולן אני מוצא לקבוע שהתובעים זכאים לפיצוי ע"ס 30,000 ₪ בגין עוגמת נפש, מתוך הסך של 100,000 ₪ שנתבע בכתב התביעה, וזה סכום שנראה לי סביר ומידתי בנסיבות, גם בהתחשב בשיעור הנזקים האחרים שנקבעו בפסה"ד. סיכום התביעה מתקבלת, באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים הבאים: סך של 17,435 ₪ עבור כלל הליקויים אשר לא תוקנו בבית התובעים, בהתאם למומחה בית המשפט, בצירוף מע"מ ובצירוף הפרשי הצמדה למדד תשומות הבנייה, ממדד חודש מאי 2022 ועד המדד הרלוונטי נכון למועד מתן פס"ד זה. בנוסף, לסכום המתקבל מהשערוך הנ"ל (לפי מדד תשומות הבנייה) יש לצרף, החל מיום מתן פס"ד זה ואילך (עד מועד התשלום המלא בפועל) הפרשי הצמדה וריבית כדין בלבד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעות מכחישות את הטענה לליקויי בנייה שנותרו בדירה, וטוענות שהשוני בגוון האריחים שבדירה איננו ליקוי אלא ביטוי לאופי האריחים.
בהסכם הפשרה (נספח יא' לתצהיר התובעת) מודגש שאין בו כדי להוות הודאה בטענה מטענות הצדדים ואין לו רלוואנטיות לתביעה זו. 10.8.
לפי גרסת הנתבעות, לצד תאור הדירה בנספח א' להסכם ככזו הכוללת מרפסת שמש מקורה, הובהרה שמירת זכותן של הנתבעות לעריכת שינויים לפי דרישת הרשויות בהיתר הבנייה הצפוי, וכך גם נעשה כאשר לפי היתר הבנייה נקבע שמרפסות השמש לא יהיו מקורות.
אותם שינויים שנשמרה לנתבעות הזכות לעשות הוגבלה לכאלו שאינן מקטינים את שטח הדירה "ביותר מ-2%", בעוד שנשמרה זכות התובעת לבטל את ההסכם אם נמצא שנעשו שינויים משמעותיים בתכנון הדירה (סעיף 15.4 בנספח א' של ההסכם).
...
בין מכך או בין מכך – הטענה נדחית.
גם טענה זו של התובעת – נדחית.
אשר על כן אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

כשנה מאוחר יותר, ביום 9.6.16, רכשה התובעת מן הנתבעת 1, אוצר קרן היסוד התחדשות עירונית בע"מ (להלן: "אוצר קרן היסוד"), דירת גן חדשה בת 4 חדרים בשטח 96 מ"ר, מחופה אבן, בצרוף מרפסות בשטח 12 מ"ר וגינה בשטח 168 מ"ר, ברח' קרן היסוד 40-38 באשדוד (גוש 2191 חלקה 9 דירה 28) (להלן: "דירת הגן"), בתמורה לסך 1,650,000 ₪ [הפרטים מתוך חוזה הרכישה שצורף כנספח א' לכתב התביעה; ושמאות מיום 21.2.17 מאת שמאי המקרקעין מר חיים מסילתי, נ/9, תוך אימוץ הפרטים לגבי מספר החדרים ושטח הדירה שבוצעו בפועל, כעולה מחוות דעת ליקויי בנייה מאת המומחה מטעם התובעת, מר יהונתן גושן, מיום 20.6.19, שצורפה כנספח י' לכתב התביעה, ומחוות דעת ליקויי בנייה מאת המומחה שמונה מטעם בית המשפט בהסכמת הצדדים, מר דן אורמן, מהנדס ביניין ושמאי מקרקעין (להלן: "המומחה מר אורמן"), מיום 22.6.20, שהוגשה לתיק בית המשפט ביום 26.6.20].
בעודי שוקד על לימוד התיק, עובר לכתיבת פסק הדין, בימים 25 – 28 באוקטובר 2021, הודיעו והבהירו הצדדים כי התובעת והנתבעים 1 – 5 (קרי: אוצר קרן היסוד, איזי, עו"ד לוי, גב' לוי ועו"ד אבו) הגיעו להסכם פשרה שלפיו תבוטל עסקת הרכישה של דירת הגן, הדירה תושב לאוצר קרן היסוד, והתובעת תזכה בהשבת התמורה ובפיצוי.
...
התוצאה היא כי דין התביעה נגד עו"ד בלטר להידחות.
הגעתי למסקנה כי הנתבעת 7 פעלה בתום לב, התכוונה למלא כלפי התובעת את חובותיה המקצועיות באופן מיטבי ואף עשתה כן. בנסיבות אלה, קבעתי, למעלה מן הצורך, כי אין מקום להטיל על הנתבעת 7 חיוב כספי כלפי התובעת.
לאור המקובץ – התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

זו תביעת התובעת לביטול הסכם לרכישת דירה שרכשה התובעת מהנתבעים, השבת מחיר הדירה (1,390,000 ₪, תוך ויתור על הפרישי הצמדה וריבית) ועוד פיצוי מוסכם של 139,000 ₪ בגין הפרת חוזה, שכר טירחת עורך דין בגין ביצוע העיסקה בסך 6,800 ₪, שכר טירחת מתווך בגין תיווך העיסקה בסך 13,900 ₪, הוצאות שיפוצים והתאמת הנכס בסך 313,123 ₪, הוצאות עבור רכישת דירה 6,800 ₪, אובדן ימי עבודה לרכישת דירה בסך 5,000 ₪.
התובעת טענה שלפי הסכם פשרה שנחתם בהליך נגד הקבלן לא ניתן לרפא את הליקויים בבניין, ובכלל זה הצפות הביוב עימן תאלץ התובעת לחיות ולקחת חלק במימון שאיבת ביוב.
התביעה עסקה בליקויי בנייה ברכוש המשותף, כאשר נטען לליקויים במשטחי גרנוליט, ליקויים במתקנים בקומת קרקע כגון צובר גז, דלתות, ליקויי חפוי וריצוף, ליקויי תעבורה, ליקויי בטיחות, ליקויי גימור, ליקויים בחדרי מערכות ובצנרת ביוב, ליקויי איטום, ליקויים במדריגות, ליקויים בחיפויי אבן ואי התאמה לתקנים.
...
התוצאה היא שאף אילו היתה התובעת זכאית לפיצויים בנוסף להשבה עקב ביטול (והיא לא זכאית), היתה תביעתה לפיצוי מעבר להשבה נדחית בהעדר הוכחה (ע"א 355/80 נתן אניסימוב בע"מ נ' מלון טירת בת שבע בע"מ, לה(2) 800 (1981)).
סיכום על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
בהתאם לתקנה 153, וכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), ועל פי סכום התביעה שהוא כ-1.9 מיליון ₪, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעים הוצאות המשפט בסך 70,200 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעת ניהלה מו"מ עם הנאמנים שמונו לניהול ענייניה של חב' אורתם ובעקבות זאת הגיעו הצדדים להסכם פשרה אשר קיבל תוקף של החלטה מיום 18.01.2017, כ-3 חודשים לאחר מתן צו הקפאת ההליכים, לפיו שוחרר הפרויקט מצו המניעה והותר לנתבעת להיתקשר עם קבלן אחר לצורך השלמתו.
ודוק, קביעת מומחה בית המשפט ביחס לירידת ערך הדירות בשל קירבתן לחדר הטרנספורמציה, מנותקת מהשאלה באם הוכח מדעית קיומו של נזק בריאותי בשל אותה קרבה, האם חדר הטרנספורמציה הוקם על פי היתר כדין והאם בדירות התגלו ליקויי בנייה, אם לאו.
בנידון, הנתבעת מפנה לכך כי בהתאם להסכמי המכר, התובעים אישרו אפשרות הקמת חדר הטרנספורמציה אף בבניין שלהם, הם לא עתרו לביטול ההסכמים הנ''ל עם הנתבעת ולא ביקשו למכור את הדירות, ותחת זאת הם השכירו אותם מבלי ליידע את השוכרים על קיום חדר הטרנספורמציה.
בס"ק 11.13 להסכמים נשוא התביעה, נקבע כדלקמן: "מכל מקום ומבלי לגרוע מהאמור בהסכם זה, מוסכם בזה כי איחור של עד 60 יום במועד המסירה, במהלך הדברים הרגיל של הבניה ומכל סיבה שהיא וזאת במצטבר ובנוסף לכל איחור מוצדק אחר עפ"י האמור בהסכם זה (לרבות איחור הנובע מהזמנת שינויים לדירה ע"י הקונה) לא יהווה הפרה של הסכם זה ע"י המוכר והקונה לא יהיה זכאי לבוא בכל טענה וקביעה כלפי המוכר בעטיו ולא יהיה זכאי לכל שיפוי ו/או פיצוי בגינו". ב-ע"א 7991/07 רפאלי ואח' נ' רזין ואח' (פורסם בנבו) דן בית המשפט בהוראה דומה בהסכם מכר דירה, ופסק באומרו: "השאלה היא האם חישוב הפצוי הוא מיום האיחור בפועל או שמא חישוב הפצוי מתחיל שלושה חודשים לאחר יום האיחור בפועל. המערערים טוענים כי על פי סעיף 7.1 הקונה מוותר על זכות הפצוי בגין אותם שלושת החודשים, אפילו היה האיחור גדול יותר. אין בידי לקבל טיעון זה ועצם העובדה כי כתוב בסעיף שאיחור של עד שלושה חודשים לא יקים לקונה כל זכות וגם/או עילת תביעה אינה שוללת את הפצוי אם האיחור היה גדול יותר. כאמור כתוב כי סעיף זה מתייחס לאיחור של עד שלושה חודשים. משמעות הדברים הנה כי אם אחרה החברה למסור את הדירה בתוך תקופת שלושת החודשים המהוים 'ארכת חסד', לא תקום לרוכשי הדירות כל עילת תביעה או זכות אחרת. יחד עם זאת, בחוזה לא נאמר, כי במקרה שהאיחור במסירת יהיה גדול מ'ארכת החסד' - הקונים מותרים על פיצוי אף בגין תקופת שלושת החודשים. החוזה מדבר רק על תקופת החסד וזה גם הגיונם של דברים, שכן אם המוכרת אף אחרה מעבר לתקופת החסד מדוע היא תהיה פטורה מפיצוי בגין אותה תקופה, אם לא הוסכם אחרת בין הצדדים...." (שם, סעיף 27 לפסק הדין).
ירידת ערך: בס"ק 9.16 להסכמי המכר שנערכו בין בעלי הדין, אישר כל אחד מהתובעים כדלקמן: "כי הובהר לו וידוע לו, כי מיקומם של החצרות, מיתקני האשפה, החניות, השטחים הציבוריים, דודי וקולטי השמש, חדרי מכונות ומיתקני העזר האחרים, עשוי להשתנות במהלך התיכנון ו/או ההקמה של הפרויקט, בהתאם לדרישות הרשויות המוסמכות ו/או הוראות כל דין, ולקונה לא תהיה כל טענה ו/או תביעה כנגד המוכר בגין שינויים שיתבצעו בגין אחת מהסיבות המנויות לעיל, ובעצם חתימתו על הסכם זה – מסכים הוא לכל שינוי כנדרש". כן אישרו התובעים בס"ק 9.19 בהסכמי המכר, כדלקמן: "כי הוסבר לי שייתכן ועל המקרקעין ו/או בבניין תבנה תחנת ו/או תחנות טראנספורמציה, ויתכן שהמוכר יתחייב כלפי חברת החשמל לישראל בע"מ להעביר את הבעלות ו/או החכירה בתחנת הטרנספורמציה על שם חברת החשמל לישראל בע"מ....... והוא מסכים לכך, והקונה מודע לכך כי לא יסופק לו חשמל לדירתו אלא באמצעות תחנת הטרנספורמציה שתוקם בפרויקט, וזכותו של הקונה בחלקה ו/או בדירתו – על כל הצמוד לה – כפופה לזכויות חברת החשמל לישראל בע"מ כאמור לעיל" (ההדגשה אינה במקור – ר.ח.).
...
סיכום: לאור כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעים, באמצעות בא כוחם, עד ליום 27.11.2022 את הסכומים כמפורט להלן: בת"א 24439-03-18, הנתבעת תשלם לתובע סך של 70,828 ₪, הוצאות האגרה, עלות חוות דעת שמאי מטעמו, חלקו בחוות דעת מומחה בית המשפט ובנוסף לכך שכ"ט עו"ד בסך של 8,190 ₪ (כולל מע"מ).
בת"א 8995-07-18, הנתבעת תשלם לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 67,953 ₪, הוצאות האגרה, עלות חוות דעת שמאי מטעמו, חלקו בחוות דעת מומחה בית המשפט ובנוסף לכך שכ"ט עו"ד בסך של 8,190 ₪ (כולל מע"מ).
בת"א 30085-10-18, הנתבעת תשלם לתובע סך של 77,639 ₪, הוצאות האגרה, עלות חוות דעת שמאי מטעמו, חלקו בחוות דעת מומחה בית המשפט ובנוסף לכך שכ"ט עו"ד בסך של 8,190 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו