כך מקום הזיכיון הוגדר בסעיף 3.1 כסניף בבת ים נשוא תביעה זו. סעיף 7.14 אמנם מאפשר לנסות ולהגיע להסכמות בדבר העתקת מקום, ובהיעדר הרשאה רשאית הרשת לבטל כליל את הסכם הזיכיון, אך אין חובה על התובעת להגיע להסכמה.
במכתב התשובה של הנתבעים מיום 6.6.2019 במענה למכתב ביטול ההסכם, טענו המשכירים, לראשונה בכתב, ובהיעדר תעוד קודם, כי דחיית מועד השכירות: "נעוצה בגורמים חצוניים אשר אינם בשליטת מרשי ומדובר בנסיבות מצדיקות ו/או בכח עליון בהתאם לאמור בהסכם השכירות, אשר אינו מזכה את מרשתך בבטול הסכם השכירות." בהמשך מכתב זה הוסיף ב"כ הנתבעים וציין כי: "למעלה מן הנידרש יצוין כי לפני כחודשיים נתבקשו מרשי לבצע עבודות ו/או שינויים במושכר לצורך התאמת המושכר לצרכי מרשתך ו/או לצורכי הזכיין י.י.נ בתי קפה בע"מ (להלן: "הזכיין") בהתאם לדרישות מרשתך ו/או הזכיין, כפי שיפורט להלן.
כך, בפיסקה 7 להילכת מבט בניה לעיל נקבע כי:
"זה ראוי להבהיר שאין כל סתירה בין תרופת הביטול וההשבה המתלווה אליו לבין מתן פצויי צפיות. ... החוזה אמנם בוטל ועמו בוטלו חיוביו ה"ראשוניים", אך החובה לשלם פצויי צפיות עומדת במסגרת החיובים ה"מישניים" הקמים עם ביטול החוזה.
...
פיצוי בגין הוצאות ישירות:
בנוסף לאמור, ישלמו הנתבעים 1-4 לתובעת את ההוצאות הישירות שנגרמו לה, על פי חשבוניות שהוצגו, על מנת להעמידה במצב בו הייתה בטרם נכנסה להסכם כדלקמן:
110.1 דמי זיכיון (דמי הפיתוח): התובעת שילמה לנתבעת 5 דמי זיכיון בסך 80,000 ₪ בצירוף מע"מ. מצאתי כי על הנתבעים 1-4 לשאת בהוצאות התובעת בגין רכיב זה, כפי ששולמו.
התביעה כנגד הנתבעת 5:
התביעה כנגד הנתבעת 5 נדחית.
לאור כך ישלמו הנתבעים 1-4 לנתבעת 5, ביחד ולחוד, הוצאות ושכ"ט בסך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין.