טענות התובע ביחס לנתבעים 2-3
לטענת התובע, הנתבע 2 לא עמד בהתחייבויותיו שבהסכם הרכישה, לא המציא לידיו את מיסמכי הרכב על אף שדרש זאת ממנו מספר פעמים, מסר לו פרטים שגויים, היתחמק ממתן תשובות, לא העביר חשבוניות, שלח לו מסמכים אשר "שובשו" על ידו ונמחקו בהם פרטים מהותיים, היתנהלות אשר עוררה את חשדו, ורק לאחר שפנה בעצמו לעמיל המכס, מר עובד, שלח לו מר עובד תעודת שער "נקייה", העתק מרישיון רכב הנושא מספר שילדה אחר ושטר מטען.
צד ג' 1 מכחיש כי חתם על הסכם כלשהוא עם התובע, טוען כי מעולם לא התחייב לרכב בעל מספר שלדה מסויים, והתובע ידע היטב למי העביר את כספו וממי רכש את רכבו.
"
בעניינינו, הודעת הגרעון מורכבת משני חיובים, שהם למעשה שתי הסוגיות השנויות במחלוקת: האחד, מהו המחיר ששולם בעד הרכב (כמשמעותו בפקודת המכס), ובהתאם, האם פעלה הנתבעת כשורה כאשר ערכה שומה שנייה, והשני, האם הטבת המס השולי בגובה 7% בוטלה כדין, לאור הגילוי כי הרכב יוצר בארה"ב ולא בגרמניה.
בפסקי הדין שהובאו בסעיף 31 לעיל, הרשימונים שהוגשו על ידי התובעים לא נפסלו על ידי הנתבעת (למעט בת.א. (תא) 42312-05-16, ברם התביעה שם התבררה בעת שהרשימון עדיין היה בבירור)), והודעת הגרעון ניתנה לאחר שהגיע מידע חדש במסגרת חקירה ודרישה שביצעה הנתבעת, שהוכיח באסמכתאות כי התמורה גבוהה יותר, או אז קבעו בתי המשפט כי הודעת הגירעון הוצאה כדין.
בכפי שפרטנו לעיל, ברשימון הצהיר התובע כי הרכב מיוצר בגרמניה ונהנה מהפחתה זו, אך בהודעת הגרעון קבעה הנתבעת כי מדובר ברכב שיוצר בארה"ב, הועבר לגרמניה ואף עלה שם על הכביש ולאחר מכן הגיע לארץ.
...
אך איני מקבלת את טענתו.
סעיף 6 להסכם הרכישה קובע:
מקום שהתובע שילם את הפרשי המס שנקבעו בהחלטה הראשונה, יש בכך משום הודאה כי הנתבעים שילמו כבר את המקסימום שנקבע בסעיף 6, ולכן הנתבעים 2 ו-3 אינם מחויבים, מכוח הסכם הרכישה, לשאת בסכומי המס הנוספים שהושתו על התובע והתביעה נגדם נדחית.
סוף דבר:
הנתבעת להשיב לתובע את חיובי הרבית וקנס הפיגורים שבהודעת הגירעון (רכיב ההצמדה יוותר).