מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לאפשרות גביית שיקים "למוטב בלבד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טעמי הבקשה הם אלה: 2.1 התובע אינו שוהה עוד בישראל, עובדה שהיתה ידועה לנתבעת, ועל כן אין באפשרותו לפדות המחאה מסוג "למוטב בלבד". 2.2 בבר"ע (ארצי) 50844-04-17 שמש חי אחזקות בע"מ – XU BOPING (2017) (להלן – "פסק דין שמש חי") קבע בית הדין הארצי לעבודה, כי "תשלום לב"כ התובע הוא כמייצגו וכשלוחו לקבלת כספים על פי פסק הדין". הנתבעת היתנגדה לבקשה.
היות ובעניננו הציג בפנינו ב"כ התובע יפוי כח המאפשר לו "לגבות את סכום התביעה או כל סכום אחר...לרבות הוצאות בית משפט" ואף כתב המחאת זכויות, נחה דעתי, כי היה זה רצונו של התובע לסחר את זכותו לקבלת כספים מן הנתבעת לבא כוחו.
...
היות ובעניננו הציג בפנינו ב"כ התובע יפוי כח המאפשר לו "לגבות את סכום התביעה או כל סכום אחר...לרבות הוצאות בית משפט" ואף כתב המחאת זכויות, נחה דעתי, כי היה זה רצונו של התובע לסחר את זכותו לקבלת כספים מן הנתבעת לבא כוחו.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה לנתבעת להמציא לב"כ התובע בתוך 14 ימים ממועד המצאת החלטה זו לידיה, המחאה לפקודת ב"כ התובע בסכום זהה לסכום שנרשם בהמחאה המקורית והבלתי סחירה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

באשר לשלב 'הכר את הלקוח' - הרי שתכלית פעולות הכר את הלקוח היא לקבל מירב הפרטים על הלקוח ועל אופן פעילותו באופן שיאפשר להצביע על "נורות אדומות" אשר יש בהן בכדי להוביל לסיווג הלקוח כלקוח בסיכון ולהעריך את הסיכון המובנה הכרוך בו. במסגרת "הכר את הלקוח" יש לבחון את מטרת פתיחת החשבון, הפעילות המתוכננת בו, עסוקו של הלקוח, זהותם של האנשים האמיתיים העומדים מאחורי החשבון או התאגיד שהוא בעל החשבון וכיוצא בכך.
התובע מסר כל פרט שיש בו כדי לעזור לבנק להעריך את מידת הסיכון לצורך נקיטת הליכי פקוח מתאימים מניהול חשבון זה. הבנק לא דרש מהתובע נתונים מלשכת ההוצאה לפועל אודות מספר ההליכים שננקטו על ידו לגביית שיקים שהם למוטב בלבד, ו/או נש"מ אחר שנימסר לו השיק כחלק מפעולות מטעם התובע, ואין פסול בכך שהתובע בוחר את לקוחותיו ואחוז החזר השיקים הנו נמוך, הדבר מלמד על בדיקות קפדניות מטעמו ולא בהכרח מלמד על פעולה לא תקינה.
היכן יינתן השרות- נצרת או נהריה; הבקשה לפתיחת החשבון הוגשה לסניף נצרת, שאין חולק שהיה ונותר סניף ייעודי לטפול בחשבונות נש"מ. רק לאחר הגשת כתב התביעה וחידוש בדיקת הבנק לאשפרות פתיחת חשבון-טרם מכתב הדחייה השני, הודיע הבנק לתובע, כי במידה ובקשתו תאושר, הבנק החליט שחשבונות נש"מ חדשים שעתידים להפתח באיזור הצפון יפתחו בסניף נהריה בלבד שהנו סניף ייעודי לנתוני שירותי מטבע.
...
אני סבור , שבנסיבות המיוחדת שמתקיימים בתיק דנן, יש מקום לקבל עתירת התובע ולהורות כי השירות יינתן בסניף ואלה נימוקיי; ראשית, התובע הגיש את בקשתו לסניף נצרת, ולו בקשתו הייתה מאושרת, אין חולק כי החשבון היה נפתח בנצרת ולא בכל מקום אחר.
סחבת בת שנתיים בפתיחת חשבון בנק (כולל משך ניהול בבית משפט), וכעת להוסיף לה הרחקה למרחק רב, אינה סבירה בנסיבות תיק זה. סוף, דבר; מכל הטעמים האמורים לעיל, התוצאה היא כי דין התביעה להתקבל.
בהתאם, אני מורה למשיב לפתוח למבקש חשבון בנק בסניף 093, בכפוף לכל התנאים המקובלים והסבירים המוצבים על ידי הבנק ביחס לפעילות נש"מ והענקת השירותים שחובה להעניק, כפוף לכל דין.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בתחילת הדיון הוסבה תשומת לב ב"כ הנתבע לכך שההמחאות שבוטלו אינן כוללות אינדיקאציה לכך שנמשכו "למוטב בלבד" ובתשובה טען כי השרטוט, סימון ה"קרוס", מלמד על "אי סחירות", אך הוסיף כי ההמחאות נימסרו לבחיס תוך הסכמה חיצונית להן לפיה הן אינן סחירות, ועל כן בחיס העביר את ההמחאות שלא כדין לבנק.
לעניין הטענה שהעלה ב"כ הנתבעת בדיון כי השרטוט ("קרוס") על גבי ההמחאות לכשעצמו יוצר הגבלה בסחירות, דינה כמובן דחיה, שכן שרטוט כזה, ללא כיתוב המורה מפורשות על הגבלת הסחירות, עניינו חיוב האוחז לסחר את ההמחאה לבנק לשם גביה [ראו סעיף 76 (א)(2) לפקודת השיטריות (נוסח חדש), להלן "הפקודה" בצרוף האמור אצל זוסמן, דיני שטרות, מהד' שישית, עמ' 358; וכן, למשל, ע"א (ת"א) 1067/90 הבנק הבנלאומי הראשון בע"מ נ' לוי, מופיע במאגרים].
לגבי הטענה כי לבנק אין זכות תביעה כנגד הנתבע אלא כנגד בחיס שבחשבונו הופקדו השיקים, מובן כי גם היא דינה דחיה, שכן הבנק הוא האוחז בהמחאות, לאחר שהן הוסבו לו על ידי בחיס, בחתימת הסבה המופיעה על גבי ההמחאות.
) אך אם יש בידי מבקש הרשות להיתגונן או המתנגד לבצוע שטר להראות כי בפיו הגנה אפשרית, ולו בדוחק, על בית המשפט להסתפק בכך בשלב ראשוני זה ולאפשר את ההתגוננות כנגד ההליך".
...
בנסיבות התיק שבפני, אני סבור כי הנתבעת לא הראתה כי באמתחתה הגנה ברת סיכויים, ולו קלושים, להתקבל.
ההתנגדות נדחית אפוא.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד ביחס להליך שבפני, בשיעור כולל של 15,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הגב' רנא ווחידי הודיעה לו על כי ההמחאה חוללה ומאחר ונתבע 2 לא נענה לבקשותיו לכסוי ההמחאה, שילם לה התובע את הסכום במזומן, וקיבל ממנה ייפויי כוח לפעול בהוצאה לפועל לגביית סכום ההמחאה.
בכתב ההגנה בתביעה שכנגד טוען הנתבע כי ההמחאה נימסרה כתשלום עבור רכב הפורד ולא כפיקדון שאם לא כן היה עורך עבורה זכרון דברים וביום הדיון טען כי העביר את הפורד על שם אימו של התובע וכשדיבר איתה בטלפון הבין שהרכב נרשם על שמה שלא בידיעתה ושיעביר את הבעלות על הרכב ולכן הבין שהתובע אינו מתכוון לשלם לו עבור ההמחאה שחוללה ולכן העביר מיד בעלות על הפורד.
התובע סיחר את ההמחאה בטרם חוללה אך זו הוחזרה לו לאחר שחוללה ולאחר ששילם את הסכום הנקוב בה לצד ג' שהחזיק בה. התובע מחזיק בידו המחאה אשר כתוב עליה כי יש לשלם ל ווחדי רנא ומשורטט עליה "למוטב בלבד". עניין זה התעורר בפסק הדין בעיניין ציטיאט שם נקבע ברוב כי שיק המשורטט "למוטב בלבד" אינו עביר וממילא אינו טהיר, כך שאחיזתו של צד ג' בשיק אינה מקנה לו את הבעלות בשטר או מן הזכאות השיטרית העצמאית הנתנת לאוחז באשר הוא.
...
אדם סביר שעומד לרכוש רכב משומש לוקח את הרכב לבדיקה במוסך או במכון לבדיקה בטרם קניה, ואם התובע הסתפק במה שבדק אין לו להלין אלא על עצמו ולעניין טענת הזיוף הרי זו טענה שבמומחיות ולא הובאה כל חוות דעת מומחה בעניין זה ומשכך דינה להידחות.
לעניין העברת הבעלות של רכב הפורד שבוצעה ע"י הנתבע לגב' לווין, אמר הנתבע בתביעה שכנגד (עמ' 1 שורה 24 לפרוט' מיום 02.08.20): "הבנתי שהבחור רוצה לעקוץ אותי מיד העברתי הבעלות על שמנו. הוא לא רוצה לשלם הכסף." ברי שבכך נראה כי הנתבע לקח את החוק לידיו וביצע מעשה שלא יעשה כך שמבחינה קניינית אני קובע כי הבעלים של רכב הפורד הוא התובע בתביעה שכנגד.
משכך ולאור כל האמור לעיל הנני דוחה הן את התביעה והן את התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען כי התובע התכוון להפילו בפח, בכך ששידל אותו להקים חברה בשמו בלבד, באופן בו תשמש החברה כחברת קש לגביית כספים מבלי ליתן כל תמורה.
ההמחאה נשוא התביעה בסך 15,000 ₪ חוללה בהיעדר כסוי מספק, כאשר מדובר בהמחאה מוגבלת בסחרות – למוטב בלבד.
...
באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה השטרית להידחות וככל שסבור התובע כי הנתבע חב לו כספים, באפשרותו לתבוע בתביעה כספית ולא שטרית.
לסיכום, הגרסה מטעם הנתבע היתה אחידה ביחס לראיות התובע, הנתבע הודה כי קיבל ציוד מאת התובע, כי היתה מערכת יחסים עסקית עם התובע אך הצהיר כי הציוד אותו הביא לו התובע הוחרם וכי המחאה זו לא נמסרה עבור הציוד, הוא לא מילא את הסכום וכן התאריך שונה ע"י התובע.
לסיכום, התובע לא הוכיח כי מסר תמורה בגין השטר, לא הוכיח כי קיבלו בתום לב וממילא יש לקבל טענת הנתבע כי חל שינוי בתאריך ההמחאה.
מכל האמור, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו